woensdag, april 04, 2007

Meer presentaties.

In onze les verpleegkunde hebben nu alle groepen hun presentaties gedaan. Ik moet zeggen dat iedereen een interessant onderwerp had, en er veel over te vertellen had. Vorige week had een groep het over wat tele medicine is, en dan specifiek in kinderopvang. De andere groep had het over de SANE verpleegkundige. Dit is een sexual assault nurse examiner, en een van hun doet dit als haar taak als ze opgeroepen wordt.
Deze week vertelde een groep over vrijwilligerswerk in de verpleging, en dan specifiek over orkaan Katrina. Een van hun heeft daar verschillende keren in een kliniek geholpen, en een andere gaat ieder jaar naar Nicaragua.
De laatste groep had het over preceptors, mentors, en retentie van verpleegkundigen, en hoe belangrijk het allemaal is. De kosten van een nieuwe verpleegkundige inwerken kan tot $60.000 oplopen, dus retentie is belangrijk!

4 Comments:

Blogger Mariska said...

Hee Annemiek
Wat een interessante stukken allemaal!
Ik lees alles op jouw blog met heel veel plezier maar stukken over verpleging, ziekenhuizen ed. hebben voor mij iets bijzonders.
Beroepsdeformatie?

Maarre, ik ga de Amerikaanse ziekenhuis dus nog een aardige zak met geld kosten!

Groetjes,
Mariska

1:47 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dat lijk me nu het moeilijkse verpleegwerk dat er is, in ramp of ontwikkelings gebieden. Ik geloof niet dat ik dat zou kunnen.

Het lijkt me zo moeilijk om bij dergelijke rampen de dingen van je af te kunnen zetten.

gr Petra

11:10 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Mariska; je gaat dat ziekenhuis waar je terecht komt zeker een kluit geld kosten! Waarschijnlijk nog meer dan $60.000, want het buro moet ook betaald worden.

Petra; dat lijkt mij ook heel moeilijk! Degene die ieder jaar naar Nicaragua gaat is er voor het eerst als leerling verpleegkundige geweest en het was voor haar een levensveranderende ervaring.

8:40 a.m.  
Blogger Herm said...

Hierbij wensen wij alle lezers van Annemieks blog fijne Paasdagen toe.
Groetjes

Pa & ma

1:03 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?