zondag, september 21, 2008

Kamers

Al een tijdje lees ik mee op de blog van Cees Sterk, de directeur van het ziekenhuis in Sittard. Daar is nu bijna een nieuw ziekenhuis klaar, waar ze alleen maar 1-persoons kamers zullen hebben. Hij schreef er een goed stukje over, waar ik op reageerde, en daar schrijft hij op zijn blog zelfs een stukje over. Zijn stuk is een goede samenvatting van het artikel uit het Journal of the American Medical Association (JAMA). In het artikel wordt Nederland nog even genoemd als een land waar de trend ook naar prive kamers in ziekenhuizen gaat.
Ik ben benieuwd wat de reacties zullen zijn als mensen eenmaal de ervaring met prive ziekenhuiskamers hebben. Ik verwacht dat ze niet meer terug willen naar zalen!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik weet het nog niet, heb 2 x in het ziekenhuis gelegen, 1 x op een kamer van 6: dat was een verschrikking, heb 's nachts in het dagverblijf op de bank geslapen wegens het gesnurk en de 2e keer op een kamer van 3 en dat was best erg gezellig, maar hangt natuurlijk erg af van met welke mensen je op een kamer ligt. En als zo'n privekamer dan nog internet zou hebben.... ;-)

10:17 p.m.  
Blogger Cees Sterk said...

Beste Annemiek,
Nu ben ík weer verrast dat jij aandacht aan mijn blog hebt besteed. Zo zie je maar hoe snel er contacten worden gelegd in de wereld van de bloggers. Inmiddels verneem ik ook dat anderen die mijn weblog volgen ook een kijkje nemen op jouw weblog. Zo werkt het. Wellicht moet je nog een keer schrijven over hoe je als (Nederlandse?) verpleegkundige in de USA terecht bent gekomen en hoe je daar je weg hebt gevonden. Ook altijd leuk om te horen hoe de cultuurverschillen zijn tussen de verpleegkundige disciplines op de verschillende continenten.
Ik blijf je volgen,
Cees

3:58 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?