donderdag, juli 30, 2009

Road Trippin'

En groetjes uit San Francisco (of beter gezegd, uit de buurt van San Francisco).

Vandaag was echt een road trip! De afstand was iets langer dan gisteren en de tijd op pad zou ongeveer hetzelfde zijn, als we de snelste route genomen hadden, maar we zijn 11 uur op pad geweest. Vanuit Grants Pass (waar het bij vertrek in de ochtend al erg heet was) hebben we route 119 genomen, naar Cave Junction, en Californie in.
Een hele mooie route door de bergen.


"Welcome to California"


Als je Califonie binnenkomt staat er een agricultural inspection. Fruit mag niet ingevoerd worden en er werd gevraagd of we wat bij ons hadden. We hadden nog wat kersen over, en ik heb er snel wat van opgegeten en de rest afgegeven.

Onderweg:



De temperatuur dropte naarmate we meer naar het westen gingen en dichter bij de kust kwamen. 57F is dan opeens erg koud.

In Californie hebben we route 101 (de Redwood Highway) helemaal gevolgd tot in San Francisco. Het noorden van Californie is Redwood country. De redwoods zijn de hoogste bomen ter wereld en ze kunnen wel 600-2000 jaar oud worden. Hier staan nog een paar stukjes van die 2% orgineel bos wat nog over is in de VS. We hebben in het Jedidiah Smith Sate Park een pad gereden door dit bos, zo'n 6 mijl lang, en zijn een paar keer gestopt. Het pad is een oude postkoets weg, campers mogen er niet komen omdat het zo smal is. Het was erg mooi, dit hele gebied is eigenlijk iets waar je minstens een hele dag door moet brengen. Helaas hadden we daar de tijd niet voor en hebben we er alleen een beetje van kunnen proeven.


Die bomen zijn echt hoog!


In een holle boom.


Ja, nu is het officieel: ik ben een tree hugger!


Bomen zijn aan Tim en Niels niet besteed.







En toen opeens waren we aan de kust.






Het was nog een lange weg, maar wat een ontzettend mooie route. Tim en Niels amuseerden zich best achterin. We hebben samen heel wat afgelachen. Zo wilden ze een foto maken van de plaatsnaam Eureka. Eureka is een tv serie waar ze altijd naar kijken. De gekste dingen hebben ze gefotografeerd in Eureka, tot grote hilariteit.
Zoals de auto naast ons met het vlot ronddraaiende stuur. Die man gaf me nog een flitsende smile met zijn rij gouden tanden.



Allemaal gekke dingen, waar je je op dat moment rot mee lacht, maar die als je ze vertelt niet zo hilarisch zijn. Zoals de gekheid met de radiostations waar we alleen maar arabische of rap muziek kregen. Of toen Niels me vroeg om mijn raam even open te maken, maar hij tegelijk zijn raam open deed en er een handvol papieren servetten naar buiten gezogen werd terwijl er $1000 staat op "littering" in Californie. Of toen ik stond te tanken en Niels opeens een klein smilie gezicht op een stokje voor het raam hield dat hij gemaakt had.

Na het redwoodland kwamen we door bergen met droge gebieden, en daarna door gebied met veel wijngaarden.





En nu zijn we dan bij de palmbomen beland.

5 Comments:

Blogger Petra said...

Wat een leuk verslag! Ik herken dat lachen om gekke dingen onderweg. Dat maakt tieners zo leuk :) Heerlijk palmbomen!

6:48 p.m.  
Blogger Petra said...

Inderdaad een behoorlijk eindje!
Wel mooi de Redwoods.

7:41 p.m.  
Anonymous www.vandijkjes.punt.nl said...

Wat ziet het er geweldig uit. Mijn kinderen hadden ooit een video van Bassie en Adriaan en daar was ook een stukje van die bomen. Inmens wat zijn die groot.

geniet ervan.

gr petra

10:50 p.m.  
Blogger Ymkje said...

Prachtig; de Redwoods, indrukwekkend ook.
Jullie hadden in ieder geval een leuke reis. Herkenbaar die lol met pubers en inderdaad als je het naverteld is het ineens veel minder leuk.
Geniet van California!

5:13 a.m.  
Blogger Bibi said...

haha humor, dat melige kan ik me erg goed voorstellen:-).
Die bomen zijn ook zo indrukwekkend groot! Ik heb nooit geweten dat je bij de Californische grens je fruit moet afgeven...apart

12:35 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?