maandag, april 09, 2007

Werk en witte pasen

Wat bezielt iemand om zijn werk op vrijdagavond op te bellen met de woorden "Ik kom niet werken dit weekend, want ik moet me op school concentreren". Of iemand die om 19.00 moet beginnen en om 14.00 belt om te zeggen dat ze pas om 23.00 zal komen. Die eerste kon ik niks aan doen, die tweede heb ik terug gebeld en gevraagd voor een reden. "Ik ben zo gestressed en heb niet kunnen slapen vandaag". Ik zei tegen haar dat ze dan maar beter een dutje kon gaan doen tot 18.00 en dan toch om 19.00 komen. "Ja maar, als ik zo moe ben kan ik ook niet goed voor patienten zorgen". Ik vertelde haar dat ze MOEST komen. Een heel zielig "oke" was het antwoord, en ze was er om 19.00.
Het topje van de ijsberg van mijn weekend als charge nurse. Ik kan alleen maar zeggen 'charge sucks'.
Ik hoop (en weet zeker) dat mijn kinderen een betere werkethiek hebben dan bovenstaanden. Ik weet ook dat het niet altijd zo geweest is als het nu is, en dat sommige verpleeghulpen er nog werken die wat mij betreft beter al lang geleden ontslagen hadden kunnen worden.

Op zondag heeft Niels in huis chocolade eitjes kunnen zoeken. Ik was het eigenlijk vergeten om het te verstoppen, maar het is ook zo vroeg om het voor mijn werk te doen. Micky had er toch aan gedacht, en Niels vond het wel leuk. Maakt niet uit dat hij 13 is, als het maar leuk is. Het was trouwens een witte pasen. Geen sneeuw met kerst, maar wel met pasen.

Vanmiddag was ik een tijdje buiten en Tim en Niels moesten de honden in de gaten houden. Hoe goed ze dat gedaan hadden kon ik zien toen ik binnen kwam. De chocolade eitjes die in een bakje op tafel stonden lagen overal in het rond, en hier en daar lag wat gekleurde folie. Vanavond waren Kibbels en Bitz zo hyperactief, en na een tijd bedachten we ons dat het wel eens een chocolade high kon zijn!

5 Comments:

Blogger Mariska said...

Ik begrijp je frustratie volledig!!!

Ik had de afgelopen vier avonden avonddienst en een collega van vrijdagavond meldde ineens halverwege de avond dat ze dacht dat ze verkouden werd maar dat ze wel het hele weekend moest werken.
Deze collega is ALTIJD één of meerdere feestdagen ziek.
Nu hebben we op dit moment heel veel opnameplekken (er liggen 15 kinderen en we hebben plek voor 28) dus ze meldde er ook nog heel leuk bij dat het niet erg was als ze zich ziek 'moest' melden want er was toch genoeg personeel.

Weet je, je kan van alles zeggen tegen zo'n iemand maar ze doet toch wat ze zelf wil! En eerlijk gezegd, vond ik het heerlijk dat ze er het weekend niet was met haar eeuwige gezeik en negatieviteit.
Maar het voelt zo oneerlijk......

Ik vraag me wel altijd af of onze teamleiders iets doen want dit gedrag is zo structureel dat het zelfs hun moet opvallen!

Gggrrrrr

7:02 a.m.  
Blogger Petra said...

Mensen, die de kantjes ervan aflopen wat hun werk betreft en er nog mee weg komen ook heb je overal. Bij American Express hadden we die ook, die zaten er al jaren en deden geen moer. Om je rot te ergeren.
Hier ook nog eieren zoeken voor alle drie de kinderen, dat vinden ze nog steeds hartstikke leuk!

3:33 p.m.  
Blogger Petra said...

Witte Pasen.... Dat gebeurt ook niet vaak denk ik.
Weet je dat Chocola heel gevaarlijk voor honden kan zijn?
Ze kunnen er van in een shock raken. Er zitten bepaalde stoffen in die het lichaam niet kan verwerken. Altijd chocola uit de buurt van hondjes houden hoor, want ze vinden het wel heel erg lekker ;-)

Groetjes Petra

8:49 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Mariska; vreselijk he, als je zo moet werken. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is zonder dit soort dingen. Het is echt een gebrek aan collegialiteit.

Petra; klopt wel dat er overal van die 'slackers' zijn.

Andere Petra; een witte pasen hebben we wel eens vaker gehad, ik denk toch zeker een stuk of 3 keer sinds we hier wonen.
Ik wist wel dat chocola slecht was voor honden, maar niet dat ze er van in shock kunnen raken! Oei, dan hebben wij en zij nog geluk gehad!

9:34 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Helaas kom je deze werkmentaliteit overal tegen. In ons cafe hadden wij gelukkig een super team. Dan belde een van de meiden s'morgens op dat je ziek was (en ook echt ziek klonk), maar dat ze al geregeld had dat een van de anderen in haar plaats kwam..De eerste keer viel ik om van verbazing want bij de Mac was ik wel anders gewent.

Als ik iemand nodig had omdat het erg druk was hoefd ik maar te bellen en ze kwamen altijd. Maar ook de andere kant op, als die meiden eens een keer naar een "geweldig " feest wilde dan probeerde ik ook alles uit de kast te halen om ze vrij te geven.

Het werkt vaak 2 kanten op. Maar sommige mensen denken gewoon niet na dat als zij niet komen iemand anders extra moet werken.

gr Petra

12:09 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?