zondag, februari 10, 2008

Wat een verschil

Gisteren ben ik nog eens gaan skien, 's morgens voordat het te druk werd. Het was wel fijn, hoewel er hier en daar wat ijzige plekken waren. Ik werd een beetje te dapper en ging van een piste die voorheen telkens gesloten was als ik er was. Het bleek een heel stijl stuk te zijn vol met ijsplekken. Heel voorzichtig ben ik toch zonder te vallen beneden gekomen. Daar hoef ik niet meer te komen!

's Middags heb ik Tim weer eens een rijles gegeven. Hij moet gewoon veel oefenen, iets waar hij zelf niet om vraagt, en wat Micky en ik dan weer vergeten. Het gaat best goed. Het doel voor ons is dat hij voordat hij van de high school af is zijn rijbewijs heeft.

Gisteravond is een van de twee cavia's plotseling gestorven. Ze zat 's middags heel stilletjes in haar kooi, terwijl ze je gewoonlijk heel enthousiast begroet. Later ging ik nog eens kijken en toen rende ze snel haar hokje in. Ik dacht dat het weer goed was, maar toen ik 's avonds keek was ze dood. Dat was even snel! Ik zie niks wat er mis met haar heeft kunnen zijn; geen hoesten, niezen, snotteren of diarrea. Nu maar hopen dat de andere niks krijgt. Echte namen hebben ze trouwens nooit gekregen. Het was nog altijd Thing 1 en Thing 2 (van de "Cat in the Hat" voor wie dit boek kent). Het is Thing 1 die gestorven is, en aangezien het Bart's cavias zijn moest ik hem met dit nieuws bellen. Hij vindt het wel erg.

Vanmorgen scheen de zon, en heb ik een eind met de hondjes gelopen. In de weersvoorspelling werd gezegd dat het koud zou worden, maar was het nog goed te doen. In de verte kwamen de wolken echter aanzetten, en binnen een uur was het dichtbewolkt en kouder.

De cavia moest begraven worden, en terwijl we daar mee bezig waren begon het te sneeuwen. 3 tellen later kon je bijna geen hand voor de ogen meer zien en waaide het heel hard.
Micky wilde nog even naar Trumansburg naar de winkel, maar we waren nog maar 2 mijl op pad toen we inzagen dat het eigenlijk gekkenwerk was. Het was een complete whiteout, je zag niks, en met de wind net een blizzard. We hebben ons maar weer omgedraaid.
Gek hoe snel het weer soms kan veranderen. Ik hoop dat Bart geen bevroren lichaamsdelen zal oplopen bij de skilift!


"Whiteout".

6 Comments:

Blogger Petra said...

Brrrr, ziet er ijzig uit! Hier waait het ontzettend hard, hopelijk vallen er geen bomen om. Wat je over Tims rijden schrijft zie ik met Kai ook gebeuren, dat wij hem ertoe moeten zetten om te gaan.

7:14 p.m.  
Blogger Petra said...

Ach gossie wat triest van de cavia.
Dat dat zo plotseling kan gaan he?

Ziet er inderdaad erg koud uit zeg!

8:18 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat zielig van die cavia, hopelijk is het inderdaad niet besmettelijk.

Wat ziet dat er prachtig uit bij jullie met al die sneeuw maar ook erg koud.

9:20 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wij hadden hier precies hetzelfde. Ik ga naar de winkel en ik ben bijna thuis en je zag werkelijk geen hand voor ogen meer.

Maar eigenlijk mogen we hier in up state NY nog niet klagen. Een echte grote north easter hebben we nog niet gehad. Maar die kwam vorig jaar ook pas half feb dus we zijn er nog niet.

Shirley wordt vrijdag ook 16 en is uiteraad helemaal in voor het rijbewijs halen.

Jammer dat de cavia dood is. Hopelijk blijft de ander wel gezond.

gr petra

10:26 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Wat zielig van de cavia, mijn condoleances! Hopelijk blijft de andere gezond.

Wat apart dat jullie Tim moeten aanmanen om te oefen met rijden. Toen ik 18 werd was dat mijn belangrijkste doel, hoe eerder hoe beter.

Mooie foto's van die white-out!

1:27 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ach wat triest van de cavia. Schitterend zo'n berg sneeuw. Hier leek het wel lente.

2:36 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?