donderdag, januari 14, 2010

Reparaties

Gisteren in het bos vond Kibbels diezelfde muis weer terug, en hebben we die voor de tweede keer uit haar mond gehaald!

Je weet dat je lang in hetzelfde huis hebt gewoond als... je voor de tweede keer apparaten moet vervangen. In dit geval de watertank. Het lijkt alsof het nog niet zo lang geleden gedaan was, maar toch lang genoeg om weer kapot te gaan. We hebben al langer geen goede waterdruk en de pomp ging steeds aan en uit. De blaas die in de watertank zit wordt na een tijd poreus en dan zit er niks anders op dan een nieuwe tank. De loodgieter kwam hem gisteren installeren, en ik heb toch nog maar snel een nieuw kastje en wasbak voor op de badkamer gekocht zodat hij dat ook meteen kon doen.

Het kastje had ik bij Home Depot gehaald. De laatste tijd heb ik overal gekeken, maar niks gevonden in de juiste maat voor de juiste prijs. Ik wilde eigenlijk wit, maar vindt wat ik nu heb uitgekozen ook wel mooi. Bij de winkel werd me verteld dat een 'bulky young man' me zou helpen met inladen. Ik had al hele voorstellingen bij die bulky jongeman, maar dat viel tegen. Vet lang haar, vermissende tanden, en eerder chunky dan bulky :)

De tank en wasbak waren allebei nog een heel karwei, en ik ben blij dat we er niet zelf aan zijn begonnen. Loodgieterdingen moeten toch goed gemaakt zijn anders krijg je alleen maar de ene na de andere lekkage.

Uit de bodem van het kastje moest nog een stuk uitgezaagd worden, en de loodgieter wilde dat eigenlijk niet doen omdat hij bang was om iets kapot te maken. Hij is tenslotte geen houtwerker maar loodgieter. Ik deed het dus zelf en kreeg er een mooi compliment over. Volgens hem was het hem vast niet zo mooi gelukt.
Ook moest er nog een stuk vloer bijgelegd worden, omdat dit kastje smaller is dan het oude. Al met al was het dus goed dat hij met die tank bezig was en ik nog gauw wat dingen in de badkamer kon bijwerken.


Klaar.


Tevens nieuwe gordijntjes erbij gemaakt. De kleur op de muur is heel licht lila, icy bay genaamd, maar het komt op de foto niet zo mooi uit.


Vanmorgen zijn Bart en ik gaan skien. Heerlijk weer, het was een stuk warmer dan vorige keer, maar deze keer was er hier en daar wat ijs. Zo is het elke keer toch weer anders.




Bovenop de berg ligt nog veel sneeuw op de bomen, wat zo mooi uitziet.


Bart helemaal in het zwart; een cape erbij en hij is Darth Vader.



Nu is het opeens een periode van 's nachts vorst, en overdag boven nul en zon, en dat betekent dat het maple sap begint te vloeien. Een stuk vroeger dan vorig jaar. Tim en ik hebben vanmiddag 10 tappen in de bomen gezet.



Dan nog zoiets. Hoe komt het dat journalisten het eerst bij een ramp zijn? Hulp komt veel te langzaam op gang. Het vliegveld in Haiti staat al vol met goederen, maar er komt drie dagen later nog niks bij de mensen die het nodig hebben. Wat hebben we eraan om de rapportages te zien, en te weten dat er nog te weinig hulp bij de mensen komt?

Labels: , ,

6 Comments:

Blogger Ymkje said...

Fijn dat de klussen weer gedaan zijn. De sneeuw foto's zien er prachtig uit. Hier in Atlanta is alle sneeuw weer weg :) al moest ik vanmorgen wel de autoramen ijsvrij maken.

8:28 p.m.  
Blogger Petra said...

Heerlijk geskied vandaag, geen ijs, gelukkig! Ik hoorde, dat de ene landingsbaan helemaal vol stond met vliegtuigen van hulpverleners, waardoor andere vliegtuigen niet konden landen. Ik denk niet, dat de journalisten het probleem zijn. Er is gewoon zoveel chaos!

10:52 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, ik zeg ook niet dat ze het probleem zijn. Het irriteerd me alleen dat de Today Show op dag 1 op het vliegveld kan staan en daar waardevolle plaats in kan nemen, en er op dag 3 nog geen hulp bij de mensen komt. Het is inderdaad een complete chaos, en ik vraag me af of er goede coordinatie van hulporganisaties is.

7:00 a.m.  
Blogger Petra said...

Mooi je nieuwe spulletjes in de douche.
Inderdaad het is een vreselijke situatie in Haiti op het moment. Vrouwen logica werkt vaak heel anders. Gewoon simpel denkwerk zou een hoop kunnen helpen in sommige situtaties.

9:06 a.m.  
Anonymous Bianca said...

Netjes gedaan hoor ! leuk dat jij ook klust ! ik kan inmiddels ook beter timmeren en zagen dan veel mannen hier ha ha

Ik krijg al hoogtevrees als ik die sneeuwbergenfoto's zie brrr

Wat ik niet begrijp is dat in dat soort situaties een hotemetoot als Hillary erheen gaat, veroorzaakt alleen maar overlast (beveiliging, vliegveld moet vrijgemaakt worden enz) op dit moment, ze hebben wel wat beters te doen daar ipv voor zo iemand van alles te moeten regelen.

3:12 p.m.  
Anonymous Elke said...

Annemiek, ik ben een beetje jaloers op je, handig als jij bent. Net zoals ik een beetje jaloers ben op heel creatieve mensen.
Maar jij hebt dat dus weer netjes gedaan, die badkamer van je!

Het lijkt me heel leuk om zo samen met je zoon op de latten te staan.
Hier is de sneeuw inmiddels verdwenen, hier en daar nog een paar moleculen op die plaatsen waar je de sneeuw op een hoop had geveegd. En ja hoor, dachten we dat we het gemist hadden de afgelopen weken van sneeuw en vrieskou? Ze zijn ons dus weer goed aan 't verwennen met regen, buien en ter afwisseling nog eens regen. :-(

5:39 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?