maandag, oktober 08, 2007

Boeken verkoop

Vandaag was nog een vrije dag voor iedereen vanwege Columbus dag. Wel fijn zo'n lang weekend.
Dit weekend en de komende 2 weekenden vindt de Friends of the Library boekenverkoop plaats. De verkoop in het najaar is een van de grootste in de VS, en blijkbaar komen er mensen van heinde en ver. Daar moesten wij natuurlijk ook even naar toe. Micky, DaSom en ik hebben er leuk rond gesnuffeld. Ik heb me goed ingehouden en maar een stuk of 10 boeken gekocht. $3.50 per hardcover, en $1.50 voor een paperback. DaSom vond een Koreaans wiskunde boek dat ze al had willen vragen aan haar ouders, en een Engels boek.

Daarna zetten we DaSom af bij de mall, en ze zou met de bus terug komen. Micky en ik hebben nog wat boodschappen gedaan. Onder andere mijn bril gehaald. Ik heb meteen in een van mijn nieuwe boeken zitten lezen. Wat een verschil! Ik had al heel wat boeken aan de kant gelegd omdat de lettertjes te klein waren, maar die kan ik nu weer lezen.

's Middags heb ik wat in de tuin gewerkt, en er is weer een klein stukje klaar met plantjes erin.
Het was zo warm, het voelde aan als een dag in juli als je je ogen dicht deed. Maar dan met de ogen open voelt het zich helemaal verkeerd voor de tijd van het jaar. De zon staat laag aan de hemel en de bomen verkleuren, daar horen die temperaturen niet bij. Ik klaag niet hoor!


De kleuren zijn nu zo mooi met het contrast van geel/rood tegen het groen.

Net de tijd dat DaSom met de bus terug zou komen begon het hard te regenen, en ging ik haar met de auto bij de bushalte halen. Dat is ongeveer 1 mijl van ons huis. Terwijl ik bij de bushalte stond te wachten stopte er een auto, en een vrouw vroeg of ik wist of er iemand in het fire department was. (de bushalte is daar voor de deur). Aangezien het een vrijwillige brandweer is, is er niet altijd iemand aanwezig. Ze had namelijk iemand in de auto zitten die met de fiets gevallen was en heel waarschijnlijk zijn arm gebroken had. Ze moest haar neefje op gaan halen en kon hem niet naar het ziekenhuis brengen. We konden hem slecht daar laten staan, en toen heb ik hem zelf naar het ziekenhuis gebracht nadat DaSom van de bus kwam. Hij was terwijl hij van een berg af reed over een vangrail gevlogen en lelijk terecht gekomen. Die arm zag er echt wel gebroken uit en deed hem erg pijn.
Zo weet je maar nooit wat er op je pad komt. Even iemand van de bus halen...

1 Comments:

Blogger Petra said...

Nou, wat een geluk voor die man, dat jullie er waren! Ik vraag me af hoe onze herfstkleuren worden, het is hier kurkdroog!

10:43 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?