dinsdag, oktober 13, 2009

Timber!!

Waarom verliezen kippen hun veren net als het koud begint te worden?


Ze zijn o zo zielig.

Deze zomer heb ik eieren op mijn werk verkocht. We hadden zo'n 8-10 eieren per dag, en wat moet je dan. Ik had een briefje opgehangen met 'Fresh eggs from happy hens', en legde elke keer als ik werkte een paar doosjes eieren in de koelkast. Die namen mensen dan mee, en de volgende keer als ze me zagen betaalden ze me. $1.50 voor een dozijn verse eieren is voor niks, en ik had een stel goede afnemers. Een van de collegas betaalde steevast $2 omdat ze het veel te goedkoop vond. Ik hoef er echter niks aan te verdienen. Nu hebben we echter nog maar ongeveer 1 ei per dag en moet ik die business stopleggen. Ik heb een foto opgehangen van een paar kippen met 'speech bubbles' die zeggen dat het te koud en donker is en dat ze gaan staken. De hens zijn niet meer happy.
Een van de streepjeskippen heeft zelfs het loodje gelegd vorige week. Zomaar opeens dood in het hok, zonder enige indicatie van ziekte.

Afgelopen weekend hebben we aan onze sugar shack gewerkt. We hebben het framewerk gemaakt voor 3 zijkanten.


We hadden het nog niet opgezet, want net ernaast moest een grote boom omgezaagd en we wilden niet dat die erop viel.

Shawn, de vriend van een ex-buurmeisje had gevraagd of hij weer mocht jagen in ons bos, wat we goed vonden. Hij heeft een boom-business, dus we hebben hem gevraagd of hij eens naar een van onze bomen wilde kijken. Het was ooit een grote mooie boom, maar de laatste jaren was hij langzaam aan het doodgaan. Hij stond op een plek waar hij op ons huis kon vallen als hij om zou waaien. Shawn zei dat deze boom in de komende jaren zeker helemaal dood zou gaan, dus we vroegen hem om hem om te zagen. Omdat hij hier mag jagen gaf hij ons een goede prijs voor het werk.

We wisten niet precies wanneer hij zou komen, en gisteren toen Micky thuis kwam was de boom bijna om. Ik had het graag willen zien hoe ze dat doen, maar was ook werken.


We zullen er een hele kluif aan hebben om het op te ruimen! (komt daar het spreekwoord soms vandaan?)


Ze hebben het goed gedaan, en precies tussen alle gebouwtjes laten vallen.

Labels: ,

7 Comments:

Blogger Petra said...

Hi hi hi wat grappig van de kippetjes. Niet dat ze nu dus niet meer happy zijn, maar dat ze er zoveel lagen zeg. Goede business!

En inderdaad een aardige klus om al het hout op te ruimen. Kun je het wel als stook hout gebruiken?

2:09 p.m.  
Blogger Petra said...

Dat wordt in kleinere stukjes kappen, zeker? Onze buren hebben ook een heel hoge boom om laten zagen en dat ging stukje bij beetje van de top naar beneden.

6:01 p.m.  
Blogger Petra said...

Dat wordt in kleinere stukjes kappen, zeker? Onze buren hebben ook een heel hoge boom om laten zagen en dat ging stukje bij beetje van de top naar beneden.

6:01 p.m.  
Blogger Ymkje said...

Och die arme, veren verliezende, kippetjes. Even rust zal ze goed doen. Wel goede handel met zoveel eieren per dag zeg.
Knap vind ik dat, een boom omzagen en precies kunnen bepalen waar die moet vallen. Gelukkig kan ie niet meer onverwacht op jullie huis vallen.

8:15 p.m.  
Anonymous Ruud said...

Kunnen we al een bestelling plaatsen voor de maple syrup van volgend jaar? Misschien tevens een een bestelling voor een muts gemaakt van Alpaca wol?

8:23 p.m.  
Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Hier willen ze ook geen eitjes meer leggen, misschien de tijd van het jaar ? ik heb geen flauw idee eigenlijk. Ze hebben wel al hun veren nog, wat zien ze eruit dan.
Ik heb altijd grote bewondering voor mensen die goed bomen kunnen zagen, ik durf er zelf echt niet aan te beginnen. Bij jullie heeft die man ook een knap stukje werk gedaan, en goed gevoel dat die niet meer op je huis kan vallen.

8:38 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra; volgend jaar kunnen we het hout als stookhout gebruiken als het droog genoeg is.

Kasaka; we hebben nog heel wat te zagen en kluiven om het in kleine stukjes te krijgen en dan stapelen.

Ymkje; ja knap he! Maar goed dat ze het zo kunnen.

Ruud; ik zal de bestelling opnemen :) Alleen die alpaca's... ik heb me flink verkeken op de prijs; een 0 meer dan ik dacht. Die muts moet nog maar even wachten.

Bianca; de kippen hebben zo ongeveer 14 uur daglicht nodig om te leggen, dus het is inderdaad de tijd van het jaar. De jongste kippen leggen soms nog wel door, maar ouderen zeker niet.
Dat ze allemaal tegelijk hun veren verliezen hebben we nog niet gehad. Het lijkt wel of het gesneeuwd heeft in het hok.

8:25 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?