woensdag, augustus 08, 2007

Naar de vet

Veel te heet om veel te doen vandaag. Dat zullen de terras-werkers ook wel gedacht hebben. Vanmorgen nog voor 8 uur werd er een grote plank geleverd, maar daar is de activiteit bij gebleven voor vandaag. Gisteren is het echter al een eind opgeschoten.





Vanmorgen moest ik met de hondjes naar de dierenarts (the vet) voor hun inentingen. Niels ging mee, wel fijn, hij kon ze in de auto in de gaten houden, en hij vindt het ook wel leuk en interessant. Kibbels liet zich alles prima bevallen bij de dierenarts. Zelfs de inenting die bestaat uit druppels in de neus geven onderging ze zonder protest. De dierenarts zei dat ze nog nooit zo'n gewillige hond gehad had. Er werd ook bloed geprikt om haar schildklier te onderzoeken. Ze is 8 pond aangekomen in bijna een jaar! Toch maar even kijken of er iets aan de hand is, of dat ze het hier gewoon te goed heeft. We geven ze niet te veel te eten, maar ze zit wel af en toe aan Bitz's eten. Bitz is ook iets aangekomen, maar is niet te dik. Ze was mager toen we haar kregen.
Voor Bitz was alles wel stresserig. Die druppels in de neus vond ze helemaal niks, en zij kreeg ook nog een extra inenting tegen Lyme ziekte. Kibbels kan hier niet meer tegen inge-ent worden, omdat haar Lyme titer al positief is.

Hierna had ik nog een paar kleine boodschappen te doen. Eerst wat mais gehaald bij een standje langs de weg. Daar hebben ze altijd de lekkerste mais! Heerlijk die mais in seizoen. Ze hebben er ook allerlei andere groentes zoals komkommers en zuchini's, en snijbloemen. Deze plek werkt met het "honor system". Je pakt wat je neemt, en doet het geld in een geldkistje. Als je wisselgeld nodig hebt kom je morgen maar betalen stond er op het bordje.
Ik probeer zo veel mogelijk de groentes van de lokale boeren te kopen. In Nederland niet zo'n probleem, maar hier liggen vaak dingen in de supermarkt die van de andere kant van het land moeten komen. Ik vindt het zo verkwistend in energie om bijvoorbeeld die appels uit Washington State te laten komen, terwijl er hier in New York zo veel appels geteeld worden. Het wordt een beetje moeilijker als je sinaasappelen wilt...

Laatst had ik wat bevroren geconcentreerde appelsap gekocht, met het idee in mijn achterhoofd om wat minder plastic flessen te kopen. Deze appelsap is ingedikt, je lengt het aan met water, en hebt hetzelfde product als wat in een plastic fles zit. Micky maakte deze appelsap dus gisteravond, en liet me toen zien wat er op de onderkant van het pakje stond; "product of China". Wat? Nou, weer wat om op te letten. Spaar ik een plastic fles uit, maar komt dit product helemaal uit China. hoeveel kost het in olie om dat hier te krijgen. En ook nog met wie weet wat voor verdelgingsmiddelen erin. Het is moeilijk hoor om een beetje milieubewuster te worden!

5 Comments:

Blogger Jasmino said...

Jullie zijn er heel bewust mee bezig, daar kan ik wel wat van leren! Ik let er eigenlijk nooit op waar de producten vandaan komen.

Goed hoor!

1:10 a.m.  
Blogger Petra said...

Denk je goed bezig te zijn om je eigen sinaasappelsap te maken, hi hi hi.
Zelf vindt ik hier de farmersmarket super. Leuk om heen te gaan, maar ook goede spullen.
(En je kan het vaak van te voren proeven)

6:14 a.m.  
Blogger kastelke said...

Annemiek, fijn dat je zoveel mogelijk streekproducten tracht te kopen.
Kan je eens een keertje een postje doen over wat je juist maakt met die maïs?

7:59 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke, je kookt de maiskoven gewoon een paar minuten, en dan met wat boter insmeren, mmm. Volgende keer aan wat foto's denken :)

7:56 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik vind het prachtig al die standjes langs de winkel. Wat en verhaal met die sinaasappelsap zeg. Die mais is inderdaad erg lekker. Hier doen ze er ook ontbijtspek omheen, was ook erg lekker.

gr petra

12:16 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?