maandag, april 16, 2007

It's a white world after all....





In Nederland is het zomer, hier is het nog winter! Ik gun jullie allemaal het lekkere weertje hoor!

Wat we in januari aan sneeuw gemist hebben, halen we nu in. Het was een witte wereld vandaag. Een sneeuwstorm met Valentijn's dag, St Patrick's dag; Pasen slaan we over met een sneeuwstorm, dan maar een week later...
Hoeveel sneeuw er nu gevallen is weet ik niet precies, maar het is een boel. Toch zeker 30 cm. Het is een dikke, natte sneeuw, daardoor zijn er bomen omgevallen, en op stroomkabels gevallen. Vanmorgen zaten we 3 uur zonder stroom. Dat viel nog mee, we hadden ons voorbereidt op minstens de hele dag zonder te zitten. Dan kom je er weer even achter hoe gewend je bent aan stroom. Zonder stroom ook geen verwarming of stromend water. We waren er op voorbereid met containers water klaar te zetten, zodat we tenminste de wc door konden spoelen. En de gaskachel hield ons warm.
De kinderen kregen een extra dag vakantie vandaag, een sneeuwdag die ze waarschijnlijk ook niet in hoeven te halen. Wel grappig, vrijdag voor de vakantie moesten ze een dag inhalen vanwege de sneeuw, en nu krijgen ze een extra vrij.
Het is een beetje een vreemd gezicht die sneeuw in april. Je ziet de robins rondvliegen en in de sneeuw zitten, en ook dat het zo lang licht is anders dan in hartje winter. Die sneeuw hoort er gewoon niet bij.
Maar goed, het is er, en Greek Peak maakt gebruik van de gelegenheid om de pistes nog even open te gooien. Als het goed is ga ik morgen even skien! Vandaag heb ik lang aan een paper zitten werken dat woensdag af moet zijn. Goed he, 2 dagen van tevoren en het is zo goed als klaar. Ik moet er nu echt mee ophouden, anders wordt het te lang, het is al 10 pagina's (double spaced).

Verder zijn we net zoals iedereen opgeschrikt door het nieuws van de schietpartij op de universiteit in Virginia. Erg triest voor alle betrokkenen! Je vraagt je af hoeveel gekken er rondlopen.

4 Comments:

Blogger Mariska said...

Het lijkt inderdaad meer op Kerst dan op Pasen, maar de zomer komt er vast aan...

Hier is het inderdaad heerlijk geweest de afgelopen dagen, van mij mag het tot eind November van dit weer blijven.
Maar het is wel bizar! Gisteren was het nog 28 graden maar eind van de week voorspellen ze weer 12 graden..... Bbbrrrr.

Tja, Virginia! Het is vreselijk, wat een drama!!
Er lopen heel veel ernstig zieke mensen rond die tot vreselijk dingen in staat zijn.
Afschuwelijk voor alle betrokkenen.

10:33 p.m.  
Blogger kastelke said...

Oh, Annemiek, wat een weer! Je leest die dingen wel in de krant, maar als ik dan jouw foto's zie... Ocharme, ik kan me inbeelden dat je het nu wel beu bent, al dat wit, en dat je verlangt naar warme zonnestraaltjes die je huid komen strelen... ('t is dat ze niet in een postpak gaan, anders stuurde ik ze je op!)

4:24 a.m.  
Blogger Petra said...

Jemig wat een pak zeg!!!
Veel plezier op Green Peak, waarschijnlijk de laatste keer dit seizoen!

7:33 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

In december toen wij hier pas waren wilde we zooo graag sneeuw, nu kunnen we geen sneeuw meer zien. Maar aan de andere kant heeft het wel wat sneeuw i april.

Ook wij zijn bespaart gebleven van stroom uitval. Gelukkig alleen mega veel water. Onze kreek is ruim een metere hoger dan 2 dagen geleden.

8:24 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?