vrijdag, mei 18, 2007

Award

Tim had van zijn leraar een briefje gekregen dat hij een "award", een erkenning, zou krijgen. Daarna kwam er nog een telefoontje van de leraar naar ons, of we zouden komen, en er kwam nog een officiele uitnodiging van zijn school waar hij de computer technology lessen heeft.
We hadden geen idee wat het allemaal betekende, maar gisteravond was het zo ver. We vonden nog een bloes die hij aan kon, want gewoonlijk draagt hij alleen maar t-shirts. Hij zag er ineens als een nette jongeman uit!

De uitreiking was in een auditorium van het stroombedrijf, ik wist niet een dat daar officiele dingen gehouden werden. Terwijl we er naar toe reden vroeg ik aan Tim of hij enig idee had waar hij zijn award voor zou krijgen. Hij had geen idee, maar hij vertelde dat hij de hoogste cijfers van zijn klas heeft. O, dat was nieuws voor mij.

De ceremonie begon officieel met de Pledge of Allegiance, en daarna werden de awards gegeven. De school is onderverdeeld in allerlei scholen; er worden bijvoorbeeld basisopleidingen gegeven voor electricien, autotechniek, verpleeghulp en costemica. Voor iedere opleiding werd er een award gegeven voor 'greatest achievement', 'most improved', 'class award', en 'highest achievement 1st year'. De awards waren niet zomaar een papiertje, het waren geschenken van bedrijven of clubs zoals bijvoorbeeld Rotary club. Sommigen autotechniek awards bestonden uit gereedschapsets ter waarde van $100, maar de meeste awards bestonden uit een check.

Toen de computer techniek klas aan de beurt was, werd het spannend voor Tim. Hij werd naar voren geroepen en hij kreeg de award voor 'highest achievement 1st year'. Zijn 'prijs' bestond uit $100 en een motion controller. Hij kreeg een kaartje waar hij zijn prijs mee op kan halen. Nog veel belangrijker dan die prijs is denk ik het gevoel dat hij echt wat gepresteerd heeft! Hoewel hij het allemaal gedaan heeft zonder er veel moeite voor te doen.
Het maakte mom wel trots hoor.


Jammer, maar geen enkele foto is goed gelukt. Dit is de enige die niet wazig was, en het is te donker en er loopt net iemand voor Tim. Het is wel te zien hoe officieel het allemaal is, en ik was blij dat hij er netjes op stond!

Alles bij elkaar werden er 80 awards gegeven, en sommigen ervan waren scholarships van $500-$1000. Niet mis allemaal. Er werden zelfs awards gegeven voor 'perfect attendance', degenen die geen enkele dag gemist hebben dat jaar van school. Ons ziekenhuis had ook een paar awards gegeven voor de studenten voor verpleeghulp (CNA).

Niels z'n reactie toen we thuis kwamen en hij hoorde wat Tim gekregen had: "I am going to get more than you". Beetje competitie tussen die twee!

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wow, beste van de klas. Wat knap!! En een prachtige beloning hoor.

2:56 a.m.  
Blogger Petra said...

Oh wat knap van Tim zeg!!
En zo ontzettend leuk dat hij in het zonnetje wordt gezet voor zijn mooie prestatie.
Daar mag "mom" heel trots op zijn!!!

8:35 a.m.  
Blogger kastelke said...

Amai, wat knap gedaan!
En laat dat gerust een uitdaging zijn voor zijn broer!

11:45 a.m.  
Blogger Petra said...

Wat goed van Tim, zeg! Feliciteer hem maar van ons! Ik moest wel lachen, dat het een verrassing voor jullie was, dat hij de beste van de klas is. Van Kai zouden we dat ook niet weten, wat zijn jongens toch anders dan meisjes, wat dat betreft.

1:50 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat ontzettend knap ! Wow...some reason to be proud ! Enne inderdaad jongens vertellen niet zoveel hahaha.

3:48 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Je mag inderdaad best trots zijn!!

Gefeliciteerd, hoor!

12:47 p.m.  
Blogger @ndrea said...

In Hollandse ogen lijkt het soms wat overdreven, maar je ziet aan de reactie van je andere zoon dat het wel stimuleert: reken maar dat die nu ook zijn best gaat doen! Gefeliciteerd, Tim!

12:29 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?