zondag, oktober 25, 2009

Oh my! Alpaca's!

Bart had dit weekend voor het eerst vrij sinds mei! Wow, hoeveel hij gewerkt heeft dit jaar met school, werk en internship! Petje af! Hij vierde dit weekend met in Cortland blijven en niet thuiskomen. Ik dacht dat hij wel grootse plannen had, maar nee, hij moest leren voor een examen zei hij....

Micky, Tim en ik zijn vandaag naar een alpaca show in Syracuse geweest. Niels had geen zin om te gaan. Jammer, hij zou heb ook wel leuk gevonden hebben.

Honderen alpaca's waren er, van heinde en ver, sommigen helemaal uit Ohio en Vermont. Van het showen van de alpaca's hebben we niet zo gek veel gezien. Het zegt ons nog niets waar de jury allemaal op let. Er werden wel flink lintjes uitgedeeld aan alle winnaars.


Klaar voor de show.

Het is een hele eer om te winnen in zo'n show, en dan kunnen de babies van die alpaca's nog duurder verkocht worden. Want duur zijn ze!






2 soorten alpaca's; boven Suri's met lange haren die op 'dreadlocks' lijken, ze worden maar elke 2 jaar geschoren. Beneden Huacaya, met teddy-beertjes wol die elke voorjaar geschoren wordt.






Ze maken zo'n lieve geluidjes!

Het zijn beestjes die zich niet zo graag laten aaien, terwijl ze er zo zacht en lief uitzien. Ze zijn heel nieuwsgierig en komen meteen even kijken wat je aan het doen bent met die camera.

We hebben met verschillende eigenaren gepraat en weer van allerlei dingen bijgeleerd. Het was leuk om er rond te lopen!

Vanmiddag hebben we nog even verder gewerkt aan ons hutje. Micky en Niels hadden gisteren aan het dak gewerkt, met Niels die het meetwerk deed. Hij had heel goed mee geholpen, dus ik zal maar niks zeggen dat er wat dingen scheef zijn. Mijn ideeen over hoe het moet en die van Micky komen niet altijd overeen. We zullen zeker nooit een huis samen bouwen! Dit hutje is wel een goede oefening voor (hopelijk een keer) een alpaca schuurtje!

11 Comments:

Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Die zijn zo schattig die kleintjes ! en heerlijk zacht. Ze hadden er hier op de flea market van de zomer een paar te koop, ik had ze zo mee willen nemen. En inderdaad: dat schuurtje is zo omgebouwd tot een Alpaca huisje ;-)

9:48 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Misschien nog een 2de schuurje bouwen, voor Alpaca's? En dan kan je beiden deeltijds gaan werken, en deeltijds alpaca/maple syrup boer worden. ;-)
Wist trouwens niet dat ze shows hadden met zo'n beestjes. Zo'n beetje als een rashondenshow dus...

Kastelke
(ik 'onderteken' vanaf nu met mijn nieuwe blog)

4:36 a.m.  
Blogger Ymkje said...

Dat er shows zijn voor Alpaca's is ook voor mij nieuw. Ik vind ze schattig om te zien maar was op de hoogte van het feit dat ze niet zo schattig zijn.
Het komst vast goed met jullie schuurtje :)

10:19 a.m.  
Blogger Alpaca-Ranch said...

Shows met alpaca's zijn er wereldwijd. Zelf in Nederland zijn er al 2 shows georganiseerd. Ook daar komen reeds een paar honderd alpaca's in de showring. Wil je meer weten over alpaca's? Kijk dan eens op http://www.alpaca-ranch.nl
Voor de Nederlandse alpaca fokkerij!

12:46 p.m.  
Blogger Bibi said...

Wat ontzettend leuk die alapaca's!
En wat een schattige geluidjes inderdaad, lijkt me wel leuk om er een te hebben, als iemand anders ervoor zorgt hahaha

1:35 p.m.  
Blogger Petra said...

Oh, wat leuk, zeg!! We hebben hier ook een aantal alpaca farms in de buurt. Hoeveel kosten die beestjes dan? Die wol moet dan heel wat opbrengen voor die boerderijen!

7:24 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, die beestjes kunnen best $15.000 of nog meer kosten! Mannetjes die niet gebruikt worden om te fokken kunnen zo'n $300 kosten. De prijs van wol is afhankelijk van de kwaliteit, rijk wordt je daar niet van.

9:54 p.m.  
Anonymous hilde said...

Ja, ook hier in Zwitserland heb ik ze al gezien. Is dat een nieuwe rage?

Die zijn duur, zeg!

Groetjes,

10:26 a.m.  
Anonymous Monique said...

Alpaca's zijn geweldig leuke dieren! Maar zo duur, dat wist ik ook niet hoor.

Ze zien er zo aaibaar uit he?

4:23 p.m.  
Blogger marga feenstra said...

Alpacawol zag ik voor het eerst toen een vriendin van mij wol zat te spinnen. Die kwam van de alpaca's van haar vriendin uit Ohio of Idaho. Mijn vriendin, Maddie de Meier overleed ruim 3 jaar geleden op bijna 85 jarige leeftijd. Haar vriendin was net zo oud en kwam uit Zeeland. Ik zou wel eens willen weten of zij nog leeft. Zij runt de farm met haar zoons vanwie er een dierenarts is. Is de alpacawereld zo klein dat iemand die familie kent? Ik heb geen naam, noch adres. Ik ben erg bnieuwd!
Marga Feenstra, Zoetermeer mar.Feenstra@gmail.com

3:13 p.m.  
Blogger Me2 said...

Waarom zijn alpaca's eigenlijk zo duur?

2:42 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?