zondag, april 06, 2008

Nog eens college bezoek

Wat een heerlijk weertje vandaag! Het warmst tot nu toe dit jaar. Ik heb buiten wat verfwerk gedaan, gewandeld met de hondjes en in de tuin gewerkt. Er is meteen weer van alles en nog wat te doen. Tim en Niels hebben ook goed geholpen, en ze hebben samen met DaSom gevoetbald.
Tim was vannacht bij een vriendje blijven slapen en belde pas om 2 uur op om gehaald te worden. Ze waren vanmorgen pas om 6 uur gaan slapen en om 11 uur weer op. Die is goed moe!

Gisteren zijn Bart, Micky en ik weer op college bezoek geweest. Ik ben ondertussen goed gaar van de college tours! In het begin is het leuk, maar dan begint alles op elkaar te lijken.
Dit keer was het SUNY Cortland. Een paar weken geleden waren we nog een keer bij SUNY Binghamton geweest, en vorige week zijn Micky en Bart bij SUNY Brockport geweest. Die keer moest ik werken.

Gisteren was er open huis voor aangenomen studenten in Cortland. Er waren verschillende informatie sessies die je bij kon wonen. Wij gingen naar de 'credit evaluation' voor transfer studenten. Dat was wel goed, veel informatie over hoe dat te werk gaat. Een andere sessie ging over huisvesting voor transfers. Hij zal 1 jaar op de campus moeten wonen, dat stellen ze verplicht.
In de gymzaal hadden ze allemaals standjes met informatie over onder andere de verschillende studierichtingen. We hebben met een professor van het biologie departement gepraat, heel fijn om die kans te hebben. Natuurlijk promoten ze hun eigen school, maar hij noemde een voordeel van deze school, en ook Brockport, dat het kleinere scholen zijn. De lessen in de biologie afdeling worden allemaal door de professors gegeven en niet door graduate studenten (studenten die met hun masters bezig zijn). Ook hebben de undergraduates (degenen die met hun 4 jaars graad bezig zijn) de kans om research te doen met de professors. Volgens deze professor gebeurd dat op grotere scholen zoals ESF en Binghamton niet, daar wordt de research door graduates gedaan.

Bart had al eerder gezegd dat hij liever een kleine school zou willen, dus dat zou dan Cortland of Brockport worden. Hij heeft nu zijn aanbetaling voor Cortland gedaan; dat is de enige manier dat hij van deze school zijn "credit evaluation" zal krijgen. Hierbij kijken ze welke credits van TC3 tellen voor welke lessen van Cortland.
Maar zou het nu echt waar kunnen zijn? Zou hij echt zijn keuze gemaakt hebben, of veranderd hij nog een keer? Je zou bijna wensen dat hij maar op 1 plek was aangenomen met die besluiteloosheid!

Ondertussen heeft Tim ook een brief gekregen dat hij is aangenomen in Binghamton. Hij haalde er zijn schouders over op. Die twee hebben allebei geen idee dat er heel veel jongeren zijn die niet aangenomen worden op de plekken die ze willen.

We gaan volgende week naar een open huis van TC3 met Tim, en dan hoop ik van alle open huizen en college tours verlost te zijn, althans voor een paar jaar.

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Petra said...

Grappig toch, hoe anders jongens zijn. Katja wist eigenlijk al vanaf het begin, dat ze naar VA Tech wilde. Ze dacht alleen, dat ze niet aangenomen zou worden, vandaar alle andere aanmeldingen. Cortland is niet zo heel ver van jullie, toch? Een erg leuke plaats ook, vonden wij. Succes ermee!

8:24 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Als ik dit zo de afgelopen tijd allemaal gelezen heb dan staat mij nog wat te wachten met een dochter die ook nooit een besluit kan nemen...Weet vast waar ik me op voor kan bereiden.

gr petra

9:43 p.m.  
Blogger DixieChick said...

Het klinkt interessant, maar ook wel een beetje vermoeiend, al die college trips. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt! Ook ben ik wel benieuwd hoe dat met ons over x aantal jaren zal gaan. De oudste heeft het alleen maar over SCAD (Savannah College of Art and Design), maar ja, het is nog zover weg, we hebben echt geen idee hoe of wat...(en SCAD is een ongelooflijk dure school).
Succes ermee in ieder geval!

12:54 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?