zaterdag, juli 26, 2008

Zomerkamp

Deze week hadden Tim en Niels het over "ons" poppentheater dat op school stond. Hoe bedoel je, "ons" poppentheater? Ja, het was echt dat van ons, compleet met de gebogen stang waar de gordijntjes aan hangen.

Toen Niels 1 jaar werd kregen ze met kerst een poppentheater dat Micky en ik gemaakt hadden. De kinderen speelden er veel mee, maar werden er natuurlijk te groot voor. Zo'n 2 jaar geleden heb ik het eindelijk naar het Leger des Heils gebracht. Ik vond het een beetje moeilijk om er afstand van te doen. Nu verschijnt het poppentheater opeens hier op de school! Ik ben er even naar gaan kijken. Ja, dat is het toch echt. Leuk om het weer te zien en dat er goed gebruik van gemaakt wordt!

Volgens de leidster van het zomerkamp heeft Tim maar een moeilijke groep. Van de 17 10-12 jarigen in de groep zijn er driekwart meisjes. Die moeilijke pre-teen leeftijd, en deze groep hangt ook nog eens aan elkaar met kliekjes. Tim zei dat er vorige week opeens 4 meisjes tegelijk aan het huilen waren, en alleen maar omdat er eentje tegen een ander meisje had gezegd dat ze niet meer vriendinnen wilde zijn. Hij had er iemand anders bij moeten halen om de gemoederen te sussen.

Niels zit elke week bij een andere groep kinderen. Vorige week zat hij bij de "Monkeys" (elke groep heeft een naam), de groep kleinsten. Hij vond er niks aan, de kinderen wilden alleen maar de hele dag Duck Duck Goose wilden spelen.
Deze week zat hij bij Tim's groep en hij lijkt er veel meer plezier in te hebben. Hier spelen ze veel meer spellen zoals kickball en dodgeball. Daarom, en ik denk ook omdat hij bij Tim zit, vond hij het wel leuk deze week. Eens zien waar hij de volgende week bij zit.

Labels:

3 Comments:

Blogger Petra said...

Grappig, zeg, dat dat poppentheater zo opduikt! En inderdaad 10-12 jarige meisjes kunnen heel moeilijk zijn! Tim zal zo wel leren hoe hij met vrouwen om moet gaan, ha ha ha!

8:25 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een teoval dat je dat poppen theater zo tegen komt zeg. Wel leuk dat het dus nog steeds in gebruik is.

Ja 12 jarige dames ik weet er alles van.. Heb er 3 van in huis op dit moment en al hoewel het erg goed gaat. In Wellerlooi hadden de dames nog wel eens ruzie ook al waren ze dikke vriendinnen, nu zijn ze meer dwars tegen de mamma's hier in huis..

gr petra

11:16 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat leuk van dat poppentheater !

Verschrikkelijk veel geduld moet je hebben denk ik met zo'n groep kliekende meisje volgens mij, arme Tim ;-)

4:16 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?