zondag, december 14, 2008

Verslaafd

Arhhh! Help! We zijn echt verslaafd! Aan internet wel te verstaan. Vandaag zaten we de hele dag zonder, en ik mis mijn routine van 's morgens met een kop koffie te lezen. Ik heb wel wat meer zitten leren voor het examen morgen dan ik gedacht had.


Het is een beetje vrolijker en mooier met een zonnetje.

Gistermiddag wilde ik nog even een stukje in het bos lopen. Ik ga het bos in, en hoor "Hi there!" Ik kijk rond en zie niemand, maar dan zie ik Shawn in een boom zitten. Blijkbaar is hij het jagen nog niet moe, hij zat er met zijn pijl en boog. Hij zei dat zijn buddies ook in het bos waren. Eh, we hadden gezegd dat hij kon jagen, dat betekent niet dat hij anderen ook kan uitnodigen. Daar ben ik het toch niet mee eens. Ik heb mijn rondje bos toch maar ingekort om de herten niet weg te jagen, en voelde me niet zo veilig. Misschien niet zo'n goed idee om in het bos te gaan wandelen, tot het jachtseizoen voorbij is. Ook al staan er bordjes met "no trespassing", er komen ook wel eens jagers met geweren. Deze jongens jagen met pijl en boog, en daarmee moet je toch wat beter richten dan met een geweer. Volgens deze website is het feest na morgen afgelopen.

's Avonds hadden we een etentje met de mensen van Micky's werk, en hun families in de Ithaca Towers. Dit restaurant ligt op de 14e verdieping van de Ithaca College toren. Het heeft een mooi uitzicht. Het etentje was gezellig. Ik zie die mensen maar weinig, en soms maakt dat het wel moeilijk om echt een connectie te vinden. Er werd echter over vanalles en nog wat gepraat. Bart was met ons mee gegaan, en er waren ook jongeren van zijn leeftijd. Dat was wel leuk voor hem.

Een van Micky's collega's jaagt ook, en het gesprek kwam er hier ook weer op. Hij zei dat hij 3 herten had. Dat vond ik al knap, maar toen bleek dat er 2 'roadkill' waren. Dat is ook een manier! Hij was gestopt toen hij een state trooper een hert van de weg zag slepen dat net aangereden was, en hij had gevraagd of hij het mee kon nemen.
Het is wel bij meer mensen normaal om zo'n hert gewoon mee te nemen. Bart's vriend had er een keer 3 tegelijk aangereden. Hij had er 2 ingeladen, het derde was er vandoor gegaan.

Ik heb ook wat goede tips gekregen van iemand die zelf maple syrup maakt. Ik denk dat we aan een flink karwei beginnen; met 40 gallon sap kun je 1 gallon syrup maken!

Vandaag was het wat warmer, perfect om plakkerige sneeuw te krijgen, en Tim en Niels hebben een sneeuwman en een sneeuwvrouw gemaakt.




Inspectie.


De sneeuwpoppen moesten wel elkaars handen vanhouden.


Klaar!

Kibbels en Bitz kunnen ook zo genieten van de sneeuw.


Bitz


Kibbels

Labels: ,

5 Comments:

Blogger Petra said...

Leuk, die winterse plaatjes! Hier werd het warm vandaag. Jeetje, dat er zoveel sap nodig is voor maple syrup! Ik heb altijd nog een keer naar zo'n demonstratie willen gaan, maar komt er nooit van.

6:38 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Zo daar heb je veel sap voor nodig zeg. Dat had ik niet gedacht. hie ris de sneeuw alweer weggesmolten vandaag, Het was bijna warm.

gr petra

7:49 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dat ziet er echt winters uit, wel mooi om te zien hoor.

Gisterenavond heeft hier ook iemand van de camping een hert op de auto gehad, fikse schade, ze had er ook bijna 3 in 1x gehad want ineens stak een groep de weg over. Ze heeft ze niet meegenomen maar dat zal wel zijn omdat het een personenauto was ;-)

8:15 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

't Is wat, zo'n heel hert meenemen, ik vraag me ook altijd af of mensen weten hoe je zo'n dier precies moet slachte. Mijn vader was slager, het is toch een vak apart ...

Leuke sneeuwplaatjes!

9:22 a.m.  
Blogger Bibi said...

Ik wilde tijdens het jachtseizoen ook een wandelingetje maken, gewoon langs de weg maar ik moest van mn man toch een knal oranje muts op en ditto vest aan.

3:06 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?