woensdag, januari 17, 2007

Winter is hier

Vanmorgen moest ik Tim en Niels dwingen om wat warmers aan te doen. Ze hebben nog steeds in t-shirts met korte mouwen gelopen met een dunne jas, of geen jas. Ze hebben echt anti-vries in hun aderen, maar met -13C mogen ze toch wel wat warmers aan doen. Regelmatig komen er briefjes van de school om de kinderen op het weer te kleden. Die zijn wel op iedereen gericht, dus niet aan ons persoonlijk.

Van Petra's blog heb ik dit filmpje geplukt. Een stukje ervan had ik al op het nieuws gezien. Gekke mensen die met een ijsstorm gaan rijden.
Ik vond ook nog een film over de ijsstorm die het noordoosten in '98 heeft doorgemaakt. Deze film is in Canada gemaakt, maar het was in het noorden van New York net zo erg. Het is ongelooflijk wat het kan aanrichten.

Vandaag weer een korte wandeling gemaakt, koud dat wel, maar wel met een lekker zonnetje. Kibbels en Bitz weer lekker met hun neus in de sneeuw. Ze blaffen altijd als een spoor gevonden hebben met hun neus, en het is wel grappig dat ik nu in de sneeuw aan de dierensporen kan zien wat ze ruiken. Dit keer was het een hond waarvan ze het spoor wilden volgen. Het is echt een beagle instinct om te snuffelen, en dan blaffend het spoor willen volgen, met de staartjes in de lucht.


Kibbels met de neus vol sneeuw.

De les vanavond was leuk, we hebben het over de geschiedenis van de verpleging, hoe we hier beland zijn, en het leidde tot leuke discussies. We moesten in kleine groepjes werken, en het was leuk om iedereen's ervaringen te horen.

Sterretjes voor vandaag: Kibbels en Bitz lekker in de sneeuw zien dartelen, en een leuke les met "food for thought" (gedachtenvoer?).

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Helaas hebben mensen soms geen andere keus dan door een ijs- of sneeuwstorm te rijden. In New Hamsphire kan de werkgever je ontslaan voor het niet opkomen dagen. Alleen als de noodtoestand wordt uitgeroepen kunnen ze je niet ontslaan.
Gelukkig heeft mijn werkgever begrip en kan ik vanuit het huis werken.

11:07 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Erg als je je baan erbij zou verliezen, maar als je met je auto in de greppel ligt kom je ook niet op je werk opdagen. Ik heb zelf ook eens moeten bellen dat ik pas kon kon komen als de wegen gezout waren. Dat was een uur later. Pech voor degene die een uur extra moest blijven. Zo maar niet op komen dagen kan je hier ook ontslag opleveren.
Fijn dat je trouwens van huis uit kan werken.

Ik ben ook een keer zijwaards met de auto van de oprit gegleden, echt geen leuk gevoel! Gelukkig liep het goed af en niet tegen een boom geknalt.

6:05 a.m.  
Blogger Petra said...

Leuke foto van Kibbels.
Hier vanmorgen ook sneeuw, al is het inmiddels allemaal weer gesmolten.

3:59 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb met verbazing naar die video gekeken, in een paar minuten duizenden $$ aan schade.
Leuke foto trouwens.

12:38 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Vaak weet je van te voren dat er slecht weer komt. Boodsvhappen kun je ddan ook inslaan. Ik heb ook een keer in NL moeten opbellen dat ik er niet door kon omdat er teveel sneeuw lag, alrijd nog beter dan je tegen een boom rijden, daar schieten je collega's ook niets mee op

1:43 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?