woensdag, augustus 01, 2007

Het begin is er

Vanmorgen kwam de "pest control" man al vroeg kijken wat er hier moest gebeuren voor de carpenter ants. Maandag komen ze vergif spuiten. Het moet overal in alle openingen buiten om het huis gespoten worden.

Vlak hierna kwam Steve met een helper om aan het terras te beginnen. Ik ken hem al jaren, zijn kleinzoon was dikke vriendjes met Tim in de kleuterjaren, het was wel grappig om even bij te praten.
Er moesten 8 gaten gegraven worden voor de palen. Ik had al gewaarschuwd dat er hier ontzettend veel keien in de grond zitten. Hij zei dat hij dat wel gewend was, en ze hadden een apparaat bij zich, een soort grote boor op een karretje. Toch moest hij na een paar uur wel toegeven dat hier wel erg veel keien in de grond zitten. Na hun lunchpauze kwam hij terug met een paar extra helpers, en met zijn vieren hebben ze nu toch 5 gaten klaar.
Morgen heeft hij ander werk te doen, maar misschien heeft hij tijd om hier nog even verder te gaan, anders wordt het vrijdag.


Gaten en keien, het is een rommeltje.
Er zat zelfs een oude piepschuim koelbox 3 voet diep in de grond. Hoe komt die daar terecht? Het moet er al 30 jaar zeker zitten, en je kunt wel zien dat dat spul totaal niet vergaat.

En dan nog een plaatje dat hier bij de zachte zomeravonden hoort:

Je hoort de whoosh, whoosh van de brander al van ver af. Een tijd later komt de ballon over drijven, deze keer precies over het huis.

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Je snapt niet waarom mensen dat in de grond stoppen. Ongelooflijk wat je daar tegen kan komen. Wij hebben al een wc pot gevonden.

Fijn dat je van die ants af komt nu.

gr petra

9:58 p.m.  
Blogger Petra said...

Oef, carpenter ants, die wil je ook niet hebben!
Hier is het ook een en al rots, als je dieper wil graven. Ik haat het al om bollen te planten, want meer dan tien centimeter de grond in is supermoeilijk.
Leuk, zo'n luchtballon. Rick wil er dolgraag in, ik vind het maar een eng idee, maar het zal er ooit wel van komen, denk ik.

11:02 p.m.  
Blogger Jasmino said...

Maar goed dat jullie die insekten ontdekt hebben, je moet er niet aan denken dat die aan je huis gaan vreten terwijl je dat niet door hebt.....

Een koelbox in de grond? Ongelooflijk.....

12:10 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

hahaha, wat grappig. Wie weet wat je nog meer tegenkomt.....
Lekker dat er een begin is gemaakt.

4:06 a.m.  
Blogger Annemiek said...

PetravD; dat doet me denken aan wat er allemaal in de grond zit bij mijn ouders. Vroeger hadden ze een gat in de tuin waar ze alles inkieperden, en ergens zit daar nog een oude auto begraven.

Petra; Ik wil ook een keer in een luchtballon, maar hier is het Micky die niet wil.

Jasmino; ik ben ook blij dat we die mieren nu ontdekt hebben en niet over een paar jaar.
Die jongens die aan het graven waren wilden kijken of er nog biertjes in de koelbox zaten :)

Wendy; je weet maar nooit.... misschien nog een schat.

7:43 a.m.  
Blogger Petra said...

Het begin is er nu. Het kuilen graven is bij ons vaak ook een probleem, maar met name in de zomer. Dan is de grond echt bikkelhard, maar niet zo veel stenen als bij jullie zo te zien.

Leuk die luchtballon, vindt het ook altijd een grappig gezicht. We zijn een keer naar de ballonfeesten in Friesland geweest en dat was helemaal super om te zien!

8:29 a.m.  
Blogger @ndrea said...

Een koelbox vol met gouden munten.. dat zou niet verkeerd zijn! En iemand had een auto begraven? Ik heb ooit een klein kistje met een briefje erin begraven, met de bedoeling het na 10 jaar weer op te graven. Geen idee meer waar dat was.
Fijn dat je straks van die mieren af bent!

11:48 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?