woensdag, januari 31, 2007

Leerlingen

Dit semester doe ik weer de leerlingen begeleiding met de TC3 leerlingen verpleegkunde. De opleiding is een 2-jarige opleiding voor een Associate's Degree, en ze zijn hierna (nadat ze hun NCLEX gedaan hebben) Registered Nurse. Er moet ontzettend veel in deze korte opleiding gepropt worden; het is heel veel theorie, en de praktijkervaring die ze krijgen is niet zo veel. Voor chirurgie/interne is de praktijkervaring 2 semesters, 2 ochtenden in de week (clinicals heet dit). Na hun opleiding hebben ze nog ontzettend veel te leren, en hebben een intensieve begeleiding nodig, maar ze hebben een goede basis en die praktijkervaring krijgen ze dan snel genoeg.

Deze groep leerlingen heeft hun clinical op maandag en dinsdagochtend. Ze hebben een clinical instructor die hun leraar is, en op maandagochtend help ik hier met mee. Elke keer zijn er 3 of 4 leerlingen die medicijnen uitdelen aan hun patienten, en dat doen ze samen met mij. Ze mogen als leerling niet alleen medicijnen geven, en ze moeten van alle medicijnen die ze geven weten waar ze voor zijn, de bijwerkingen, en waar ze op moeten letten. Bijvoorbeeld eerst de bloeddruk opnemen voordat ze een medicatie voor bloeddruk geven, of het kaliumgehalte van de patient opzoeken (als het die ochtend geprikt is) voordat ze die kaliumpil geven.
Het ging wel goed op maandag. De eerste indruk is dat het een goede groep leerlingen is.

Vanmorgen een heerlijke wandeling gemaakt met de hondjes. Eigenlijk was ik niet van plan om ver te lopen, maar eenmaal op gang liep ik een 4-mijls rondje.



Kibbels en Bitz hadden genoeg te snuffelen. Langs de hele weg die we gelopen hebben zag ik hertesporen, en de hondjes roken die. Grappig hoe ze met hun neus door de sneeuw ploegen. Hun hele gezicht verdwijnt dan in de sneeuw.




"Ruik jij wat ik ruik?"

Lekker in de buitenlucht krijgt vandaag een sterretje.

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Saskia en ik hebben enorm gelachen om die hondenneusjes in de sneeuw!

11:06 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een grappige foto's van de hondjes! Inderdaad, hun hele gezicht verdwijnt in de sneeuw!

Groetjes,

11:56 p.m.  
Blogger Petra said...

Wat een leuke foto's van de snuffelaars. Zo leuk dat ze zo diep in de sneeuw duiken. Hier nu ook sneeuw, maar niet zo'n mooie diepe laag als bij jullie ;-)

10:52 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad, er verschijnt een lach op mijn gezicht als ik de foto's van bits en kibbels zie. Ik heb van die knuffelkaartjes en af en toe trek ik er 1. Vandaag trok ik "je bent een ster" Ik moest meteen aan je denken...Groetjes uit NL

2:49 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Haha wat een grappige foto's.

Zo te zien vinden ze de sneeuw wel leuk!

gr Petra

3:23 a.m.  
Blogger Mariska said...

Wat een grappige hondjes hebben jullie toch!

Onze verpleegkunde opleiding in Nederland duurt nog steeds vier jaar. Maar zeker de gezien de NCLEX die ikzelf inmiddels natuurlijk gedaan heb durf ik toch wel te stellen dat er in de VS meer van een verpleegkundige gevraagd wordt, zeker ook aan kennis.
Lijkt me een hele klus om het in twee jaar te proppen!

7:30 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Ja, leuk he, die neuzen in de sneeuw. Alleen kom je zo geen meter verder als je met hun wilt wandelen :)

Mary-Ann, grappig dat je zo'n kaartje trekt en dan aan mij moet denken :)

Mariska, het is inderdaad een hele klus om het in 2 jaar te proppen. Er is ook een 4 jarige opleiding, en ook zoals waar ik met bezig ben, RN to BSN. Dat is voor degenen met de 2-jarige opleiding om er nog 2 jaar bij te doen en de 4 jarige opleiding af te maken. In de laatste 2 jaar is het nog meer theorie, management en thuiszorg.

8:04 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dat onderschrift "ruik jij wat ik ruik" vind ik grandioos, inderdaad ontzetten leuk.

8:44 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?