vrijdag, mei 16, 2008

Van kleine en grote kinderen

Af en toe heb ik heimwee naar de tijd dat de kinderen klein waren, in mijn herinnering een leuke tijd. Gisteren kwam ik tijdens mijn opruimwoede die me momenteel in z'n grip heeft een boel foto's tegen van 3 kleine knulletjes. Op een foto hadden ze een doos met piepschuim verpakkingsmateriaal uitgepakt en het leek wel of het gesneeuwd had. De hele huiskamer lag vol met witte vlokken. Dan denk ik toch weer even aan hoe druk het toen was. Dat gedeelte vergeet je gemakkelijk.
Ik hoor van collega's vaker hoe blij ze zijn dat hun kinderen groot zijn en het huis uit. Het eten dat ze in de koelkast zetten staat er nog als ze thuis komen, en het huis ziet er hetzelfde uit als toen ze vertrokken. Ik kan me er wel wat bij voorstellen, maar voorlopig ben ik ben ik nog niet in die fase.

Bart is vandaag uit zijn appartement getrokken en is weer thuis voor de zomer. Micky had het al voorspeld en zo was het precies toen ik thuis kwam: Bart in de luie stoel met zijn laptop op de schoot en een gigantische berg van tassen en dozen om hem heen in de huiskamer uitgestald. Dat zullen we weten dat hij thuis is!
Hij heeft de meeste spullen ondertussen weg gewerkt. Het is niet geloven wat hij vertelt hoeveel er weggegooid word door de studenten. Zelfs tv's werden in de dumpster gegooid. Zelf heeft hij een boel dingen meegenomen die door de anderen van zijn appartement achter gelaten werden. Onaangebroken etenswaar, een pannenset, wasmiddelen, noem maar op. Ik kan me voorstellen dat veel studenten niet alles mee kunnen nemen. Bij Cornell wordt veel opgehaald, in het najaar verkocht, en het geld gaat naar een goed doel. Blijkbaar doet niemand dat nog bij TC3. Ze hadden wel een 'food drive' voor de blikwaren.

Waarschijnlijk de laatste zomer dat hij thuis door zal brengen, volgende zomer zal hij waarschijnlijk voor een internship zoeken.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik vind elke leeftijd wel iets hebben, maar echt heimee naar kleintjes heb ik eigenllijk niet. Maar dat ze het huis uit zouden zijn daar moet ik ook nog lang niet aan denken.

gr petra

9:54 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik sluit me helemaal aan bij Petra. Toch vind ik deze tijd makkelijker dan vroeger. Nu hebben ze niet constant aandacht nodig en heb je wat meer tijd voor jezelf. Ik lees weer eens een boek en als we ergens blijven hangen, redden ze zich zelf wel een avondje.
Ik moet er niet aan denken dat ze straks weg zijn. Wat zal het dan stil in huis zijn....

9:36 a.m.  
Blogger Dizzymisslizzy said...

Ja, dat zal vast weer even wennen zijn om Bart weer thuis te hebben. Toch went dat makkelijker lijkt me, dan dat je er een baby bij krijgt. Hier in de buurt zie ik veel mensen die 4 of 5 kinderen hebben. Wel leuk hoor die kleintjes, maar wel erg veel werk. Hier is de jongste bijna 7 en ik weet niet of ik nog wel terug zou willen naar borstvoeding, luiers en bergen met spullen die mee moeten als je eens weg wilt. Elke leeftijd heeft zijn charmes, maar sommige leeftijden zijn charmanter dan anderen ;-).
Geniet nog even van die oudste. Ze zijn zo ècht groot.

7:21 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

De wegwerpmaatschappij ten voeten uit...

Hier ben ik ook blij dat iedereen uit de pampers is en min of meer voor zichzelf kan zorgen. Ongelooflijk hoe snel het gaat!

Groetjes,

9:49 p.m.  
Blogger kastelke said...

Wedden dat er een tijd komt waarin je met heimwee terugdenkt naar die grote zoon met zijn laptop op zijn schoot en de dozen en tassen rondom hem? In de plaats kijk je op dat moment naar een lege zetel... Geef hem een dikke knuffel, Annemiek, nu je hem nog bij je hebt!

Elke leeftijd heeft zijn eigen charmes. En ja, naarmate ze ouder worden is het soms moeilijker om "het ouderlijk gezag" te laten gelden. Maar anderzijds dwingt het je wel om je eigen opvattingen en opvoedingsmethode te reflecteren. En aan te passen. Terecht.

5:50 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Wijze woorden van allemaal. Dank je :)

8:06 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?