zaterdag, juli 14, 2007

Draken boot racen

De laatste tijd hebben er allerlei negatieve brieven over het ziekenhuis op de opiniepagina van het Ithaca Journal gestaan, en nu heeft de krant een heel artikel geschreven over de eerste hulp. Nu maar hopen dat iedereen verder leest, en ook de uitleg van de directeur over wat er allemaal aan gedaan wordt. Dat artikel staat hier. Pff, ik lees de commentaren die er al bij staan, en ik denk dat alle goede reputatie waar de laatste jaren aan gebouwd is zo weer teniet gedaan is. Ik moet er ook even bij zeggen dat dit nu over de eeste hulp gaat, onze afdeling had hele goede scores bij klantentevredenheid. Maar we zitten in hetzelfde bootje, als er een andere afdeling negatief gezien wordt, lijdt het hele ziekenhuis er onder.

Verder met leukere dingen.
Vanmorgen zijn Micky en ik al vroeg naar de Dragon Boat races gaan kijken. De kinderen krijg je voor zoiets toch niet uit bed. Het was wel leuk.

Hier waren ze nog aan het opwarmen, dit is het Canadese team;




Deze groep zag er wel professioneel uit. Er waren ook groepen die duidelijk amateurs waren, met allemaal verschillende kleuren reddingsvesten. Plezier hadden ze wel.
De boot die wint krijgt $1000 die ze aan een goed doel van hun keus kunnen geven.

Klaar voor de start:


Ready, set, go:


En nog eentje:


Draken boot racen is een Chinese traditie op de 5e dag van de 5e maand in de Chinese kalender, en bedoeld om de draken gunstig te stemmen, wat weer voor een goede oogst zal zorgen. Hier is er wat meer over te lezen.

Hierna hebben we wat boodschappen gedaan, en thuis gegeten.
Ik moest wat hout in het schuurtje leggen, en om plaats te maken pakte ik de zak van een grasmaaier van het schap. Viel me daar een muizenest uit! Compleet met moeder muis met een stuk of 5 kleintjes die vast zaten aan haar tepeltjes! Ze sleepte haar babies gauw uit het zicht, en later kon ik ze niet meer vinden. Dat was weer even schrikken. Als het geen slang is, is het wel een muis die naast je neer valt.

Vanmiddag zijn we naar Cayuta Lake gegaan om te gaan kano varen. We twijfelden even toen we er waren, het waaide zo hard! Maar toch gegaan, en flink geroeid om naar het beekje te gaan. Daar was een stuk minder wind. Opeens hoorden we allerlei geruis in de stuiken er kwam er een vleermuis uitvliegen. Raar om ze overdag te zien, ze was wel opgejaagd. Lang duurde het niet; opeens kwam er een havik die de vleermuis uit de lucht plukte met de klauwen en er mee weg vloog!
Zo weet je maar nooit wat je allemaal tegen komt en ziet onderweg!

Voor de rest van de dag hebben we van het lekkere weer genoten, en heb ik Tim en Niels ook naar buiten gesleept.
Hier nog een paar mooie bloemetjes uit de tuin, fijn om zo even een boeketje bij elkaar te plukken.

7 Comments:

Blogger Petra said...

Wat een lief boeketje zeg en leuk de filmpjes van de drakenboten.

Toch wel hard de natuur in het echt he?

Hier was trouwens ook Ithaca onlangs op tv in het nieuws. Niet over jullie ziekenhuis hoor, maar over wie het eerst het "Sunday"ijsje had uitgevonden. Er was nog een stad die claimde de eerste te zijn. Je zag een restaurant uit Ithaca en uit het andere dorp en over de strijd tussen hen twee. Moest gelijk aan jullie denken en het was leuk om wat beelden uit Ithaca te zien ;-)
Groetjes Petra

10:29 p.m.  
Blogger Petra said...

Jee, dat lijkt me prachtig (sorry!) om zo'n havik een vleermuis te zien vangen! Heerlijk, die echte natuur, die hier te vinden is. Mooi boeketje! (en ik kan me voorstellen, dat zo'n krantenartikel je haren rechtovereind doet staan, maar helaas, er is niets aan te doen).

10:56 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Ieks, een nest muizen, ik geloof dat ik de hele county bij elkaar zou hebben gegild.......

Mooie boeketje bloemen, en dat uit eigen tuin. Helaas heb ik helemaal geen groene vingers. Onze tuin heeft nodig wat onderhoud nodig, maar ik zit er zo tegenaan te hikken......

Mooie boten trouwens!

4:11 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Zonde hè dat slecht nieuws altijd beter blijft hangen dan een positief bericht over het ziekenhuis. Mooie boten, en lief beoketje ! Groetjes uit een zonnig W'veen. Tja roofvogels en muizen, toch wel mooi om te zien hè ?

10:52 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Petra, ik had vorig jaar al over die sundae war geschreven en vandaag las ik ergens dat Ithaca zichzelf als winnaar heeft uitgeroepen en donderdag 3000 ijsjes zal weg geven. Eens kijken hoe dat plaatsje in Wisconsin zal reageren :)
Wel goede reclame zo.

Petra; ja, mijn haren staan nog overeind.

Jasmina; leuk om je hier te zien :)
Het is wel veel werk, zo'n tuin, maar voor mij is het "mental health" om te doen.

Mary-Ann; ja, iedereen zal wel wat negatiefs kunnen vertellen, ook al is verder alles goed. Nu kent iedereen wel iemand die iemand kent die etc...

8:10 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Die boten gaan nogal een vaart, zeg! Wel leuk om te zien...

Ik zou heel hard schreeuwen als ik die muisjes had betrapt... Jij liever als ik!

Mooi boeketje!

Och, ik heb ooit gehoord : goede of slechte reclame, wat maakt het uit. De naambekendheid is belangrijk, enkel dat blijft hangen! Dus maak je geen zorgen, de mensen blijven komen!

Groetjes,

10:46 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat mij vaak opvalt bij dergelijke artikelen, dat men het van een bepaalde kant bekijkt en hier op doorzaagt. Zonder open te staan voor de rest. Een negatief iets is uiteraard veel meer sensatie dan een positief. Heel frustrerend.
Wij hebben hier ook al diverse muizen nesten gevonden, begin er al aardig aan te wennen.

Lijkt me prachtig om te varen daar. Is een erg mooi lake.

gr petra

12:08 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?