zondag, oktober 21, 2007

School problemen

Vandaag voelde zich als een bonusdag aan. Een heerlijke zon, korte broeken weer, en een strak blauwe lucht. We hebben er van genoten, en tevens hebben we de kinderen nog een keer aan het werk gezet met gras maaien. Dat gras wil dit jaar maar niet ophouden met groeien.
Ik heb zaadjes verzameld van de Morning Glory (als iemand nog wat zaad nodig heeft, laat maar weten).
Vanmiddag zijn we nog een keer bij de boekenverkoop geweest, en ik heb weer veel te veel ingeslagen. De boeken kostten vandaag 25 cent voor de hardcovers, en 10 cent voor de paperbacks. Ik hele een hele $3.05 uitgegeven!
Tim en Niels moesten hoog nodig kortgewiekt worden, en dus onder protest gingen we naar de kapper. Daar zijn we weer voor een tijd vanaf.

De afgelopen weken is er nogal wat te doen geweest op de high school. Het is een lang verhaal, en ik kan het niet helemaal navertellen. In het kort komt het hier op neer: 2 jaar geleden was er een meisje van een jaar of 10 die geplaagd werd in de bus, en er werden rascistische opmerkingen gemaakt. De moeder heeft bij het schooldistrict geklaagd, en er werd volgens haar niet genoeg gedaan. Daarom heeft ze een mensenrechten organisatie in Ithaca in de hand genomen, en een rechtzaak aangespannen tegen het schooldistrict. De organisatie die met haar samen werkt wil inzage in de dossiers van de leerlingen die erbij betrokken waren; de school kan deze vanwege privacy van deze leerlingen niet geven. Hierdoor wekt de school voor sommige mensen de indruk dat ze de leerlingen niet genoeg gestraft hebben. Deze leerlingen zijn allemaal blank, het meisje waar rascistische leuzen tegen gebruikt zijn is zwart. De indruk bestaat dat tegen zwarte leerlingen strenger opgetreden wordt dan tegen blanken.

Groepen ouders hebben geprotesteerd tijdens een vergadering van het schoolbestuur, en vorige week protesteerde een groep studenten. Ze liepen tijdens schooluren leuzen roepend door de school, waardoor de schooldirecteur besloot om in "lock down" te gaan. Alle deuren van de klassen worden dan gesloten, niemand kan erin of eruit, maar de lessen gaan gewoon door.

Dit alles strooit een grote onrust, maar er wordt samen met de studenten gepraat.

Echter, er was iemand die een pamflet gemaakt had, waarin een aftelling stond naar 7 dagen. Wat uiteindelijk blijkt wat er bedoeld werd is dat het schoolbestuur 7 dagen zou hebben om op de vragen van de leerlingen antwoord te geven. Nu hebben sommige leerlingen dat iets anders opgevat, en het gerucht ging rond dat er over 7 dagen geweld gebruikt zou worden. Een gevecht of een schietpartij.

We hebben afgelopen week bijna elke dag een brief gekregen van de school met uitleg over van alles en nog wat, en wat er allemaal gedaan wordt. In de brief van woensdag stond dat alle afwezigheid van school deze week gepermiteerd zou zijn. Donderdag waren die 7 dagen namelijk voorbij, en ja wat doe je dan. Ik geloofde er geen bal van dat er iets zou gebeuren, maar Tim en DaSom namen de kans wel waar om die dag vrij te nemen. Tja, en dan blijft Niels ook maar thuis, hij had als argument dat hij op de high school bus moet.
Uiteraard is er niks gebeurd, en wel 50% van de leerlingen was afwezig.

Voor DaSom is het wel wat griezelig. Er is elke dag politie bij de school, maar die zijn er wel vaker. Soms gewoon om hun gezicht te laten zien, soms voor speciale programma's. Ze vroeg wel of dit soort situaties hier vaker voor komen. Het antwoord daarop is nee. Zoals nu hebben we nog nooit eerder meegemaakt.

Op vrijdag ging iedereen weer gewoon naar school, hoewel Tim die dag alleen maar naar zijn computerlessen is geweest. Zijn vriendjes gingen ook niet...
Deze week is hopelijk weer alles naar normaal.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jammer dat dit soort incidenten niet gewoon opgelost kunnen worden. Jammer dat het zo moet escaleren....

3:02 a.m.  
Blogger kastelke said...

Blanken onderling pesten elkaar ook, en maken ook 'discriminerende' opmerkingen onderling. Net zoals alle andere rassen. Maar als net diezelfde dingen gezegd worden tegen iemand van een ander ras, dan heb je er toch altijd bij die de poppen aan het dansen willen krijgen. Volgens mij verre van de goede manier om 'integratie' te bevorderen, en discriminatie tegen te gaan. En ondertussen krijgen kinderen geen les, of zijn ze heel erg afgeleid door heel dat randgebeuren...
Hopelijk gaan er wat mensen hun gezond verstand gebruiken, en kan het normale leven terug z'n gangetje gaan.

5:44 a.m.  
Blogger Petra said...

Erg, hoor! Ik ben het helemaal met Elke eens, soms wordt er wel heel snel "discriminatie" geroepen. Aan de andere wil je discriminatie in elke vorm ook serieus nemen. Moeilijk voor de school, hoor!

3:59 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Jeetje wat een gedoe zeg. Ik kan mij voorstellen DoSom daar wat vreemd tegenaan kijkt.

Maar wat is nu discriminatie. Als het blank tegen een donker meisje is wordt het vaak gelijk op discriminatie gegooit, Maar wat als het tegen een blank meisje was geweest, Hoe noem je het dan?

Wat mij wel erg opvalt is dat men de ouders veel meer geinformeerd houden dan in NL over allerlei zaken die zich in en om school afspelen.


Gr petra

2:11 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?