woensdag, februari 20, 2008

College bezoek #1 deze week

Het is even wat druk geweest met werk en leren. Ons examen statistiek van maandag is uitgesteld tot komende maandag. Omdat er zo veel onvrede is in de klas is er gepraat over hoe de punten over de examens en huiswerk verdeeld zal worden. Ik was best verrast dat een leraar dat ter discussie stelt en de klas zelf laat beslissen hoe zwaar ieder examen zal wegen. We tot de overeenkomst gekomen dat we in plaats van maar 3 huiswerk opdrachten er 10 kleinere zullen krijgen, dit in plaats van een project. Op deze manier hopen we dat het werk meer verdeeld over de tijd zal zijn, en dat er tijd is om de stof te verteren voordat er een examen aan komt. De leraar is langzaam over nog wat stof van vorige week gegaan. Er is door de dean van de opleiding met hem gepraat, en de les van maandag ging beter. Hopelijk blijft het zo, maar die klas blijft moeilijk voor mensen die 20 jaar geen wiskunde gedaan hebben!

Nou, dat was maandagavond; overdag zijn Micky, Bart en ik naar SUNY ESF geweest, het college of Environmental Science and Forestry in Syracuse. Dat is een van de scholen waar Bart aangenomen is. Eind januari heeft hij pas zijn aanmeldingen voor colleges ingestuurd, en hij is bij alle 4 aangenomen (ESF, Binghamton, Cortland en Brockport). Even terzijde, maar daar kan hij wel trots op zijn (en wij ook).
Het is nog een moeilijke keus waar hij nu echt naar toe zal gaan. ESF lijkt hem wel wat.

We kwamen wat te laat aan, ja, als je nog eerst ontbijt moet gaan halen, gaan tanken, en dan een parkeerplaats zoeken bij de universiteit...
Wat is Syracuse toch een deprimerende stad. Althans zo doet het zich aan in de winter, in de regen.
Veel hebben we niet gemist van het programma, alleen de eerste introducties die in de kapel gehouden werden. Er waren heel wat mensen en blijkbaar was er geen andere grote zaal open die dag omdat de lessen gewoon aan de gang waren. Verschillende leraren vertelden van alles over de school, en ook een groepje leerlingen vertelde, en beantwoorde daarna wat vragen. Wel grappig dat geen van hun antwoord kon geven op de vraag welke baan of carriere ze wilden na hun opleiding.

Na dit alles gingen we in groepen naar een presentatie van het gekozen major. Voor Bart is dat Wildlife Science. Hier zaten we in een kleinere zaal waar een professor biologie vertelde. Het was een hele enthousiaste man, hij vertelde over belangrijk deze groep studenten is voor de toekomst van de aarde, en vertelde wat meer over ESF. Het klinkt wel allemaal interessant, maar de keus is aan Bart.
Micky noemt Bart al grappend een "tree hugger", en Bart vond bij een vorig bezoek dat er teveel hippies rond liepen. Wat hij er nu van vindt is wat moeilijker te peilen.

Hierna gingen we lunchen en we kregen bonnetjes voor een gratis lunch. Het was erg groot en er was veel keuze aan eten. Uiteraard ook vegetarisch.

Na de lunch waren er nog rondleidingen, maar Bart had daar geen interesse in. Hij heeft al eerder een rondleiding gehad. Ik was er toen niet bij, maar het zijn toch maar gebouwen. De algemene indruk heb ik al gehad, en waarschijnlijk zal Bart toch niet op de campus wonen als hij deze universiteit kiest, dus die woonruimtes hoeven we ook niet te zien. Freshman (eerste jaars) zijn verplicht om op de campus te wonen, daarna niet meer.

We praatten nog even met een van de leraren. Een van de verplichte vakken is "field biology", wat 3 weken in de zomer gegeven wordt in Cranberry Lake in de Adirondacks. Gewoonlijk doen de leerlingen dit in hun eerste jaar, dus als Bart deze school kiest zou het waarschijnlijk het beste zijn als hij dat deze zomer al doet. De lerares gaf hem de informatie om zich aan te melden.
Ik ben benieuwd wat hij zal kiezen; hij wil Binghamton ook nog eens bezoeken. Dat is ook een hele goede universiteit.

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Spannend hoor die keuze voor een universiteit. Gelukkig duurt dat hier nog even...

3:22 p.m.  
Blogger Petra said...

Grappig, dat we allebei aan een universiteits open house meededen maandag! Knap, dat Bart overal is aangenomen, zeg! Maar dat maakt de keus misschien ook wel moeilijker, of niet?
Syracuse vinden wij ook altijd deprimerend, terwijl het zo'n mooie naam heeft! Succes met de wiskunde!

4:50 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Succes met het kiezen van een universiteit. En goed dat jullie inspraak hebben op school en dat er dan het e.e.a. aangepast wordt.

7:36 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat goed dat die leraar de punten van de exmens en werken ter discussie stelt! Dat stelt jullie toch ook meer gerust,niet? Hopelijk wordt het voor jullie toch iets gemakkelijker nu de huiswerken meer worden onderverdeeld in kleinere taken...

Veel succes bij jullie zoektocht naar de geschikte universiteit! Dat lijkt me geen gemakkelijke opdracht...

Groetjes,

9:37 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Lijkt mij ook best lastig kiezen. Maar beter wat te kiezen dan niet. Hij mag er inderdaad trots op zijn.

Succes met kiezen.

gr petra

10:36 p.m.  
Blogger kastelke said...

Zo'n studierichting kiezen is inderdaad niet makkelijk. En dan ook nog beslissen in welke school je dat gaat doen...

Hopelijk lukt het nu, na het gesprek en de tussenkomst van de dean, wat beter met wiskunde. Het blijft toch voor veel mensen een struikelvak. (net als statistiek)

8:42 a.m.  
Blogger Jasmino said...

Spannend, zo'n belangrijke keuze voor een opleiding.... Veel succes met kiezen! Wel super dat hij overal is toegelaten!

Succes met je opleiding statistiek. Het is één van mijn favoriete vakken geweest, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het een hele kluif is als je er zo lang niets mee hebt gedaan.

12:56 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?