maandag, juli 30, 2007

Do Not Enter

Om iedereen gerust te stellen; Tim heeft een papier op de achterdeur gehangen om ons er aan te herinneren om daar vooral niet naar buiten te stappen. Let vooral op het tekeningetje onderaan:



Vandaag met de "code enforcement officer" gebeld, de bouwvergunning had hij vanmorgen op de post gedaan. Makkelijk genoeg. Waarschijnlijk komt hij niet eens kijken. Het gaat hem er om dat de gaten waar de palen op komen diep genoeg zijn (4 voet=onder de vorstgrens). We kunnen een foto maken van de gaten en die laten zien. Hij zei ook dat hij deze aannemer kent en dat die weet hoe het moet.
Die vergunning kostte dan $70, weer inkomen voor het dorp, plus het zal wel gebruikt worden om het huis hoger in te schatten, dus meer belasting te vangen. Maar dit is het grootste project dat we tot nu toe gedaan hebben, en voor al het andere hebben we nooit een vergunning gevraagd. Nieuwe ramen, een groot raam waar eerst geen raam was, een schuurtje, nieuw dak, nieuwe verwarmingsketel, badkamer veranderd; voor sommige dingen waren toch wel vergunningen nodig kwamen we nu achter toen we het eens na gingen lezen. Maar geen haan die er hier naar kraait.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Zo zeg jullie hebben inderdaad behoorlijk wat werk verzet. ik vind het nog steeds ongelooflijk dat gedoe hier met vergunningen. Inderdaad kraait er geen haan naar.

Grappig hoor die waarschuwing met een tekening erbij. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

gr petra

12:38 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Ik vond die bouwvergunning juist heel gemakkelijk te krijgen en ook snel. Vandaag zat hij bij de post. Het leken in het begin veel papieren om in te vullen, maar het bleek dat ze maar een paar dingetjes hoefden te weten.

6:21 p.m.  
Blogger Petra said...

Ha ha ha, die Niels! Maar ja, als je altijd gewend bent zo naar buiten te stappen is dat inderdaad nodig. Wel fijn, zo'n makkelijke vergunning, de Town of Vienna is niet zo flexibel!

7:00 p.m.  
Blogger Dizzymisslizzy said...

Hier in Texas in onze wijk moeten we ook voor alles een vergunning aanvragen. En het wordt ook allemaal gecontroleerd hoor! Zo hadden we zo'n party-tent in de tuin gezet en zelfs daar viel men over. Ook al is het ding niet eens permanent, er moest een vergunning komen. We kwamen er ook achter dat als je je huis in dezelfde kleur wilt schilderen (omdat het slecht begint te worden) je ook een vergunning moet aanvragen. Dit vonden we ècht van de zotte.

Het ziet aardig gesloopt uit zo bij jullie. Ik ben benieuwd naar de vorderingen...

1:10 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?