donderdag, augustus 10, 2006

Bambi's, vakantie, en uitvliegen

Een beetje kilheid in de lucht 's morgens herinnert ons er aan dat de zomer niet eeuwig zal duren. De dagen worden al merkbaar iets korter; als in naar mijn werk rijdt komt de zon net op. Het ziet altijd mooi uit, met het prille licht en de mist die tussen de bomen opstijgt. Het dierenleven is op zijn actiefs, de vogels die opvliegen en soms wat kamikazie-achtige capriolen uithalen door net voor de auto te vliegen, en de konijntjes die de berm in schieten. Net wat te laat zag ik gisteren mama hert met 2 jongen langs de weg, 1 jong volgde mama het bos in, de ander besloot de weg over te steken. Ik remde hard en gelukkig haalde bambi de overkant heelhuids. Schrikken hoor! Waarschijnlijk heeft hij zich net zo hard geschrokken.

Lekker, nu heb ik bijna 2 weken vrij. Er staat niks op de planning om ergens naar toe te gaan, en misschien is dat ook wel eens goed. Er is hier genoeg te doen, maar mezelf kennende zal die lijst maar half afgewerkt worden. Dat is optimistisch geschat.

Het weer is heerlijk, zonder luchtvochtigheid. Vanmorgen hebben Niels en ik een korte wandeling gemaakt in Treman Park. Niels wilde tot de brug lopen, en ik had een andere brug in gedachten dan hij. Hij wilde wel erg snel klaar zijn met de wandeling.

Een paar dagen geleden is er een dode man gevonden in dit park onder in het ravijn, waarschijnlijk een zelfmoord. Triest hoor, maar je zou zo iemand maar vinden.
Op vrijdag is er een jonge man uit Californie omgekomen in een ander ravijn, onder de hangbrug bij Cornell. Het water staat ongewoon hoog en hij was meegesleurd. Toen de brandweer aan kwam konden ze eerst nog een vrouw redden die ook meegesleurd werd. 2 dagen later hebben ze de man pas gevonden.
Een paar weken geleden moesten er 3 tieners uit Taughannock Falls gered worden die door het hoge water hadden proberen te lopen, en vorige week 2 kinderen in Fall Creek die ook door het hoge water vast zaten. Veel mensen zien het gevaar niet. Door de vele regen van deze zomer staat er ongewoon veel water in de beken.

Nog 1 dag werken voor Tim en dan zit zijn zomerkamp baantje er op. Hij weet al wat hij met zijn verdiende geld wil doen; een betere computer kopen. Zelf vindt ik het wel onzin, maar hij is een lid van de digitale generatie. 11 jaar geleden kregen we onze eerste computer en zie nu...

Bart heeft vandaag zijn informatie in de bus gekregen over met wie hij het komende jaar op kamers zit. Hij en zijn vriend Alex hadden al aangevraagd om bij elkaar te komen, en er is nog 1 jongen die ze kennen. De vierde persoon kennen ze niet.
Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, over 10 dagen gaat het gebeuren. Het is wel een grote stap, maar het is toch nog dichtbij. De dochter van een kennis zag ik vandaag in het park (ze heeft een baantje bij de entree) en ze vertelde dat ze naar Holland, Michigan zou gaan over 2 weken. Dat was haar eerste keus van universiteit. Nou, dan zijn ze al helemaal ver weg! Ik denk dat we Bart voorlopig nog wel zullen zien in de weekenden. Al was het maar voor de was en om eten in te slaan! Hij heeft ons al verteld dat hij hier de boodschappen zou komen doen! Waarop ik zei dat ik bij zijn vertrek bij de deur zou staan met een kassa.
Het is voor ons allemaal spannend en nieuw, een eerste die uitvliegt.

De "back to school" verkopen zijn hier al in volle gang in de winkels, en deze keer viel me voor het eerst de "back to college" bordjes op in de winkel Bed, Bath and Beyond. Die waren nooit eerder op ons van toepassing, en daarom zullen ze me wel nooit opgevallen zijn.
Ik had voor Bart wat inkopen gedaan, zoals nieuwe lakens en een beddehoes. De bedden in college dorms zijn wat langer dan gewone bedden, vandaar dat hij nieuwe nodig had. Ik kan het toch niet laten om hem wat dingetjes te kopen.

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Kleine kinderen worden groot...
Ben vandaag de boeken voor het 2de jaar (8th grade) af gaan halen voor onze zoon... Als ik die stapel zie liggen, en bedenk dat dat allemaal weer in dat hoofdje moet...
En ach, Annemiek, je zoon zal er zeker van kunnen zijn dat je hem af en toe wat extra zal toestoppen van eten, want tenslotte moeten ze toch gezond eten hé! :-))

5:46 p.m.  
Blogger Petra said...

Wel fijn, dat hij niet zo ver weg gaat verhuizen, hoor! Ik zie als een berg tegen Katja's vertrek op, ik weet wel, dat het nog bijna twee jaar is, maar zij zal tenminste 3 uur rijden weg gaan, zo niet verder :(. En ik mis haar deze week al zo. Maar ja, eens moeten we ze laten gaan!
Wanneer begint alles bij jullie weer? Hier pas 5 september, dus gelukkig nog even.

5:58 p.m.  
Blogger Petra said...

Grappig dat hij dan bij jullie boodschappen wil komen doen. En hoe slim ;-)
Het zal voor jullie allemaal wennen zijn.
Groetjes Petra

12:04 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Elke; ja hoor, daar zijn mama's toch goed in, zorgen dat de kroost goed eet :-)
Petra; lijkt me ook niet leuk om ze opeens heel weinig te zien! Bart is er zo een die het liefst baby stapjes neemt, en dit is er zo een; onafhankelijk maar toch nog met thuis binnen bereik.
Petra; ik denk het ook, ik weet nog niet hoe ik er mee om zal gaan.

7:34 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?