vrijdag, december 02, 2011

Creatief bezig zijn

Dat hert waar ik een week geleden over schreef? Het hangt er nog steeds. Elke keer als je thuis komt is het even kijken of het er nog is. En ja hoor, nog steeds, en dat met een rits warme dagen die we gehad hebben. Ik hoef geen hertenvlees meer van de buren!

Ik ben eindelijk weer aan het tekenen en schilderen geslagen. Dat had ik al heel lang niet meer gedaan. Waarom weet ik ook niet, maar nu wilde ik toch eindelijk weer eens beginnen. Nagetekend van deze foto; (want Muddles blijft zo lang niet stilzitten).


Niet helemaal af, maar een goed begin.

De afgelopen 2 jaar heb ik heel wat fleece mutsjes gemaakt en verkocht op craft sales, maar dat verkopen doe ik nu niet meer. Ik had er nog een heel stel over, wat daarmee te doen? De school hier geeft de kinderen van de armste families elk jaar een kado en nieuwe kleding voor kerst, en ik dacht dat ze hiervoor misschien gebruikt konden worden. Ik belde de vrouw op die dit elk jaar doet, en ze was er heel blij mee. Dus onder andere deze lading heb ik naar haar gebracht:



We praatten wat, en ze vertelde me dat ze dit jaar 110 kinderen te voorzien heeft! Nog nooit eerder heeft ze er zoveel gehad. Nou, ik heb nog heel wat fleece liggen en ga daarmee aan de slag om nog meer mutsjes te maken, en eens kijken wat ik nog meer kan doen.

Om nog maar even bij het creatieve werk te blijven... mijn vest is eindelijk af. Daar was ik in januari aan begonnen. Het was een heel werk, en ik vindt het wel leuk geworden, alleen is het veeeeeel te wijd! Ik kan me erin wikkelen. Het is heerlijk warm, van alpaca en schapenwol.



Ik had nog genoeg resten over om er een muts bij te maken.


Die kwast MOEST er gewoon aan :)

Nu ben ik aan een tweede muts bezig, die alleen rood/bruin wordt.

4 Comments:

Anonymous elke said...

Mooi gedaan, Annemiek, die tekening! En ook die vest. Geen idee hoe ik er aan zou moeten beginnen. Kwastjes horen bij zo'n mutsen, dat vind ik ook.
Je gaat vast heel wat kinderen gelukkig maken met die fleurige en warme mutsen!

11:01 a.m.  
Blogger Petra said...

Prachtige tekening! Grappig, ik heb ook opeens een creatieve bui, maar ik weet nog niet, wat ik ga maken.

4:47 p.m.  
Anonymous Bianca said...

brr ze laten het vlees wel echt "goed" afsterven, ik zou het ook niet meer hoeven hoor.
Gaaf hoor die tekening en die mutsen, ik ben gek op kwastjes overal aan en franjes ha ha alleen kan ik helemaal niet tegen wol op mijn huid, vreselijke kriebels krijg ik ervan.

8:58 p.m.  
Blogger Bibi said...

Jee je kan goed tekenen! Ik vind je vest en je muts ook mooi geworden. Ja zeg die dode herten situatie hebben wij ook gehad, dode herten die twee maanden in de schuur hebben gehangen, ik was er ook niet zeker meer van maar het was toch prima hoor en zelfs met warme winterdagen. Maar als ze de lever en het hart er al uit hebben gehaald dan schijnt het niet zo'n probleem meer te zijn...

12:55 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?