dinsdag, augustus 21, 2012

De laatste naar college

Het is weer een mijlpaal bereikt. De jongste die afgeleverd wordt bij college. Dat is weer eens stilstaan bij hoe de tijd vliegt. De tijd van kinderen grootbrengen die officieel voorbij is. Een drukke maar meestal leuke tijd, en tevens een ontdekkingsreis in hoe ze van kind naar volwassene gaan, en we zullen zien hoe ze zich verder ontwikkelen.

Niels moest gisteren eerst voor zijn rijbewijs op, en hoera! Hij heeft het gehaald. Het was zijn tweede poging. De eerste keer deed hij nogal veel verkeerd. Onder andere het parkeren ging hem niet goed af. Micky had met hem geoefend, maar dat zijn 2 koppigen bij elkaar en dat werkt niet zo goed.
Hij moest er al vroeg zijn, en het was even zenuwen want we konden de sleutels van Micky's auto niet vinden. Toen hebben we Tim's auto maar meegenomen, alleen had Niels daar al een jaar niet meer in gereden. Je moet met je eigen auto examen doen, dus dat was nog snel even oefenen in een voor hem onbekende auto. Hij heeft zeker 10 keer paralel geparkeerd, en uiteindelijk had hij het te pakken zoals het moest. Ik gaf geen instucties, maar liet hem begaan. Op die manier kreeg hij zelf in de gaten wat hij verkeerd deed en corrigeerde hij zichzelf. Voor hem blijkbaar de beste manier van leren.
Hij kreeg dezelfde instructeur als vorige keer, en die vorige keer volgens Micky nogal bot deed. Hij vroeg aan Niels of hij iemand anders wilde, maar dat hoefde van Niels niet. Na een kwariertje was hij klaar, en gelukkig, geslaagd! Dat kan hij weer van zijn lijstje schrappen. We zullen zorgen dat hij veel rijdt, want ik vindt hem altijd nogal twijfelend in het rijden. Dat wordt toch alleen maar beter van het doen.

Weer thuis gekomen heeft Niels zijn spullen ingepakt en konden we vertrekken naar TC3. Micky en Tim gingen ook mee (Tim is zaterdag weer thuisgekomen van zijn stage). Hij komt in een van de oudste gebouwen te zitten. Het ziet er wat afgeleefd uit, maar het is schoon. Het is een apartement met 4 slaapkamers, met gedeelde keuken, badkamer, en huiskamer. Zijn 'roommates' waren er nog niet. Hij heeft wel een telefoontje gehad van een van hun. Het was een telefoontje dat geen goede indruk maakte. Ten eerste was hij heel grof tegen Micky, die opnam. Hij zei tegen Micky dat hij niet met hem wilde praten. Toen hij Niels aan de telefoon kreeg was het eerste wat hij vroeg of Niels het goed zou vinden als hij wiet op de kamer zou roken. Dat voorspelt wat! Niels wilde meteen een andere kamer vragen!

We ontlaadden het busje en brachten zijn spullen naar de kamer, gingen daarna lunchen en nog wat inkopen doen voor Niels. We hebben nog wat geholpen met hem te settlen, en wat te kletsen. Hij vindt het allemaal wel spannend. Hij was wel helemaal klaar voor college en de eerste indruk is dat hij blij is om op zijn eigen te zijn. We bedachten ons dat hij welgeteld 1 nacht ooit bij een vriendje geslapen heeft, en verder nooit van huis geweest is! Hij had er nooit behoefte aan.
Het was heel vreemd voor ons gisteravond om hem er niet bij te hebben zitten aan het avondeten! Een leeg nest is het nog niet, maar dat zit er wel aan te komen.


Labels:

6 Comments:

Blogger Petra said...

Oei, hopelijk valt die roommate mee. Niet leuk om mee te beginnen. Succes met aan de nieuwe situatie wennen, ik vind het toch vooral de eerste paar dagen weer even wennen dat ze weg zijn.

7:26 p.m.  
Blogger duijsensfamily said...

Nu weet ik alleen niet wat TC3 is.... misschien heel dom.
Jeetje wat spannend. Nog een jaar en dan gaat de oudste studeren, dus ik lees vol belangstelling hoe dit bij jullie gegaan is.
Maarre.... wat is dat nou voor een vraag " of het goed is dat ie wiet rookt op de kamer". Ik zou haast denken dat iemand je aan het testen is of er een verstopte camera staat..... Hoop dat het meevalt.
Veel succes in elk geval!

3:22 p.m.  
Anonymous Elke said...

Bah, Annemiek, wat een begin zeg, met de roommate! Ik hoop dat die andere 2 een stuk beter meevallen! En dat deze kerel alleen maar een beetje puberaal stoer wou doen.
Wat zijn de gevolgen als ze je betrappen met drugs in residence? Hier is het reden om onmiddellijk uit residence gezet te worden, en om een schorsing te krijgen aan de universiteit. Bij jullie hopelijk ook!
Duimen dat alles goed mee valt! Zijn er kamers die je met minder medestudenten moet delen?

9:10 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Petra, ik hoop ook dat het meevalt!

Duijsensfamily, TC3 is het community college hier. Spannend inderdaad, en we zullen zien hoe het verder gaat.

Elke, de andere roommates zijn gisteren aangekomen. We zullen het dit weekend wel horen. Drugs zijn een reden om eruit gezet te worden. De apartementen zijn allemaal 4 slaapkamers, maar in ieder geval geen dorms met meerderen op 1 kamer.

Annemiek

7:17 a.m.  
Blogger Petra said...

Hoop dat die kamer genoot alleen maar grapte voor Tim.
Minder leuk inderdaad. Succes met de stilte nu voor jezelf. Zal best wennen zijn voor je.

4:14 a.m.  
Blogger Cardboard Fan said...

Nou, dat voorspelt zeker niet veel goeds met die kamergenoot. Ik hoop maar dat het meevalt of dat Niels snel wat anders vindt.

12:58 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?