donderdag, december 22, 2011

Het hert, deel?, en ander wild.

Eigenlijk zou ik eens wat meer vragen moeten stellen voordat ik tot conclusies kom. Dat hert dat bij de buren hing? Blijkbaar had ik het helemaal mis. De buren zijn bijna nooit thuis, en ik heb deze week via email eens voorzichtig gevraagd wat er met dat hert de bedoeling was. Ik kreeg snel een antwoord, en dat antwoord was niet wat ik verwachtte. Het hangt er om het vlees te laten verouderen of rijpen, of hoe dat ook op zijn Nederlands heet ("aging"). Het zal dus wel gebruikt worden, en er had ook geen coyote aangezeten, maar de huid was door buurman eraf gehaald. Nu heb ik eens verder gezocht op internet, en inderdaad moet je vlees een tijd laten hangen. Daar gaat het beter van smaken. Weer wat bijgeleerd. En ik heb al die tijd dus voor niks zitten foeteren. Hoewel ik op geen enkele website gelezen heb dat je het een maand kan laten hangen, het langste dat ik tegenkwam was 10 dagen. Daarbij moet het ook nog bepaalde temperaturen zijn, en we hebben toch wel erg milde temperaturen gehad. Sinds vandaag is het hert trouwens weg.

Wild zit er hier overigens genoeg. Over de herten val je bijna. Eergisteren had ik er weer bijna een onder de auto. En naast de urgent care is een veldje, en de herten zijn daar helemaal niet bang. Ze blijven rustig staan waar ze staan als je aan komt rijden. Laatst 2 mannetjes, wel erg mooi om te zien met hun grote geweien. Over mannetjes gesproken, Micky was bijna door een mannetjeshert aangevallen. Het hert voelde zich op de Cornell  campus misschien een beetje in het nauw gedreven, en toen Micky aan kwam lopen begon het te boos te snuiven. Daarna rende het wel weg, maar er waren mensen die ervoor aan de kant moesten springen.

Ander wild zit er ook genoeg, en zeker als het mooi weer is zie ik na een avonddienst op weg naar huis vanalles. Niet elke keer elk dier, maar altijd wel wat; vossen, stinkdieren, wasbeertjes, en possums. Zelfs een keer een grote coyote, een heel schuw beest. Hij rende de weg over net toen ik hier 's morgens heel vroeg de oprit uitreed, en het nog donker was. Soms is zo'n rit net een les in het ontwijken van wild.

Ik heb nu bijna alle diersoorten gezien die hier zitten. Afgelopen zondag, vlakbij Corning, zag ik voor het eerst een bald eagle. Ik was helemaal enthousiast, want die had ik nog niet in het wild gezien. Hij vloog net boven de autoweg, wat een grote vogel. Nu "moet" ik alleen nog een zwarte beer in het wild zien. Die houden zich nog goed verborgen, hoewel ze hier in de buurt gespot zijn, en ik wel eens berenpoep bij ons achter gezien heb. Als ik de vogelvoeder eens beter bij zou houden zou ik ze vast een keer dicht bij huis hebben! Ik zal ze toch maar niet gaan motiveren.

Labels:

4 Comments:

Anonymous Bianca said...

klopt inderdaad dat je vlees moet laten afsterven maar zo lang met zulke temperaturen ? dan moet je wel een heel sterke maag hebben wil je dat nog kunnen bereiden hoor ha ha (heb ooit een keer gestaan bij het slachten van een haas die had 3 dagen gehangen en de stank was echt niet te doen gewoon, ik heb sindsdien geen haas mee gegeten ;-) Groot gelijk dat je ernaar geinformeerd hebt want anders had ie er misschien over weken nog steeds gehangen.
Ik zag vandaag een roadrunner hier, zooo gaaf !

8:43 p.m.  
Blogger Petra said...

Dat vlees moet afsterven wist ik ook, maar zo lang? Ik vind al het wild hier nog steeds erg leuk, zelfs de eekhoorns ;).

9:44 p.m.  
Anonymous Elke said...

Dat liep gelukkig goed af voor Micky!
En dat drogende hert, ik zou er ook geen hap van eten hoor! Er lijken mij hygienischer omstandigheden om het te laten drogen, dan zo een maand lang onder de zon. Ik denk niet dat ons spijsverteringsstelsel nog erg voorzien is op de beestjes die het hert ondertussen verzamelde...

Hoorde gisteren op de radio dat er beduidend meer herten zijn door het zachte weer. De zwakkere herten sterven zo niet. Wat dan wel negatieve gevolgen kan hebben voor de volgende generatie herten.

Ook ik geniet erg van het wildlife hier. De coyote die hier rond loopt, blijkt ondertussen gekwetst. Ze proberen hem nu te vangen om hem dan over te brengen naar een gespecialiseerde opvang.
En gisterenavond wandelde er weer een raccoon op zijn gemakje over de fence.

11:04 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Bianca, leuk, een roadrunner! Brr, die haas, moet er niet aan denken!

Petra, die eekhoorntjes zijn ook leuk, nog erg actief nu het nog warm is.

Elke, leuk om daar ook beestjes te zien! Die wasbeertjes worden wel brutaler op zoek naar voedsel.

8:36 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?