woensdag, juli 27, 2011

Zwemmen!

Met de reisjes van de laatste tijd was het reizen, werken, weer reizen, weer werken, en geen dag gewoon thuis zijn. Het was wel leuk allemaal, maar ik ben blij om morgen eindelijk een paar dagen gewoon thuis te kunnen zijn. Ik kijk er al naar uit om niks te moeten.

De laatste tijd ben ik flink aan het zwemmen. Ik ga meedoen met Women Swimmin' op 13 augustus, een fundraiser voor Hospicare. Met een groep van zo'n 300 vrouwen zwemmen we de 1.2 mijl over Cayuga Lake. Spannend hoor! Het is geen race, het doel is alleen om de overkant te halen. Tot nu toe heb niet het zwemmen als het moeilijkste ervaren, maar het fundraising. Ik heb moeite om mensen voor geld te vragen, al is het niet voor mezelf maar voor Hospicare.

Vier jaar geleden hebben Micky en ik mee gekanoed om te helpen als nodig was, het was toen prachtig om mee te maken, en ik heb altijd al willen zwemmen, maar elk jaar was er wat anders. Het is een goed doel, ik heb zelf vaak gezien hoe hospicare helpt in wat een moeilijke en stresvolle tijd is voor mensen.

Dus.... zwemmen maar. Ik begon in mei in het zwembad van TC3, nadat ik erachter kwam dat ik daar met mijn ID kaart gratis kon zwemmen. Daarna vanaf juni in Cayuga Lake, bij Taughannock Falls, wat toen nog maar 69F was. Dat was even doorbijten! Nu is de temperatuur opgelopen tot 83F. Hopelijk blijft het dat en is het over een paar weken nog lekker warm.
Verder heb ik in elk hotelzwembad gezwommen, zo ver als het kan in zo'n klein bad, en ik heb nu een paar zwemlessen gehad bij de YMCA, en nog een 2 lessen te gaan. Dit is speciaal voor mensen die met Women Swimmin' meedoen, en we krijgen veel instructie over hoe we onze slag kunnen verbeteren, "drills" (oefeningen), en uithoudingsvermogen. Allemaal heel leerzaam. Ik heb altijd alleen maar schoolslag gezwommen, maar ook daarover was meer te leren. Ik ben nu ook aan het oefenen voor freestyle (crawl). Mijn fout was altijd om het meteen goed te willen doen, maar zoals de video's op die link laten zien begin je met "drills" en gaat dan elke keer een stapje verder. Eerst 1 ding goed aanleren zodat het automatisch wordt, en dan het volgende aanleren. Ik kan nog altijd niet goed een hele baan trekken in freestyle, maar hopelijk ben ik over een paar weken zo ver dat ik schoolslag af en toe kan afwisselen met freestyle, zodat ik af en toe eens andere spieren kan gebruiken.

Ik vindt het zwemmen in het meer vooral heel fijn, en vraag me af waarom ik er in vorige jaren bijna nooit ben gaan zwemmen. De komende 2 zaterdagen zal er bij Taughannock Falls 's morgens een extra lang stuk afgezet zijn in het meer waar we kunnen zwemmen. Dus zwemmen maar! En wat een geweldige stok achter de deur om in conditie te raken!

Labels:

2 Comments:

Blogger Petra said...

Goed voor jou en voor een goed doel. Ik ben ook een schoolslagzwemster, ik zou graag leren crawlen. Leuk, dat je daar ook lessen in krijgt.

5:29 p.m.  
Blogger Annemiek said...

IK wil hierna nog verder lessen nemen. Jammer dat we niet dichterbij elkaar wonen, konden we samen op zwemles.

6:04 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?