zaterdag, augustus 19, 2006

Drive-in, internet bekenden, garage sale, en een feestje

Drive-in
Al heel lang geleden had ik eens gehoord dat er een drive in bioscoop in Elmira is. Bart was er al eens geweest met Alex toen ze in de tweede klas zaten, en ik had me voorgenomen om ook eens te gaan. Steeds vergat ik het echter weer, of er was geen film die ik wilde zien. Donderdag is het er eindelijk dan eens van gekomen. “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby” draaide er.
De auto werd ingeladen met snacks (je zou eens verhongeren), frisdrank, kussens, dekens en klapstoelen. Het is ongeveer 3 kwartier rijden, en we kwamen net aan toen de voorfilms begonnen. De drive in heeft een groot scherm achter aan een groot grasveld; het veld is een beetje in langwerpige heuveltjes aangelegd, zodat de auto een beetje met de neus omhoog staat als je parkeert.
Wij moesten weer even wat anders zijn en parkeerden achterstevoren, deden de achterklap van de minivan open, klapten de stoelen omlaag (hoera voor “stow and go” stoelen!). Micky en de kinderen maakten het zich gemakkelijk in de zo ontstane ruimte. Maar ze hadden ook nog zin in popcorn, dus die gingen ze nog even halen. Het gebouwtje dat hier bij was en de toiletten waren niet om aan te zien, een oude bedoening.
Ze waren net op tijd terug toen de film begon. Ik zat lekker buiten. Tegelijk met het geluid van de film had ik zo een krekelconcert op de achtergrond. Voor het geluid van de film moet je je autoradio op de juiste frequentie instellen.
De film was wel aardig, en voor de kinderen was het leuk om eens te doen, hebben ze dat ook weer eens meegemaakt. Voor mij was dit de tweede keer in een drive in; de vorige keer was in Californie toen E.T. uitkwam. Kun je nagaan hoe lang geleden dit was.
De foto's die ik gemaakt heb zijn helaas te donker geworden, maar hier is de website met foto: http://www.elmiradrivein.com/about.html

Internet bekenden
Via het forum http://amerika.discussiegroep.info/ had ik wat tips gegeven voor iemand die rond ging toeren in het noordoosten, en ik had gezegd dat ze maar moesten bellen als ze in de buurt waren. Vrijdag waren ze dan in de buurt, en zouden we ergens afspreken.
Tim vond het maar niks dat ik “weer” een internet bekende ging ontmoeten, omdat ik hun altijd zeg om geen persoonlijke informatie via internet te geven, en ik geef het slechte voorbeeld. Hij zegt dat hij een V-chip in onze computer gaat zetten...

Vrijdagmorgen belde Wop om te zeggen dat ze richting Ithaca reden, en we spraken af bij Taughannock Falls state park. Nadat ik de telefoon oplegde realiseerde ik me dat ik er eigenlijk bij had moeten zeggen waar in het park want het is een beetje groot om te zoeken. O well...
Bij het park ging ik naar binnen bij de ingang waar Bart stond om entree te heffen, ik heb hem even op de foto gezet. Ik plaagde hem nog even door domme vragen te stellen. Even getwijfeld of ik zijn foto hier zou plaatsen, hij zal het wel niet leuk vinden.


Na even rond te lopen zag ik een grijze auto met 2 kleine kinderen op de achterbank aankomen, dat moesten ze zijn. Dat was toch nog snel gevonden. Het was leuk om kennis te maken met hun, Wop, Ester en hun kinderen Shannon en Ashley. We liepen het pad in het ravijn naar de waterval, waarbij Shannon ieder steentje om moest draaien of bewaren voor de verzameling. Waar heb ik dat eerder gezien? Ze had genoeg plezier. Ashley zat in de wandelwagen me wantrouwig aan te kijken, maar later kreeg ik warempel een lach van haar.
Het was een warme dag, en nadat we weer terug bij het meer waren hebben Shannon en ik gezwommen. Normaal is het water me veel te koud, maar dit was een heerlijke verkoeling.
Ik nodigde de familie uit om bij ons te komen barbequen, en we hadden samen een gezellige avond, tot Shannon bijna omviel van de slaap.
Ze houden een live reisverslag bij, en hier is het te lezen: http://www.verenigdestaten.info/rsvh/wve04.html

Garage sales
Vandaag, zaterdag hield ons dorp de “community garage sales”. Omdat het een uitgestrekt gebied is doen de meeste mensen hun garage sale allemaal op 1 dag, dan heb je de meeste aanloop. Voor wie niet weet wat een garage sale is; je stalt je oude spullen uit in je garage en probeert het te verkopen. Of je houdt een “yard sale” als je geen garage hebt.
Even heb ik ook nog gedacht om er een te houden, maar er toch vanaf gezien. Gelukkig maar, want het begon al goed vanmorgen met regen.
Er werd ook een grote verkoop gehouden van spullen die voor dit doel afgegeven waren bij de community council. Het was bij de school, onder het afdak. Maar goed ook, want lang is het niet droog geweest.
Ik had ook wat spul afgeven, en heb ’s morgens geholpen met dozen uitpakken en uitstallen. Ongelooflijk wat een spul! Ik kwam er om acht uur en er was al heel wat uitgepakt, maar om tien uur was alles pas uitgestald. Ondertussen werd er druk verkocht. Alles heel goedkoop, en zelf heb ik ook nog wat glaasjes gekocht om kaarsen in te maken.
Micky en Niels kwamen eens kijken waar ik bleef, en Niels zag zijn oude fiets daar staan en herkende nog wat ander speelgoed. Ik had hun wel gezegd wat ik weg deed, maar het zonk nu geloof ik pas in. Hij vond het niet zo leuk, maar waarom zouden we een fiets bewaren waar hij niet meer op past.
Later zijn Micky en ik nog wat meer garage sales afgegaan, ofwel "dumpster diving" zoals hij het noemt. Ik heb weer een goede voorraad glazen en kan voorlopig weer vooruit met mijn kaarsen.
Het was wel leuk om de sales af te gaan, en hier en daar een praatje te maken.

Feestje
Vanavond hadden we een barbeque bij iemand van Micky's werk thuis, een "hail and farewell". In het leger worden mensen heel regelmatig overgeplaatst, en een paar keer per jaar wordt er zo'n feestje gegeven om de vertrekkers uit te zwaaien en de nieuwkomers te verwelkomen. Wel een goed systeem. Bij ons op het werk wordt er altijd wel iets gedaan als mensen vertrekken, maar nooit een feest om ze te verwelkomen. Hm, misschien kan ik een nieuwe traditie beginnen.
Het was een gezellig feestje, het is niet zo'n grote groep waar ze mee werken, en iedereen had de kinderen ook bij zich. Jammer dat het nog steeds regende. Er werd buiten gegrild, maar binnen gegeten, en voor de kinderen was het leuker geweest als ze wat hadden kunnen doen.
We zijn niet zo gek lang gebleven, want we gingen Bart nog helpen met inpakken.

3 Comments:

Blogger Petra said...

Ach, ik vind het zo jammer om Wop en familie te missen in Vienna! Onze zomer is gewoon te druk! Maar leuk, dat je ze hebt ontmoet en een gezellige tijd hebt gehad.
Mijn kinderen zeggen dezelfde dingen over mijn internet bekenden ;). Het is al eeuwen geleden sinds wij naar een drive-in zijn gegaan, ik wil de kinderen nog steeds een keer meenemen naar de ene overlevende, ongeveer een uur bij ons vandaan.

12:10 a.m.  
Blogger kastelke said...

Ik had in het reisschema van Wop inderdaad 'Ithaca' zien staan, en dacht toen nog "Hé, die gaan bij Annemiek dag zeggen"! Leuk hé, om op die manier mensen te ontmoeten die je anders nooit zou ontmoeten! Maar inderdaad, het is voor de kinderen soms best wel verwarrend: wij doen iets wat we hen uitdrukkelijk verbieden...
Het eerste weekend van september is het hier ook weer garageverkoop in het dorp, vorig jaar deed men dat voor de 1ste keer. Wij hebben toen best heel wat spullen verkocht dus ik heb me nu ook weer ingeschreven. Met het inschrijvingsgeld steun je een goed doel, én je geraakt je spullen nog kwijt voor een paar centjes (die dan op zoonlief z'n spaarboekje verdwijnen).
Annemiek, als je nog eens kaarsen maakt, of ander handwerk -zoals een schilderijtje- plaats dan zeker nog eens een foto op je blog!

3:55 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Goh Petra, dat die bij jullie hetzelfde zeggen over de internet bekenden!
Het is leuk om zo je kennissenkring uit te breiden!
Elke, succes met jouw garage verkoop.

1:06 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?