vrijdag, februari 01, 2008

IJs vrij

Echt slaapweer vandaag. En omdat de scholen gesloten waren konden Tim en Niels dat ook doen. Het ijselde, en er werd gewaarschuwd om zo veel mogelijk van de wegen te blijven. Ik zou naar een vergadering moeten, maar heb afgebeld. Micky's werk was ook afgezegd, en zo hadden we onverwacht een dag samen. Wel gezellig zo, zeker omdat ik het weekend moet werken.

Ik heb veel zitten lezen; voor de les "Healthy Aging" moeten we elke week 2 hoofdstukken lezen en het is niet allemaal gemakkelijke kost. Ik lig een beetje achter. Wel heel interessant allemaal. Het hoofstuk over veranderingen in het lichaam met ouder worden is een beetje deprimerend. Hoeveel % er nog van dit orgaan functioneerd, en hoeveel functie van dat orgaan je verliest. Er is echter een lichtpuntje... Volgens het boek blijven het kraakbeen in de neus en in de oren blijft door groeien. Dat wist ik niet. Vandaar dat je vaak oude mannen met grote flaporen ziet (plus het kraakbeen wordt dunner en minder elastisch). Dus die flaporen hebben ze niet altijd gehad.

Verder hebben we Tim's FAFSA (free application for federal student aide) en TAP (tuition assistance program) ingestuurd. Niet zo'n gezellig werkje. Maar als je in aanmerking wilt komen voor studie financiering, inclusief een of andere beurs op de universiteit, moet dit ingeleverd worden. Bart zal die van hem zelf doen. Er zijn allerlei "scholarships" waar ze zich voor kunnen aanmelden. Via Fastweb kun je allerlei scholarships vinden, afgestemd op je profiel. Vool veel van de scholarships zijn de kansen wel zo minuscuul, of ze moeten er eindeloze essays voor schrijven. Er zitten er echter toch wel tussen waar ze een kans maken. Je weet maar nooit. Niet geprobeerd is ook niks gekregen. Bart heeft al een paar keer aanmeldingen ingestuurd en wat gekregen, iets wat we nooit gedacht hadden. Ieder beetje helpt toch.

2 Comments:

Blogger Petra said...

Oh ja, die FAFSA moeten wij ook doen. Hier geen dag vrij, maar wel de eerste twee uur gisteren, ook al heerlijk.

5:02 p.m.  
Blogger Hans Hendriks said...

Hmmm kraakbeen in neus en oren blijft doorgroeien, dat wist ik niet. Hebben daarom veel oude mannen zo'n "aardappelneus" of zou dat hier van de eigengemaakte "booze" komen ? ;-)

10:44 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?