maandag, november 05, 2007

Presentatie

Pfff, onze presentatie 'Managing Generational Diversity' zit erop en het was goed gegaan! Onze groep was de eerste, dus we hadden ook nog eens minder tijd om voor te bereiden. Elke week is er een groepje aan de beurt.
Om de beurt praatten we zo'n 20 minuten, ik ging als eerste, dan was ik er tenminste vanaf. Mijn stukje ging over 'wat zijn de 4 generaties en wat zijn de kenmerken'. Ik zal onze hele power point hier een keer neerzetten, maar ik moet eerst mijn plaatjes eruit halen. Er zit wat tussen wat ervoor zorgt dat iemand anders het niet kan openen. Plus ik zal wel totaal illegaal bezig zijn geweest door zo veel plaatjes te kopieeren van het internet, maar het was zo leuk om te doen. Zo had ik voor iedere generatie wat dingen eruit gepikt waar ze mee opgegroeid zijn.
Ook de 'Generational Jeopardy' was een succes. We hadden allemaal vragen gemaakt die met de generaties en management te maken hadden. De klas werd verdeeld in 2 teams, en het was een leuke competitie. De winnaars mochten als eerste de prijzen uitzoeken, bijvoorbeeld de wierookstaafjes (iets uit de jaren 60).

Hoewel het best stresserig was om alles binnen zo'n korte tijd in elkaar te zetten, was het ook heel erg leerzaam. Ik had geen idee hoeveel er over diversiteit van de generaties geschreven is, en wat de effecten op de verpleging zijn.

Voor wie interesse heeft in wat artikelen; hier een kort artikel, en hier heel goed uitgelegd. Hier nog een goed artikel met goede uitleg.

Labels:

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Komt wel een en ander bij kijken zeg. Lekker dat het er weer op zit, maar als ik dat artikel zo even doorlees. ( ik heb de 2de doorgelezen)wel intressant. Ik herken er wel iets in.

gr petra

9:09 p.m.  
Blogger Petra said...

Een heel interessant onderwerp, vind ik. Zo ben ik er al een tijdje mee bezig om uit te vinden, waarom er zoveel mensen van mijn leeftijd zijn, die een slechte relatie met hun ouders hebben. Is dat vanwege een generatiekloof, of trek ik die mensen om de een of andere manier aan. Leuk, hoe jullie het gebracht hebben.

9:29 p.m.  
Blogger Hilde said...

Leuk dat de stress voorbij is... ik ben me aan het voorbereiden voor een tweede assessment test donderdag... pfff, veel te veel theorie!

Vandaag moesten we met filmclips een filmpje in elkaar steken tegen de klok, ook heel stressy!

Hoelang ga je nog studeren? Ik denk toch dat ik ermee ophoud na deze cusus... Fijn om het weer eens meegemaakt te hebben, maar er komt toch wel veel bij kijken als je nog een gezin hebt met jonge kinderen en een man die helaas niet dikwijls thuis is...

Ja, je moet inderdaad opletten om zomaar te kopieren. In lesverband is dit geen probleem, op je blog wel (heb enkele hoofdstukken 'copyright' achter de kiezen...)

Groetjes,

8:13 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Eindelijk weer bijgelezen, sinds mijn vakantie loop ik achter op de blogs.


Ik heb genoten van de mooie foto's, prachtig met al die herfstkleuren!

En wat een leuk onderwerp voor een presentatie, lijkt me heel boeiend! Leuk ook om zo'n spel eraan te koppelen, heel creatief! Het geeft wel een enorme kick, hè, als zoiets succesvol is?

1:24 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

3:28 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, ik weet niet of een slechte relatie met ouders iets met onze generatie of leeftijd te maken heeft. Ik verwacht dat het een eeuwenoud probleem is.

Hilde, het is inderdaad erg druk, zeker met kleintjes. Ik weet niet hoe sommigen in onze klas het doen! Full time baan, kleine kinderen, en lessen!
Hoe lang ik ga studeren? Poeh, daar moet ik nog even niet aan denken. In dit tempo zal ik er nog 2 1/2 jaar over doen! Haha, ik bedenk me net dat dat tegelijk met Bart zal zijn :)

Jaqueline, inderdaad een heel goed gevoel! Ik geloof dat onze professor ook onder de indruk was :) Het zet meteen wel de standaard hoog voor de rest van de klas.

3:30 p.m.  
Blogger kastelke said...

Fijn dat je op deze manier met 'theorie' kan en mag omgaan. Zo blijft het toch veel meer hangen dan wanneer je alleen maar een (saai) leerboek hebt dat je moet leren?

Ik verbaas me er de afgelopen jaren regelmatig over hoeveel mensen je tegenkomt die een problematische relatie met hun ouders (vooral moeder, lijkt me) hebben. Misschien dat het gewoon meer een mentaliteitsverandering is bij mensen? Vroeger waren het 'je ouders' en moest je respect voor hen tonen, je mocht zeker tegenover hen niet uitkomen voor je mening. En dat ligt nu totaal anders. Zeker als vrouwen zijn we door de jaren heen veel mondiger mogen worden.
Alleen hoop ik maar dat onze zoon nooit met negatieve gevoelens terugkijkt naar ons als ouders...

3:09 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?