maandag, mei 12, 2008

Rocky 2


Waarom een foto van een hoopje zand en een paar paaltjes? Hier stond het welkombord van het dorp. Aan de andere kant van het dorp staat het bord nog, maar dit is gejat. Het is niet zomaar een klein bord, maar een groot rond bord van zo'n 2 meter in doorsnee, handgesneden uit cedarhout. Niet te geloven dat iemand de palen omzaagd en het hele ding mee neemt. Wat moet je er in hemelsnaam mee?

Vanmiddag heb ik voor het eerst dit jaar een wandeling gemaakt in Treman Park. Ik begon met het pad dat bovenlangs gaat, en van daaruit naar beneden. Echter, kom ik beneden aan en is het pad aan de andere kant om terug naar boven te komen gesloten! Ik had het kunnen weten. Ik hoorde stenen vallen en dacht dat iemand met stenen aan het gooien was, maar dat waren de "scalers" aan het werk. Ik weet hier geen Nederlands woord voor, het zijn de mensen die alle losse stenen uit de rostwanden halen zodat het voor iedereen veilig is om op de paden te lopen. Ik denk dat ze dit jaar al een groot werk verricht hebben op de paden boven langs. Met al de ijsstormen van dit jaar moet het daar een ravage zijn geweest.

Met dat pad gesloten kon ik me omdraaien en dezelfde weg terug. Alle 200 trappen op. Ja, ik heb ze geteld, en het zijn geen kleine trapjes. Zo krijg ik mijn bergbenen wel terug!
Het uitzicht maakt zo'n wandeling wel de moeite waard.





Helemaal boven staan de scalers, even lunchpauze denk ik.
Een eind verder zag ik ze wel aan het werk, maar kon er door de bomen geen foto van nemen. Wel mooi hoe ze dat doen: aan touwen hangend werken ze alle losse stenen weg.


Gesloten paden, nog even geduldig zijn.


De oude watermolen.

De kuikentjes hadden vandaag weer een uitje naar buiten toe.


Een ontsnappingspoging. Ik had het deksel van de kooi open laten staan, en ze vlogen er zo uit!


Ons ukkie.
Wie kent Calimero nog? Ik vroeg aan Micky of hij dit kende, maar nee. Ik moet denken aan zijn "Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk, o nee!" Dit is de maat van de rest van de kuikens:




Ze vinden het wel leuk buiten, lekker in het gras pikken.

Vanavond zei Micky opeens dat hij vanuit zijn ooghoek iets in de compost-ton zag kruipen. Ik dacht aan een rat of zo, maar terwijl we uit het raam staan kijken gaat de deksel een stukje omhoog en kijkt er een wasbeertje naar buiten. Dan gaat hij weer terug de ton in, en ik riep de kinderen om te komen kijken. Waarschijnlijk heeft een wasbeertje heel goede oortjes want terwijl ik snel mijn camera ging pakken ging hij er snel vandoor.
Ik heb de deksel wat beter op de compost ton geschroefd, maar dat mocht niet baten.
Een tijdje later was hij terug. Eerst even kijken of de kust veilig was, en dan hup, in de compost. Hij had geen probleem om de deksel open te krijgen. En ik maar denken dat die deksel er altijd afwaait!




Sorry voor het wazige beeld. Het is ingezoomd.


Ik had per ongeluk de flits nog aan op mijn fototoestel! Daar schrok hij erg van en ging er vandoor.

Ik had vanavond net groenteafval in de compost gegooid, dus hij heeft vers eten gehad. Dan gooi ik ook nog eens altijd de koffiegruis erin, dus nu hebben we misschien een wasbeertje high aan caffeine rondrennen. We hebben hem al Rocky 2 gedoopt. Voor wie het niet meegekregen heeft; de eerste Rocky hebben we deze winter dood naast het kippehok gevonden.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Mooi gezicht dat beetje. Ik zie ze hier ook regelmatig en helaas nog meer dood alngs de straat. Ze zien er wel lief uit, maar ik ben een beetje genezen van die "lieve" beesjes hier allemaal na mijn onaangename ervaring met een groundhog.

gr petra

9:54 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat een prachtige kuikentjes ! en grappig dat we dezelfde kippen hebben !

Heb jammer genoeg nog maar 2 x een levende wasbeer gezien hier, alleen maar veel road kill en ze zien er zo schattig uit.

mmm zou wel raad weten met zo'n cederhouten bord ;-)

11:25 p.m.  
Blogger Petra said...

Heerlijk, zo'n wandeling! Ik kan daar ook altijd zo van genieten! Lieve kuikentjes, hoor! Ik herinner me Calimero ook, maar Rick niet, ik geloof ook, dat het een Spaanse produktie was. Lief wasbeertje, high on caffeine hi hi! Ik kreeg net een email, dat een vos met baby gisterochtend en -avond door onze buurman is gezien hier in de cul de sac. Ben benieuwd, waar die "den" is.

11:11 a.m.  
Blogger Dizzymisslizzy said...

Wat een lieverds zeg, die kuikens. Ik ken Calimero nog wel; "Op zijn koppie staat een eierdop, ahoy, ahoy". Ik keek altijd naar de aftiteling voor italiaanse namen :-).
Geen idee of het verder kwaad kan zo'n wasbeer, maar het is wel een schattig gezicht hoe hij zo slim aan eten probeert te komen.

10:22 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Mooi, om zo'n wasbeertje van dichtbij te zien! En de kuikentjes groeien als kool!

Ja, ook wij genieten altijd van natuurwandelingen, al kan je hier niet zoveel natuur vinden ;-(

Groetjes,

11:28 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?