vrijdag, september 26, 2008

Alweer van alles, en een lange post

Vanmorgen zag ik op tv de jetman die het Kanaal overvloog. Er kwam me vaag iets bekends in voor en vanavond realiseerde ik me opeens waarom... die andere jetman, Buzz Lightyear!


De hele week is het stralend weer geweest, vandaag was dat voorbij. Sommige bomen zijn al mooi in kleur.



En nog wat mooie herfstbloemen.


Guldenroede en herfst asters.

Ik heb heel wat afgewandeld deze week. Op een van die wandelingen ben ik Treman Park helemaal naar beneden gelopen langs het water, en terug boven langs het ravijn. Er zit bijna geen vlak stuk in dat pad. Het is maar 4 mijl, maar je voelt het in de benen en vooral de knieen.




Met nog een beetje ochtendmist.




Lucifer Falls, daarna volgen een stel kleinere watervallen.


Een paar keer ben ik even gaan zitten om gewoon van het bos te genieten. De grijze eekhoorntjes en chipmuncks waren druk bezig met hun wintervoorraad aanleggen.




Ik heb op deze wandeling vaak gedacht dat pa en ma erbij moesten zijn.


De waterval bij de benedeningang van Treman Park.


Dezelfde waterval van boven gezien, na een hele steile klim.
Het pad aan die kant is eigenlijk maar een bospad, en je ziet de beek bijna niet.

Ik had deze week een paar kippen te koop gezet op Graigslist, een soort marktplaats. Al snel belde er iemand voor en zou ze komen halen. Het zijn de silver spangled hamburgs, een nogal een supernerveuze soort. Ik heb ze van tevoren gevangen, voordat ze opgehaald zouden worden. Als iemand me gezien zou hebben zouden ze zich rot gelachen hebben. Wat een krengen! Ze krijsen keihard, en kunnen goed rennen en vliegen. Ik ging het hok binnen met het schepnet van het zwembad, maar had de deur niet goed dicht gedaan, dus ze ontsnapten. Dan maar buiten het hok er achteraan met het net. Het heeft me een half uur geduurd eer ik er 5 te pakken had! Ik heb ze in het oude konijnenhok gezet en later in dozen gedaan. De nieuwe eigenaar, een jongen van een jaar of 10, was er heel blij mee, hij glunderde helemaal. Ik zei hem dat hij ze een paar dagen in een hok zou moeten houden, zodat ze weten waar hun nieuwe thuis is. Ze zijn naar een goed thuis gegaan.
Ondertussen zijn de barred rocks kleine eitjes gaan leggen, en zijn deze kippen toegevoegd aan de haan's harem. Hoewel toegevoegd, hij zit nu liever bij deze jonge kippen dan bij zijn oude!

Gisteravond was het open huis van de high school van Niels. Je volgt dan zijn lesrooster, met 10 minuten in elke klas waar de leraar wat over het lesplan vertelt. Het is wel leuk om op die manier alle onderwijzers te leren kennen. Hij heeft allemaal jonge en enthousiaste leraren. Als eerste heeft hij wiskunde. Hij zit nu in regents/honors, over een paar weken moeten ze kiezen welk niveau ze willen. Honors is wat moeilijker, en dat zal hij zeker kiezen want hij vindt het nu allemaal maar gemakkelijk.
Daarna heeft hij computer graphics. Ze hebben allelei keuzes voor kunst, behalve het gewone tekenen ook bijvoorbeeld muziek of acteren. Niels doet dit dus, en het bevalt hem wel.
Het uur erna is vrij, en helaas moet dat zijn lunchtijd voorstellen, maar het is nog vroeg en het cafetaria is nog niet open. Hij zou wel later een lunch kunnen halen en in de klas opeten, dat laten ze in zo'n geval wel toe, maar dat wil hij niet. Of hij kan natuurlijk wat van thuis meenemen, maar dat wil hij ook niet. Gevolg is dat hij elke dag uitgehongerd thuis komt.
Na dit uur heeft hij om de andere dag gym, en erna biologie. Ook deze lerares is enthousiast in haar vertellen. Het fijne hier is dat de kinderen aan het begin van het jaar te horen krijgen wat het hele curriculum is, wat ze allemaal gaan doen in de lessen, en hoeveel % van hun eindcijfer alles zal tellen. Niet het hele eindcijfer hangt af van 1 eindexamen, maar ook bijvoorbeeld hoe ze meedoen in de klas en al hun projecten die ze moeten doen.

Het uur hierna is Duits, en deze lerares is wel superenthousiast Ze heeft heel wat plannen voor het jaar. Ze vertelt dat Duits echt geen dode taal is, maar hoe belangrijk deze taal in de business wereld is.
Dan heeft Niels de volgende 2 uur wereldgeschiedenis. Hij heeft voor zo'n "blok" gekozen, dat duurt een half jaar, en dan heeft hij het volgende half jaar een "blok" Engels.
Tot nu toe doet hij alles op honors niveau. Voor geschiedenis en Engels weet hij nog niet, om honor te doen moet hij extra werk doen, als hij dit niet doet zit hij op regents niveau. Allebei de niveau's zitten bij elkaar in de klas.

Vanavond kwamen Bart en Tim weer thuis, en kreeg Bart zijn kado's. Hij had maar 1 ding gevraagd, het boek Brisingr, het derde in de serie. Dat kreeg hij dus, en Niels had hem een ook maar een boek gekocht, Mass Effect, een boek gebaseerd op een computerspel. Tim had hem ook een boek gevonden, iets over Zombies. Het is een beetje een insider grap voor Bart, ik kan het niet uitleggen :)

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ha ha die kippen, erg herkenbaar en dan heb ik die soort nog niet. Heb er 25 besteld vandaag van "jouw website" het "aparte assortiment" ben dus heel nieuwsgierig wat dat gaat worden, heb de buuf al gebeld of zij de helft ervan wil hebben van 25 kuikens is best veel, nou ja we hebben hier altijd een paar reserve nodig ;-) kijk er nu al naar uit

10:32 p.m.  
Blogger Petra said...

Hi hi, ik zie je kippen jagen! Raar, dat Niels lunch heeft als het cafetaria nog niet open is! En Kai's Duitse lerares zei ook al, dat het zo'n belangrijke taal in de zakenwereld is, zouden ze dat allemaal zeggen?

3:30 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben nog nooit bij deze falls geweest, heb er wel al veel over gezien. Moet ook maar eens op het lijstje.

Ik geloof niet dat kippen iets voor ons is. Onze hond is het daar vast neit mee eens. Die vrret ze van de buren nog op als ze de kans krijgt.

gr petra

9:56 p.m.  
Blogger kastelke said...

Onze zoon (4de middelbaar = 10th grade) is ook met Duits begonnen, 1 uur per week. Hij vindt het best wel leuk, en ziet ook het nut wel in van deze taal. Ik weet dat je in ieder geval in Belgie Duits regelmatig terugziet in vacatures, en ook al is Duits officeel onze 3de landstaalm, slechts een miniem aantal studenten volgt deze taal nog omdat ze enkele jaren geleden in de meeste studierichtingen uit het verplichte deel is gehaald. Hij volgt nu bv. al 5u Grieks, 4u Nederlands, 3u Frans, 2u Engels en 1u Duits (= 15u)...

Niels is in ieder geval wel aan een ambitieus schoolprogramme bezig. Knap van hem!
Vond hij het niet erg om kippetjes te verkopen, want hij had er wel een goede band mee, dacht ik?

Eigenlijk is het toch niet verantwoord dat hun lesrooster zodanig is dat ze niet eens deftig een lunchpauze kunnen nemen! Trouwens, eten in de klas is toch ook niet alles, je bent afgeleid, kan amper notities nemen, en maakt je boeken mogelijk nog vuil door het eten...

7:21 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke, je zoon volgt veel talen, knap hoor!
Niels vond het niet zo erg om wat van deze kippen weg te doen, en ik had hem er al heel lang op voobereid. Zijn lievelingskippen zijn de barred rocks, daar mag er geen enkele van weg!

9:39 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?