maandag, juni 04, 2012

Trots zijn op kinderen

Hier is een filmpje van de XXL Band, een band van zo'n 160 kinderen, waar 3 kinderen van de familie aan meedoen;



Ze hebben hard gewerkt om het drummen te leren!

Dan wat andere nieuwtjes. Een paar weken geleden kreeg Niels bericht dat hij genomineerd was voor een prijs in natuurkunde. Er waren 5 personen met een kans op winnen, en hij moest dinsdag op gesprek bij Cornell. Wie Niels kent weet hoe moeilijk dat voor hem moet zijn geweest. Veel zegt hij er niet over, maar hij zei dat hij op dat moment niet veel kon bedenken om te zeggen. Hij is niet de winnaar geworden, maar ook niet erg. Ik vond het al heel wat dat hij ervoor in aanmerking kwam.
Meneer vertelde ons even zomaar tussendoor dat hij eerste prijs had gewonnen met een schrijfwedstrijd, in de categorie "erg kort verhaal."  Hij zei dat zijn Engels lerares het verplicht gemaakt had voor de klas om wat in te sturen. Maar goed ook, want velen zouden er niet eens aan denken om dat te doen. Toch wel leuk, en een aanmoediging om te blijven schrijven. Dat is iets dat hij wel goed kan.
Wat hij ook goed kan is heel veel achter de computer zitten, maar dan heb je ook wat. Dit is zijn meest recente maaksel in het programma Blender.

 

Afgelopen zaterdag is Tim vertrokken naar zijn nieuwe stekje voor de zomer. Toch wel een hele rit, en wel spannend hoe het zal gaan. Hij kwam er vrijdag achter dat zijn werkplek niet is waar hij dacht, maar een half uur rijden er vandaan. Grrr... wel een levensles voor hem om na te vragen als iets niet duidelijk is. Hij had in het begin een email gekregen dat het in Spring Valley zou zijn, maar in de brief waar hij in aangenomen werd stond White Plains. Hij nam dus aan dat het in White Plains was. Maar nu blijken de programmeurs in Spring Valley te zitten. Erg vervelend. Elke dag over de Tappan Zee brug, gelukkig wel tegen het spitsuur verkeer in. Hij kijkt maar hoe dat gaat anders zoekt hij over een maand maar een andere kamer. Als het goed is is hij nu net op zijn werk. Ik leef met hem mee, en ben benieuwd hoe dat zal gaan!

Labels:

3 Comments:

Anonymous Elke said...

Die kinderen ook he! Het zal met vallen en opstaan zijn dat ze goed moeten leren plannen en organiseren, vrees ik. Hier gegarandeerd ook eentje in huis die daar nog regelmatig de mist mee in zal gaan als wij straks niet meer een oogje mee in 't zeil houden.
In ieder geval hopen dat Tim zijn job meevalt, en dat hij er veel van op kan steken!

Inderdaad goed gedaan van Niels: zich kwalificeren voor zo'n natuurkundeprijs, en de verhalenwedstrijd winnen! Hij heeft nu de ervaring van zo'n interview, dus wie weet heeft hij volgende keer wel helemaal prijs! En in ieder geval zijn dit goede dingen om op z'n resume te zetten!

12:29 p.m.  
Blogger Petra said...

Knap van Niels en zo herkenbaar dat zoiets "eventjes" verteld wordt, hihi.

6:06 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke; dat zei hij ook al; nu heb ik tenminste wat voor op mijn resume.

Petra; jongens he!

7:48 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?