woensdag, maart 25, 2009

Ver weg

Als je in het buitenland gaat wonen weet je van tevoren dat er veel familieaangelegenheden zijn die je moet missen. Gemiste verjaardagen (ik ben ongeveer bij 4 verjaardagen geweest in de afgelopen 16 jaar), geboortes (geen kraamvisites bij de 11 kinderen van mijn broers), en begrafenissen (2 oma's, 2 ooms, een tante, en een neef). Onze kinderen zijn opgegroeid zonder opa en oma in de buurt, en zonder de grote familie in de buurt die Micky en ik als kind wel hadden. Je weet deze dingen van tevoren, maar dat maakt het niet gemakkelijker, hoewel het wel went. Ik ben dankbaar voor alle tijd die we samen kunnen doorbrengen, de dingen die we wel samen kunnen doen, de bezoeken, de telefoontjes en mailtjes. Door de afstand wordt het allemaal wat minder gewoon en de tijd samen specialer.

De keuze om hier te wonen is lang geleden gemaakt. Je geeft een deel van het familieleven op, wat krijg je ervoor terug? Andere kansen, andere ervaringen, je grenzen worden verlegd, en we wonen hier prima.

Je weet ook altijd dat er ooit een keer een telefoontje zal komen met slecht nieuws. Deze week hoorden we dat de man van Micky's zus plotseling gestorven is op 57 jarige leeftijd. Ze wonen in Californie, ook niet langs de deur. Op zo'n moment wil je er echt wel bij zijn, maar we hebben toch besloten om niet even snel voor het weekend te gaan. Hopelijk kan het doorgaan dat we deze zomer gaan.

Labels:

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Vorige week las ik een stuk op de CNN site waar vermeld werd dat er een grote stroom immigranten weer terug gaan naar hun vaderland.
Ze hebben goede banen enz maar het gemis van familie is de doorslag gevende factor.

11:37 a.m.  
Blogger Petra said...

Jeetje, wat verdrietig. Nederland is ver weg, maar Californie vanuit NY is even goed ver weg, al is het in het zelfde land. Heel veel sterkte gewenst!

11:46 a.m.  
Blogger DixieChick said...

Wat vervelend Annemiek.
Het is lastig als alles zo ver weg is, en je mist inderdaad veel; verjaardagen, huwelijken, geboortes. Voor mij went het wel, en ik kan me voorstellen voor jou ook, maar als er dan zo iets naars gebeurd, dan word je wel weer met je neus op de feiten gedrukt. Sterkte!

12:51 p.m.  
Blogger Petra said...

Moeilijk, Annemiek! Gecondoleerd! Het moeilijkst vind ik het niet bij het afscheid van een geliefd persoon te kunnen zijn. Ricks tante overleed vorige maand in Michigan, hij overwoog even te gaan, maar vond het toch te ver voor even heen en weer.

5:35 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik ken het gevoel. Ge condoleerd en veel sterkte.

Het valt juist op dergelijke momenten niet mee om ver weg te wonen. Nl of CA maakt inderdaad weinig uit.

Petra

8:39 p.m.  
Blogger USA2007 said...

Gecondoleerd. Dat zijn inderdaad vervelende momenten. Tegenwoordig is door alle technologie ver weg wel een stuk dichterbij, maar op zulke momenten is en blijft het hoe dan ook enorm ver weg. Succes.

Sue in Orlando, FL

10:18 p.m.  
Anonymous Bianca (Hollandranch) said...

Gecondoleerd, en heel veel sterkte gewenst ! dat zijn inderdaad echt de momenten dat je (te) ver weg woont.

11:49 p.m.  
Anonymous Ruud said...

Je hebt helemaal gelijk. Je ziet familie en vrienden veel te weinig maar de tijd die je met elkaar besteedt is dan wel veel specialer. Normaal gesproken zouden familie en vrienden ook niet op vakantie komen en een tijdje in je huis verblijven en dat gebeurd nu wel. Een gebied zoals de Finger Lakes kun je in Nederland ook nergens vinden dus je krijgt er zeker ook veel voor terug. Veel sterkte met het verlies.

9:00 a.m.  
Blogger Bibi said...

Dat is slecht nieuws, ik wens jullie veel sterkte.
Wij hebben in het verleden ook bij deze en andere gelegenheden vaak moeten besluiten om niet te gaan en we weten dat dat nog vaak zal gebeuren. Maar het zij zo. Je kan alleen hopen dat andere familieleden je dat niet te kwalijk nemen.

1:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?