zaterdag, januari 23, 2010

Studentjes

De wintervakantie zit er weer op voor Tim en Bart. Tim is donderdag weer begonnen: hij heeft maar 4 dagen les in de week, maar heeft een hele lading met 17 credits. Op sommige dagen heeft hij 's morgens les, en dan ook nog een avondles. Dat worden lange dagen.
Bart begint maandag weer, ook met 17 credits, en als het goed is het laatste semester. Hij had 1 verplichte biologieles, ecologie, die alleen maar in het najaar gegeven wordt, maar die klas zat al vol toen hij zich daar vorig jaar voor wilde opgeven. Hij heeft heel wat heen en weer gemailed met de leraar, counselor en zelfs de president van de school. Ik vindt het ook erg slecht dat ze eerste jaars leerlingen in die les lieten, terwijl een senior er niet inkan, waardoor hij niet op tijd zou kunnen slagen. Bart zou dan dus nog een extra semester moeten doen alleen om die les te kunnen nemen. Hij heeft echter een online wintercursus gevonden via SUNY Morrisville die hij kon doen in plaats van ecologie. Dat moest dan eerst door de school goedgekeurd worden zodat ze die credits ook werkelijk zouden overschrijven. Je moet het als leerling zo goed in de gaten houden en plannen wanneer je je cursussen doet, en in welke volgorde.

Dus Bart heeft de afgelopen 5 weken flink gestudeerd: een heel semester in 5 weken stoppen betekent echt veel werk. Het was niet eens ecologie, maar kanker biologie, een stuk moeilijker. Hij heeft een 1200 pagina boek gelezen, genaamd "The cell". Jeetje, ik lees 1 zin in dat boek en heb geen idee wat er staat! Hij weet nu in ieder geval heel veel van celbiologie.
Deze les begon meteen na zijn najaarssemester, dus hij heeft echt geen vrij gehad. Zijn vrije dagen in het afgelopen jaar zijn wel op 1 hand te tellen met full time werk in de zomer en weekenden in voor en najaar, plus stage en school.
'Keeps him out of trouble.'

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Petra said...

Jee, wat zwaar voor Bart! En inderdaad slecht, dat senioren geen voorrang krijgen, dat is bij VT wel zo, althans bij een vak, dat Katja wilde volgen.

1:29 p.m.  
Blogger DixieChick said...

Hhmm..bij ons krijgen seniors ook niet altijd voorrang hoor (sorry ;)). Maar als een senior mij mailt dat mijn college al vol zit, dan wil ik er meestal wel een "extra slot" voor vrijmaken. Vaak zijn universiteiten (in ieder geval die van ons) er zo streng op, omdat studenten anders met de pet naar de planning gooien, niet vooruit denken met hun rooster, en docenten altijd met overvolle colleges zitten. Maar goed, dat is dus even de andere kant:) Voor jou en Bart is het natuurlijk wel begrijipelijk vervelend! :)

1:38 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Dixiechick; Bart was een transfer student en kwam pas in het junior jaar op die school, wat hem dus minder kans gaf om die les eerder te kunnen doen. Achteraf gezien had hij deze les misschien vorig najaar al kunnen doen, maar ik weet niet of er toen iets anders was wat voorrang had. Zal het hem eens vragen.

1:58 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?