zaterdag, augustus 21, 2010

Mini-vakantie

In de vierde klas van de lagere school leerden de kinderen over de geschiedenis van New York, en ze leerden onder andere over het Erie Canal. Dit kanaal, van Albany naar Buffalo, was in 1825 klaar, na 8 jaar graven. Stel je voor, 18 aquaducts, 83 sluizen, en bijna 400 mijl lang, gegraven zonder buldozers. Het werd het achtste wereldwonder genoemd in die tijd. In de loop der tijd is het verschillende keren verbreedt, dieper gemaakt, gedeeltes zijn verlegd, en het is nu een kanaal van 365 mijl lang. Vroeger werden de boten met behulp van muilezels getrokken die langs het kanaal liepen, en dat oude pad langs het kanaal is nu een fiets/wandel route.

Micky en ik hebben 2 dagen een mini-vakantie gehouden, en weer een plekje New York "ondekt" dat we nog niet echt kenden. We zijn een eind langs dit kanaal gaan fietsen. Het liedje dat de kinderen op de vierde klas leerde speelde me af en toe door het hoofd.



Langs het kanaal verrezen vroeger allerlei plaatsjes, sommigen die met hun naam nog aan de oude dagen doen herinneren, zoals Brockport of Lockport. Er zijn daardoor stukken van de route die heel rustig zijn, en andere stukken die door steden of industrieterrein lopen.

We begonnen vlakbij Rochester te fietsen, richting oosten. Hier een stukje van onze route.




Een paar grote optrekjes langs het water.


Uitkijken om geen eend omver te rijden.


Ze zijn de brug aan het schoonspuiten.


Het plaatsje Fairport


Je kunt er fietsen, kano's en kajaks, of een boottochtje doen.


Ons fietsen gaat zo: 40 minuten fietsen, en dan is het tijd voor lunch.


De Amtrak trein komt langs gescheurd.





We hebben het erover om een meerdaagse tocht te doen, maar dan mogen we toch wel eens vaker gaan fietsen zodat onze billen en benen eraan wennen.

Vandaag hebben we een klein stuk gefietst bij het plaasje Macedon.


Een van de sluizen.

Terwijl we later met de auto rondreden kwamen we allerlei garage verkopen tegen, dus 2 vliegen in 1 klap. Ik heb een paar lampen gevonden.

Richting terug naar huis zijn we bij het Sampson State Park geweest. Het park is niks bijzonders, maar we zijn er naar het Memorial Museum gegaan. In de tweede wereldoorlog was hier een grote Navy basis waar nieuwe kadetten getrained werden. Het was wel interessant om te zien, en het is bijna allemaal door vrijwilligers gerestaureerd.






Er is een kleine gevangenis bij.


De toiletruimte. Voor het geval dat je er moet hangen er bordjes bij "Do not use".

Het waren een paar leuke dagen!

Labels: ,

6 Comments:

Blogger Ymkje said...

Wat een leuke 'mini-vakantie' en prachtige foto's heb je gemaakt.

10:32 p.m.  
Blogger Bibi said...

Dat lijkt me een leuke route om te fietsen, leuk nummer ook.

7:43 a.m.  
Blogger Petra said...

Wat een leuke omgeving!
Hartstikke leuk om zo langs het kanaal te fietsen.

10:04 a.m.  
Anonymous Hilde said...

He, wat leuk om de historiek van het 'Erie Canal' te lezen. Ik kende het liedje van Bruce Springsteen, die een fantastische 'life' versie heeft van deze song :
http://www.veoh.com/browse/videos/category/music/watch/v644505nWNCqZF8

Prachtige fietsroute dat jullie volgden. Zou ook nog iets zijn voor ons gezin... Spijtig dat het zo ver van huis ligt ;-)

Groetjes,

1:56 p.m.  
Blogger Petra said...

Leuk, he, om de eigen staat verder te ontdekken. Ik denk, dat de meeste mensen geen idee hebben, wat er in New York, behalve de grote stad, te beleven is.

7:57 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Ymke; dank je.

Bibi; is ook leuk, we gaan nog wel een keer een ander stuk van de route fietsen.

Petra; het deed me wel aan Nederland denken, vlak en langs een kanaal.

Hilde; dat is ook een goede versie van the boss.

Petra; dat denk ik ook niet. Daarom ben ik die blog met mooie plekjes begonnen (waar ik nog snel eens flink aan moet toevoegen).

8:51 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?