dinsdag, augustus 07, 2007

Filmpje

De firma Johnson en Johnson heeft al verschillende jaren een advertentie campagne om meer verpleegkundigen in het vak te krijgen. Het is wel bekend dat er een tekort aan is. Minder bekend is dat er vaak mensen afgewezen worden op de colleges die verpleging willen gaan doen, gewoon omdat er te weinig leraren zijn. Ook aan deze leraren is een tekort. Om leraar verpleegkunde te zijn heb je hier een master's degree nodig, en het betaald een heel stuk minder dan bijvoorbeeld een nurse practitioner, ook een master's opleiding.
Nu heb ik al een paar keer dit filmpje op tv voorbij zien komen. Ook van Johnson en Johnson. Deze vindt ik wel goed gemaakt; welke grote rol een leraar heeft.

2 Comments:

Blogger kastelke said...

Mooi filmpje, en heel erg waar!
Zonde dat de lonen zo oneerlijk verdeeld zijn. Idem bij leerkrachten: we vinden ze allemaal zo heel belangrijk voor de vorming van onze kinderen, maar blijkbaar worden ze in Amerika ook maar magertjes vergoed voor die dienst.
In ieder geval zou een goede leerkracht verpleegkunde ook een minimum aantal uren in de praktijk moeten staan, kwestie van voeling te houden met hoe het er in het echte leven aantoe gaat. Vind ik.
Annemiek, zie jij het niet zitten om les te gaan geven? Je helpt die studenten bij jullie op de afdeling toch ook? Ik ben er zeker vna dat je dat met jouw ervaring en persoonlijkheid goed zou doen!

2:51 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Vindt ik ook dat leraar verpleegkunde ook in de praktijk moet blijven staan. Er veranderd zo veel.
Ik heb wel eens gedacht aan les geven, maar voor een klas staan is niks voor mij. Eerst eens dit bachelor's doen, en als ik dan nog energie heb, wie weet.

9:32 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?