maandag, juli 24, 2006

Creepy Crawlers

Creepy Crawlers, ofwel enge beesten zitten hier genoeg en onverwacht op de gekste plaatsen. Daar kwam ik vandaag weer eens achter.
Niks vermoedend deed ik de deur van het schuurtje open en er viel een slang naar beneden en landde voor mijn voeten! Hij had tussen de kier van de 2 deuren gezeten. Ik sprong zowat een gat in de lucht, en nadat mijn hart weer wat rustiger klopte en de slang weggeglibbert was deed ik de tweede deur open en een tweede slang viel naast mijn hoofd naar beneden! Die lag waarschijnlijk lekker bovenop de deur. Jeetje, ik sprong nog een gat in de lucht.
Het waren 2 verschillende soorten slangen, allebei zo dik als een vinger en een halve meter lang. Ik ging het aan de kinderen vertellen, maar die moesten er alleen maar mee lachen en ik kreeg van hun geen medelijden dat me bijna een slang op het hoofd gevallen was.

Toen we hier pas woonden en ik voor het eerst een slang voor de huisdeur zag liggen zonnebaden rende ik naar de buren om te vragen of er hier ook giftige zaten. De slangen die hier zitten blijken niet giftig te zijn, maar ze kunnen je toch laten schrikken!
Door de kinderen, die er helemaal mee opgegroeid zijn, ben ik er wel aan gewend en griezel ik er niet meer van. (hoewel... als ze uit de lucht komen vallen...)
Bart zal ze zo pakken, dat hebben laatst nog gezien. Hij heeft er ook een tijd een op zijn kamer gehouden. Toen hij op de vierde klas zat was slangen houden een beetje een rage, en van de juf mochten ze hun slangen ook mee naar school nemen. Dan raak je vanzelf wel dat "iek" gevoel kwijt.

Later, toen ik weer wat durf had gekregen had, reikte ik heel voorzichtig in het schuurtje om de spullen er uit te halen die ik nodig had, maar verder geen enge beesten meer gezien.

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Te bedenken dat wij hier gillen als er een muis uit de schuur komt gelopen. :-))
Onze zoon zou ook heel graag naar Australiƫ verhuisd zijn, maar dat zie ik ook niet zitten met al die beesten en beestjes die ik niet ken. Brrrr!

2:40 a.m.  
Blogger Petra said...

IEKKKKKSSS
Gatverredakkes...
En niet 1 keer, gewoon twee keer.
Vind je heel erg dapper hoor. Moet zeggen dat ik inmiddels al wat meer gewend ben aan de insecten en ander gespuis hier, maar een slang blijft een slang. Eng dus in mijn opinie ;-)
Groetjes Petra

7:03 a.m.  
Blogger Mariska said...

Nou, ik vind je een dapper mens!
Kan ik misschien bij je in de leer komen om enigszins om te leren gaan met dit soort 'mede-aard bewoners'?
Het is mij wel duidelijk, ik heb nog een hoop te leren het komende jaar voor ik in de VS kan komen wonen.....

8:16 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Ik heb die nacht zelfs van slangen gedroomd, geen nachtmerrie of zo, maar ik droomde dat slangen handjes hebben waarmee ze klimmen :-)
Mariska, ik denk dat je dan in de leer komt bij mijn kinderen, zo dapper ben ik ook al weer niet.

12:40 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?