woensdag, augustus 11, 2010

Logeerkamer

Over een paar weken krijgen we weer een uitwisselingsstudente in huis, Giulia uit Frankrijk. Ik vond al langer dat de logeerkamer eens opnieuw geverfd moest worden, en dit is een goede gelegenheid om het eens te doen. Niet dat het er slecht uitzag, maar ik wilde eens wat anders dan wit, en die gordijnen zijn wat jaren '80. Dus hier ben ik de afgelopen weken mee in de weer geweest.


Dit is een "voor" foto, compleet met rommel. Alles wordt altijd maar op die kamer gekieperd.

Ik wilde dezelfde kleur verf bijhalen die ik ook voor de badkamer had gebruikt, maar in de winkel aangekomen bleek dat ik het het kleurkaartje thuis was vergeten. Ik dacht het nog wel te weten, maar als je daar voor al die kleuren staat is het toch wel erg moeilijk! Eigenlijk had ik later terug moeten komen, maar ik moest en zou beginnen met verven, dus koos wat ik dacht dat het juiste was. Natuurlijk zat ik ernaast, maar niet veel. Het lijkt er heel veel op. Alleen was de badkamer satin, en ik had semi-gloss gekozen deze keer. Dus heb ik die driekwart gallon die ik nog over had samen met de nieuwe verf gemixt. Gelukkig was het genoeg om de hele kamer te doen, anders had ik een probleem gehad.


Werk in uitvoering.


Dit is dus "na". Eingelijk niet zo'n groot effect voor het vele werk dat het was. De kleur is op de foto niet zo heel goed te zien, het is een licht blauw/lavendel kleur. Ik heb alle afwerklatten eraf gehad en wit geverfd, dat was me ook nogal een karwei!


Ik wil deze keer niet dat ze allemaal foto's op de muur gaat plakken, dat liet ik bij de anderen wel toe, maar er waren erna altijd stukken verf van de muur af. Daarom heb ik een dik schuimposter met stof bekleed en er een prikbord van gemaakt. Ook heb ik nog een posterframe dat ze met foto's op kan vullen, en nog een zo'n schuimposter die ze zelf kan aankleden. Van de resten stof die over waren heb ik een kussen gemaakt. Die kussens van gisteren waren eigenlijk voor deze kamer bedoeld, maar ze staan wel goed in onze huiskamer...

Micky bracht me wat lekkers mee. Hij kwam vandaag weer thuis van Louisville, Kentucky (waar hij een pick-up truck voor het leger moest ophalen) en kijk eens wat hij in Louisville vond:


Kadootje voor mij :)

Labels:

5 Comments:

Anonymous Bianca said...

O heerlijk die belgische schelpen hmmmm moet je die bij jullie nu ook in de koelkast bewaren ?

Dat is enorm opgeknapt hoor die slaapkamer, goed idee van je van die prikborden anders kun je elke keer weer de muur gaan doen.

9:28 p.m.  
Blogger Bibi said...

Hey das een leuk idee zo'n schuimposter. Die ga ik ook maken voor de gastenkamer, daar komen dan de foto's te hangen van iedereen die in die kamer heeft gelogeerd.
De kamer ziet er netjes uit.
En lekker die chocolaaaaa;-)

10:27 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.l said...

heerlijk weertje om te schilderen hoor..pfff

Die chocolaatjes zien er heerlijk uit..

gr petra

11:16 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Bianca; hier moeten ze ook in koelkast anders is het chocoladepap.

Bibi; leuk idee om foto's van de logees op te hangen. Ik heb de stof op de achterkant geniet, maar sterke tape kan denk ik ook.

Petra; beneden waar de kamer is het een stuk koeler, en beter uit te houden, maar toch nog een warm karweitje.

7:26 a.m.  
Anonymous Elke said...

He, wat leuk dat je weer een studente in huis krijgt! En haar kamer ziet er helemaal fris uit. Lavendel, dat zal haar zeker aan thuis doen denken!

4:28 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?