maandag, oktober 05, 2009

Treman en honeydew

Vanmorgen ben ik eerst gaan wandelen bij Treman Park. Bitz mocht ook mee, Kibbels niet, die kan dit niet meer aan.


Bitz denkt dat ze een berggeit is.


Toch maar beter op de trappen lopen.

Hier weer eens wat foto's van het park.








Ik blijf ervan genieten. Het is ook altijd weer een beetje anders.

Net toen ik thuis kwam zag ik bij de buren een truck stoppen. Die was bij het verkeerde huis, hij moest bij ons zijn. We hadden de Drain Brain al verwacht.



Een grappig opschrift achter op de truck:


De "honeydew" truck. Dat klinkt toch beter dan de andere namen die ik ervoor kan verzinnen.

Tim en Niels hadden gisteren al geholpen met het opgraven van de septic tank, dus nu hoefde het deksel er maar vanaf en maar pompen.
De septic tank ligt erg diep maar we hebben er jaren geleden een brede buis opgezet zodat we niet elke keer een graafmachine hoeven te laten komen om hem op te graven. De cement deksel ligt op die buis. Als het open is is het dus een griezelig diep gat.

Terwijl de truck pompte kletsen we wat. De geur valt eigenlijk wel mee, en hij vertelde dat hij een deoderant in de tank van de truck doet. Dit was kersengeur. Dat rook ik er niet aan hoor. Hij kan 2 septic tanks leegpompen voordat zijn truck vol is, waarna hij het naar het waste department brengt. Daar moet hij dan $75 voor betalen.



Nou, je zult maar zo'n beroep hebben. Voor deze man die dit deed was het allemaal maar heel gewoon. Die vieze slang werd met blote handen aangepakt, geen probleem. Op het eind vroeg hij of ik even het toilet kon doorspoelen zodat hij kon kijken of alles goed werkte. Dat ging ik doen, en weer buiten komend zag ik hem op zijn buik naast het gat liggen met de zijn hoofd in de tank. Ok, alles is goed, zegt hij, en hij deed zich zijn pet weer op.

Nadat hij weg was hebben Micky en ik het gat maar weer gauw dicht gegooid!

Zo, nu weten jullie ook weer meer dan je ooit wilde weten hoe dat allemaal zit.

Labels: ,

10 Comments:

Blogger Ymkje said...

Het label dat je hebt gegeven is er grappig bij: natuur. En dat is het :)

9:43 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Jakkie dat lijkt me inderdaad een smerig beroep. In Nederland kennen we dat natuurlijk helemaal neit. Wij hebben ook voor het eerst in ons leven een septic tank.

gr petra

10:23 p.m.  
Blogger Petra said...

Ha ha ha, wat een naam. Hoe vaak doen jullie dat eigenlijk? Die van ons moet ook weer geleegd worden.

De eerste keer dat dat bij ons in het tuintje gebeurde, stond ik ook zo te kijken van het "zonder handschoen" gebeuren..... Normaalste zaak van de wereld voor de beste man. Maakte ook nog even het filter schoon, zei hij. Wist nog geen eens dat er een filter in zat.
Bovendien had ik de mazzel dat die man de slang naast de septic had neer gelegd en in de middag de honden dat maar al te goed roken en er in hadden liggen rollen. Nou ik kan je vertellen dan ben je niet blij. Wat een lucht. Die konden zeker een deodorantje gebruiken.... Man, wat stonken die twee!

3:04 a.m.  
Blogger Petra said...

Toch goed, dat er mensen zijn, die zo'n beroep willen. Mij niet gezien!

9:16 a.m.  
Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Hier ligt de septictank net onder het zand dus dat is gemakkelijk erbij komen. Wat een grappige naam ervoor ha ha
Ik heb zelf met mijn armen in onze septic gezeten (met nog resten van de vorige eigenaar en zijn familie brrr) maar na een uur ruik je het niet meer hoor ;-) ;-)

1:18 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Ympke; puur natuur!

Petra; vroeger hadden we thuis een septic tank die mijn vader af en toe leegpompte.

Petra; het moet officieel om de 2 jaar maar we hadden het al zeker 4 jaar niet meer gedaan. Een filter heb ik ook niet gezien!

Petra; inderdaad!

Bianca; makkelijk graven dan. Wie had dat gedacht he, dat je dat ooit nog eens zou doen :)

7:59 p.m.  
Anonymous Cisca said...

Het begint er al echt herfstig uit te zien!

9:15 p.m.  
Blogger kastelke said...

Ik wou schrijven dat het best nog groen is daar bij jullie. En toen las ik wat Cisca hier net schreef... ;-)

Prettig werkje is het niet. Hier heb je er ook gespecialiseerde firma's voor, of op "den boeren buiten" bel je gewoon de boer op, die trekt de put ook leeg. Gelukkig hebben we hier met onze nieuwbouw een aansluiting op de openbare riolering, dus alles gaat netjes direct weg, geen gedoe met septische putten in onze tuin. Oef!

Weet je wat ook zo'n 'vies' beroep is? Chauffeur zijn voor het vilbelluik. Hoe noemen jullie Nederlanders dat? Als een boer dode dieren heeft, dan moeten die opgehaald worden door het vilbelluik, en daar worden de kadavers verwerkt. Man man man, als zo'n truck voorbij komt gereden, dan val je om van de stank! En da's echt de stank van rottend vlees. Jakkes! Ik heb altijd medelijden met zo'n chauffeurs.

7:47 a.m.  
Blogger DixieChick said...

Dat van een brede buis is een goed idee...wij hebben sinds we verhuisd zijn ook een sceptic tank, en ik weet nu al dat er een heel stuk gras gaat sneuvelen als ze ooit eens iets aan dat ding moeten doen.

Ik vind het maar een vies ding eerlijk gezegd!

2:56 p.m.  
Anonymous Inge said...

Treman is fantastisch! Ik zeg altijd maar dat het mijn "verlengde" achtertuin is. Volgende keer wandel ik graag mee.

7:29 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?