woensdag, augustus 15, 2012

Alweer druk bezig

Je zou zo denken dat we van de aardbol gevallen zijn, al 10 dagen geen blogje. Ik ben nog altijd bezig met de foto's en verhaaltje over Maine waar we vorige week waren, maar heb nog geen fut gehad om er lang mee bezig te zijn. Deze week wil ik hier thuis nog even produktief zijn en zaterdag zit mijn vakantie erop. Ik ben onder andere bezig geweest om het groen van het terras af te krijgen (oxiclean blijkt het beste voor het hout te zijn), en dan ga ik het hopelijk morgen verven als het tenminste droog is. Het lijkt wel of we nu aan een inhaalslag bezig zijn met regen die we de hele zomer niet gehad hebben; gisteravond is er zeker 4 cm gevallen.
Vanmiddag heb ik het hele rondje in Treman park gelopen, voor het eerst dit jaar. Ik heb wel lange wandelingen gedaan, en dacht dat mijn conditie beter was dan het bleek te zijn. Ik moest regelmatig pauzeren. Een collega van me kwam me rennend voorbij. Echt een zware plaats om te rennen! Er waren heel wat mensen in het park, maar wat heet druk. Ik kwam regelmatig iemand tegen en dat is al veel.

Tim moet nog 1 semester in Binghamton, en moest nog een woonplaats hebben voor die tijd (hoezo op het laatste moment nog zoeken? 2 weken is toch tijd zat?) Niet dat hij dat zei, maar daar komt het wel op neer. Hij had via Craigslist (soort van Marktplaats) geprobeerd, maar zei dat hij nooit wat terug hoorde van mensen. Dat was in de omgeving van New York ook zo, dus hij was nogal ontmoedigd. Maandag ging ik het zelf dan maar eens proberen om wat te zoeken. Op Craigslist vond ik snel een stel apartementen en kamers die wel wat leken, en ik heb er 2 gemailed en 4 gebeld en berichtjes achtergelaten. Beiden mailden terug, en drie belden er op. Een goede respons dus, maar het kan ook zijn dat het nu ook het laatste moment is voor de huisbazen om nog huurders te krijgen voor het nieuwe schooljaar.
Ik kwam er wel snel achter dat het heel moeilijk ging worden om maar voor 1 semester wat te huren, ze willen allemaal voor het schooljaar of hele jaar verhuren. Toch zat er eentje bij die het prima vond om maar voor korte tijd te verhuren, het was wel iets duurder dan de rest omdat het een 2 slaapkamer apartement is. Ik sprak meteen af om die middag samen met Micky te gaan kijken.
Het apartement is hooguit 10 minuten rijden van de school, en er gaat vlakbij ook een bus. Het is de bovenverdieping van een huis dat in een heuvel gebouwd is, dus eerst loop je buiten een paar trappen af, gaat naar binnen, en dan 2 lange trappen omhoog. Er zaten nu nog mensen in die bezig waren met verhuizen, en het was een flinke troep, maar dat wordt allemaal opgeruimd. Het is meer dan wat Tim nodig heeft in ieder geval. De eigenaresse woont op de benedenverdieping en is wel aardig. Ze probeert het huis te verkopen, het staat nu al 3 maanden te koop, maar nog geen kopers. Dus hopelijk zal het nog even duren eer het werkelijk verkocht wordt. Met de huizenmarkt zoals het is zal het nog geen vaart lopen, maar er is dus wel een kleine kans dat Tim eruit gezet wordt. Vanwege dat het te koop staat zochten ze een huurder voor korte termijn, dus dat kwam goed uit en Tim is weer onderdak. Vrijdag zit zijn stage erop, het werk heeft hij leuk gevonden, en hij heeft al een sollicitatiegesprek gehad waarvan hij op het eind van de maand meer hoort. Ben benieuwd!

Labels:

1 Comments:

Anonymous Elke said...

Kinderen! LOL
Maar toch zien we ze graag.
(soms zou je ze willen opeten, zo graag zie je ze. En soms heb je spijt dat je ze niet opgegeten hebt.)

Hopelijk kan hij het ganse semester in dat huis blijven!
En ik hoop dat er positief nieuws komt over de sollicitatie!

8:54 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?