woensdag, januari 06, 2010

I love snow!

Ik zal me niet zo populair maken met die uitspraak, maar ja, ik houdt soms wel heel erg van sneeuw. Er gaat niks boven een heerlijke verse laag poedersneeuw gecombineerd met een vrije dag, een redelijke temperatuur en 'the need for speed.'

Elke dag in de afgelopen week hebben we lake effect sneeuw gehad, en op Greek Peak ligt dan nog meer dan hier. Ik wilde al eerder gaan skien, maar -20C is toch niet echt lekker. Zo'n die hard ben ik ook alweer niet. De -7C van vandaag voelt als een hittegolf aan en daar moeten we toch van profiteren. Bart en ik gingen vanmorgen dus naar Greek Peak. We hebben allebei een seizoenspas, dus die werden eerst opgehaald. Ik laat mijn 10 jaar oude foto er mooi opstaan. Toen was ik nog blond.

Het was toch wat kouder dan verwacht. Het waait op de berg toch altijd wat harder en er viel nog wat sneeuw, dus onze vingers, tenen en neuzen bevroren een beetje. Geeft niks. We hebben lekker een dik uur geskied. Bart op zijn nieuwe ski's ging hard. Voor mij voelde het alsof ik erg hard ging, maar als ik Bart dan al onderaan de berg zie terwijl ik pas halverwege ben... We zullen het maar op zijn nieuwe ski's houden en niet dat hij een beetje jonger is dan ik.

Het was leuk samen op stap! Het goede voornemen voor dit jaar is om minstens 1 keer per week te gaan.

De hondjes houden ook van sneeuw en Tim en ik hebben vanmiddag een rondje met hun door het bos gelopen. Dat is nog best zwaar lopen, er ligt toch wel een centimer of 30, maar deze frisse temperaturen met wat lichaamsbeweging geeft nieuwe energie!

Labels: ,

5 Comments:

Blogger Petra said...

Inderdaad, dat heb ik ook wel. Als er sneeuw ligt heb ik altijd de neiging om er in te moeten lopen. Zoals je zegt het geeft energie. Heerlijk dat jullie ook samen zijn gaan skien! Geniet nog even door zou ik zeggen ;-)

7:20 a.m.  
Blogger Bibi said...

Lekker dat je je skies weer kan gebruiken! Ik kan me best voorstellen dat je van sneeuw houdt hoor:-).
Scott's eerste kado voor mij toen ik hier voor het eerst kerst kwam vieren, waren skies! Maar toen kende hij me nog niet zo goed haha. We hebben toen wel een beetje geskied maar ze staan nu te verstoffen op zolder want mij krijg je er niet meer op.

7:56 a.m.  
Blogger Petra said...

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met sneeuw. Ik vind het heerlijk erin te wandelen en skien vind ik ook leuk (als er een berg dichterbij was, zou ik doordeweeks ook wel gaan, denk ik). Maar als het dan glad wordt is voor mij de lol eraf.

2:35 p.m.  
Anonymous Inge said...

Sneeuw is heerlijk, maar die kou die er nu is, maakt het lastig om er van te genieten.

Skien is niet voor mij weggelegd en de snowshoes hebben we al verkocht. Dus weinig volwassen sneeuwpret. We hebben inmiddels een heuze sneeuwpop in de tuin. :)

11:27 a.m.  
Anonymous Elke said...

Leuk dat je nog eens op de latten stond! Ik vraag me werkelijk af of wij volgende winter ook kunnen zeggen "Gaan we morgen eens skieen?". ;-)
Hier ligt de sneeuw er ook al een paar weken. Door de koude temperaturen blijft hij liggen, en tussendoor sneeuwt het dan weer bij. Zoals vandaag. Natuurlijk zijn we in Belgie niet voorbereid op zo'n lange koude en vooral sneeuwrijke periode + de aanhoudende vriestemperaturen (ook overdag), dus op vele plaatsen is het strooizout op. Het is zelfs moeilijk om in de winkels gewoon zout te vinden! En in de Ardennen blijkt men inmiddels begonnen te zijn met het strooien van zand ipv zout...
En Dusza, die huppelt naar hartelust rond in de sneeuw! Net zoals jullie kapoentjes.

7:53 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?