woensdag, maart 19, 2008

Vervolg

Even een vervolgje op mijn vorige stukje.
Dementie is vreselijk. Deze vrouw werd de volgende dag zo psychotisch dat ze kalmerende middelen nodig had. Daarop heeft ze 2 dagen geslapen, en was daarna weer terug bij haar gewone doen. De familie zit een beetje raar in elkaar en er is niemand die hulp kan of wil bieden. Ik denk dat ze helaas niet meer naar huis terug zal kunnen.
Dan had ik diezelfde dag nog een andere vrouw met dementie. Zij woont alleen in een boerderij, is goed ter been, maar begon gevaarlijke dingen te doen. Ze had al 2 keer bijna het huis in brand gestoken. Ze moet ergens in een verpleeghuis geplaatst worden, haar kinderen wonen allemaal ver weg. Ze heeft haar dementie voor hun lang kunnen verbergen. Het is een hele aardige vrouw, maar in het begin van de dag helemaal in paniek omdat ze in het ziekenhuis was. Later ging het wel, en had ze het geaccepteerd. Als je haar over haar dieren vroeg begon ze te vertellen! Ze heeft altijd duiven gehouden en mee gedaan aan research over hoe duiven terug naar huis vliegen. Daar wist ze werkelijk alles van, en ik heb er wel eens over gelezen, dat zoog ze echt niet uit haar duim. Aan de andere kant wist ze niks meer van wat ik 2 minuten geleden tegen haar gezegd had.
Het is een vreselijke ziekte!

Ondertussen ben ik ook weer een jaartje ouder. Hoe oud? "Zoe oad wuurd gen verken in Boalder."

7 Comments:

Blogger Petra said...

Lijkt me inderdaad heel moeilijk om met dementie om te gaan. Om in te schatten in welke staat ze verkeren en ze niet te veel uit hun patroon te halen.

9:53 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gefeliciteerd nog met je verjaardag !
Verschrikkelijk is dat: dementie, hoe wonderlijk dat al lang "vergeten" zaken ineens weer glashelder kunnen zijn, blijft een merkwaardig iets het menselijk brein.

12:44 p.m.  
Blogger Petra said...

Nog hartelijke gefeliciteerd met je verjaardag! Hebben de jongens nog iets speciaals voor je gedaan? Dementie is echt vreselijk, ik hoop, dat het onze familie bespaard blijft!

2:44 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ook vanuit St Louis van harte gefeliciteerd. En waar ligt Boalder?

Dementie is inderdaad iets heel eigenaardigs. Hopelijk worden we ervan gespaard...

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

11:06 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb in mijn opleiding in een verpleeg huis voor demente bejaarden gewerkt en daar kom je inderdaad de meest schrijnende verhalen tegen. Toch heb ik er ook leuke ervaringen, hoe stom het ook mag klinken. Ik kan me een vrouw herinneren die alleen maar schuttingtaal (sexistische getint) uitsloeg. Op een dag komt er iemand van onderhoud op haar kamer en ze begint gelijk allerlei taal naar hem te roepen waar het schaamrood je van op de kaken verschijnt. Bij deze man dus ook en hij wist zich geen raad. Wij lagen uiteraard in een deuk van het lachen.

gr petra

8:06 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Oeps nog vergeten. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!

gr petra

8:09 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Hilde; Boalder=Baarlo in Limburg. Ik kom uit een plaatsje ernaast, maar mijn oma had die uitdrukking altijd als je haar vroeg hoe oud ze was.

8:20 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?