woensdag, januari 28, 2009

School

Bart en Tim zijn vorige week weer begonnen met school. Het is een lange vakantie geweest voor hun. Ik hielp Tim mee met zijn spullen naar zijn kamer brengen. Het was de eerste keer sinds hij er ingetrokken is dat ik er weer was, en het ziet er nog net zo kaal uit als toen! Dat zijn jongens. Niks geen posters aan de muren, nog net zo kaal als gevangeniscel.
Dit semester heeft hij wat meer uitdagende vakken. Vorige keer was het moeilijkste vak voor hem geschiedenis. Niet omdat hij het niet kent, maar om wakker te blijven in de klas zei hij. Voor iets dat hij niet interessant vindt doet hij ook helemaal niks, maar gelukkig had hij toch nog een goed cijfer.

Bart heeft een compleet vol rooster, hij zal weer flink bezig zijn.
Niels heeft deze week examens, hij hoeft er maar 2 te doen. Het eerste was gisteren, "social studies", geschiedenis dus. Hij vindt het ook compleet oninteressant, en hij zegt dat de leraar heel langzaam praat wat het saai maakt, maar doet het toch goed in de les. Hij was binnen een uur klaar met zijn examen, maar mocht het van zijn leraar nog niet inleveren. Het was te snel zei hij, hij moest het nog maar eens nakijken. Ze hadden 3 uur de tijd, dus hij heeft daar nog een extra uur gezeten. Hij was wel een beetje boos dat hij niet weg kon. Het examen vond hij maar heel gemakkelijk. Ik zal benieuwd zijn of hij het goed gedaan heeft.

Dan zou hij vandaag een wiskunde examen hebben, maar ze hebben sneeuwvrij. Dat zal later ingehaald moeten worden. Mijn les is vanavond ook afgezegd, maar we krijgen het huiswerk via email van onze lerares.

Gisteren toen ik thuis kwam zei Micky "weet je dat je om thuis te komen uit de stad je helemaal geen remmen nodig hebt?" O jee, wat nu weer? Het bleek dat zijn remlichtje aan was, hij had wat remvloeistof gekocht, bijgevuld, en was gaan werken. Op weg naar huis deden zijn remmen het niet goed, en het remlichtje ging weer aan. Hij was even naar Monroe (zo'n keten-garage waar ze gespecialiseerd zijn oa. remmen). Ze zeiden hem eerst dat ze geen tijd hadden om naar de auto te kijken, maar een van de managers herkende Micky en liet de auto even op de brug zetten. Het bleek dat de remleiding op 3 plaatsen lekte, en dat hun schatting om het te repareren ongeveer $1400 zou zijn. Ze raadden hem aan om er niet meer mee te rijden, maar Micky wilde er toch mee naar huis. Dus hebben ze weer vloeistof bijgevuld, en is hij ermee vertrokken. Alleen bij het stoplicht heeft hij moeten remmen, en dan zette hij de auto in parkeren. Hij nam een iets langere weg, waar hij niet stijl de berg af hoefde. Dus vandaar dat hij erachter kwam dat je nergens hoeft te remmen onderweg. Wel een risico hoor, maar gelukkig was hij heelhuids thuis gekomen.

We hebben zitten overleggen of we de auto wel zouden laten maken, hij is echt aan vervanging, is al 10 jaar oud, en een roestbak. Vanmorgen had Micky echter een andere garage gebeld. Ze hadden een boel afzeggingen gehad vanwege de sneeuw en hadden niks te doen, dus we konden zo terecht. Het is een garage hier in de buurt waar we al vaak geweest zijn. Het is toch wel erg als je de eigenaren van die garage in de winkel tegenkomt en ze kennen je bij naam! We zijn goede klanten van hun.
Een paar uur later belden ze dat de auto klaar was. Ik hield mijn hart vast voor de rekening, bleek het maar $198 te zijn!! Wat is hier aan de hand? Of Monroe zijn flinke afzetters, of ze weten niet waar ze het over hebben. Ik heb me daar wel eens eerder belazerd gevoeld, en ze hebben ook een keer remmen verkeerd gemaakt, zodat we ermee terug moesten. Ze repareerden het wel weer gratis toen, maar dit is weer eens een goede bevestiging voor ons om liever deze garage te gebruiken. Hopelijk gaat hij weer even mee, en we zullen beginnen met naar een nieuwe te zoeken.

Labels: ,

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dat leek me al heel erg veel geld voor een remleiding die vervangen moet worden, voor dat geld koop je bijna een andere auto tegenwoordig ;-)
Gelukkig dat die garage in de buurt een stuk eerlijker zaken doet, het is me nogal niet een verschil zeg.

11:30 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Bij die Monroe garage zijn het duidelijk afzetters! Ik ben nooit een grote fan geweest van die 'keten' garages. Ik ben steeds trouw naar de garage geweest waar de auto vandaan kwam. Meestal werken die het meest professioneel en het eerlijkst... en inderdaad, die kennen hun klanten.

Veel succes met Niels' examens!

Groetjes,

1:21 p.m.  
Blogger Petra said...

Hier moet je ook uitkijken naar welke garage je gaat. Er zitten er twee hier in Vienna en over de ene heb ik alleen maar lof gehoord en over de andere bepaald niet. Grappig, dat Tims kamer zo kaal is, inderdaad, jongens. Hoewel ik de gezamenlijke ruimte in Katja's suite ook maar saai vind.

5:23 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Zo zeg dat is ok niet een klein verschil zeg. Jeetje. Kan me voorstellen dat je je belazerd voelt. Hie hebben wij een kleine zelfstandig garage 2 mile verderop. Tot nog toe perfect. Hij is niet snel. Maar goedkoop en tot nog toe altijd goed werk gelverd. Je moet alleen veel geduld hebben,

gr petra

7:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?