donderdag, maart 27, 2008

Tekenen van lente

Vanmorgen zag ik wat geels buiten. Kijk toch eens aan, het eerste krokusje!



Nadat ik Tim naar school gebracht had, had ik een uurtje voor mijn volgende afspraak. Ik besloot om bij Sapsukcer Woods te gaan wandelen. Dat was zeker geen verkeerde keus! Zo vroeg in de ochtend waren de vogels heel actief. Het was me een gekwetter van jewelste. Ik geloof dat ze allemaal tegelijk de lente in de bol hebben, en er waren al een heleboel vogeltjes die gezellig met z'n tweetjes waren. De ganzen waren wel erg luidruchtig. Of ze een maatje aan het roepen waren of de andere mannetjes op afstand aan het houden was me niet duidelijk.
In die korte tijd heb ik onder andere reigers, ganzen, eenden, red-winged blackbirds, kardinaaltjes, koolmezen, spechten en robins gezien. Leuk.

Hierna ging ik naar Niels z'n school. Hij moest samen met zijn counselor zijn lessen voor high school kiezen, en hij wilde dat ik er bij was. Veel vakken zijn verplicht, maar hij had bijvoorbeeld een keus om Engels en Social studies (geschiedenis) gecombineerd te doen. Dat is zoiets zoals hij zijn immigratie project had. In social studies leerden ze over de geschiedenis van immigratie, en in Engels lazen ze dan boeken met verhalen over immigratien. Niels koos ervoor om in zijn eerste semester elke dag 2 uur Engels te doen, en in zijn tweede semester 2 uur social studies. Dus niet de gecombineerde versie.
Ook voor kunst hebben ze verschillende keuzes. Je kunt muziek of tekenen doen, maar ook heel wat anders. Hij gaat iets met graphic design doen. Zijn technology leraar had hem aanbevolen om daar een les in te doen, maar dat wilde hij toch liever niet.
Hij heeft alles op het honors niveau gekozen, hij doet nu aardrijkskunde op high school niveau, dus daar krijgt hij ook al credit voor. Als hij zo door gaat zal hij genoeg tijd hebben om nog meer keuzevakken te doen dan nodig is, en ook advanced placement klassen waar hij college credits voor kan krijgen.

Niels had laatst met de high school gids op de schoot al helemaal uit zitten pluizen hoe hij zich de high school jaren ging indelen. Hij had zijn plan al helemaal klaar en zei dat het Tim's rooster was, "only perfected." Wel mooi om een grote broer te hebben die advies kan geven. Zo zit Tim nu in zijn allerlaatste semester een vak te doen dat verplicht is, maar dat hij uitgesteld heeft: Health. Hij baalt als een stier hiervan. Nu zit hij tussen de 9e klassers en de materie is voor hem bepaald niet interessant. Maar ja, dan had hij het maar eerder moeten doen, en die raad neemt Niels wel aan.

Toen ik hier klaar was moest ik naar een vergadering op het werk, daarna wat boodschappen gedaan, en toen op naar Syracuse. Micky is deze week in Boston geweest en zou morgen pas terug komen. Hij was echter eerder klaar en kon vandaag met iemand mee rijden naar Syracuse. Dus hij had een ritje nodig naar Ithaca. We kwamen bijna tegelijk in Syracuse aan. Ik pikte hem op vlakbij de school waar we laatst met Bart waren. Ik blijf het een deprimerende omgeving vinden, maar misschien zal het beter zij als er straks wat groen te zien is. Nou, het was wel fijn om hem weer te zien. Alleen is ook maar alleen.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dat is wel heel prettig dat het bij jullie nu ook lente gaat worden. Moet toch eens krokus en narcissenbollen gaan poten hier, ze zijn erg leuk.
De hummingbirds zijn hier ook weer terug inmiddels, joepie !

9:46 p.m.  
Blogger Petra said...

Heerlijk, he, die lente in aantocht! Hier is hij wel gearriveerd, zeker nu morgen de eerste baseball wedstrijd wordt gespeeld.
Grappig he, om te zien hoe de jongere kinderen naar hun oudere broer of zus luisteren. Ik zie dat vooral in Saskia en Katja.
Syracuse vind ik wel leuker in de zomer, maar ik kan me je gevoelens erbij wel voorstellen.

8:58 a.m.  
Blogger kastelke said...

Bij het lezen van Graphic Design als elective zat onze zoon al bijna op het vliegtuig naar Amerika, hahaha!
't Is een heel gedoe, zo'n lessenrooster samenstellen... Fijn dat hij toch ook nog even jouw input daar bij vraagt.

4:37 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?