vrijdag, augustus 25, 2006

Dagje naar de State Fair.

Vandaag zijn we naar de New York State Fair geweest, het is zo'n beetje traditie voor ons om ieder jaar te gaan. Veel dingen die er te zien zijn, zien we ieder jaar en is oude koek, maar het is wel weer leuk, en de kinderen vinden de dieren het leukst.
We gingen Bart eerst halen, hij had alleen 's morgens vroeg een les.
De fair is in Syracuse, dus een dik anderhalf uur rijden. Het regende toen we weg gingen, maar is gelukkig de rest van de dag droog gebleven. Het was niet zo druk in verhouding tot andere keren dat we er waren.

We wandelden eerst door het Expo gebouw, waar allerlei nieuwigheidjes geshowed worden, en aangeprezen, en waar van allerlei spul verkocht wordt. Er staat ook iemand die sieraden en Delft blauwe molentjes verkoopt, grappig om dat er tussen te zien.
Daarna hadden we al honger, en hebben we allemaal wat uitgekozen om te eten. Aan verschillend eten is hier geen gebrek. Je hebt allerlei keuzes uit honderden eettentjes. Terwijl we ons eten haalden in het internationaal paviljoen was er een voorstelling line-dancing.

Verder maar een foto indruk, want hoe leg je nu uit wat de fair inhoud? Overal spelen bandjes, en zijn er voorstellingen. Er worden competities gehouden in van alles en nog wat. De meeste competities hebben te maken met dieren; de mooiste kip, en het mooiste schaap bijvoobeeld, maar ook in dressuur. Alle mogelijke boerderijdieren zijn vertegenwoordigd.
Eigenlijk is het een grote tentoonstelling over wat de staat New York allemaal te bieden heeft.
We vielen met de neus in de boter om bij de raptor show uit te komen. Dit is een reizende show van roofvogels, ze doen door het hele land shows. De vogels zijn allemaal geredde dieren. Zo is er bijvoorbeeld een vogel die een stroomstoot van een electriciteitsdraad heeft overleefd, maar half blind is en het in het wild niet meer zou redden. Hij zit hier helemaal links.


Verschillende soorten roofvogels.


Verschillende uilen, het zijn net beeldjes, maar ze zijn toch echt helemaal echt.



De bald eagle strategisch geplaatst voor de vlag.

Hier verder wat andere dingen die we bekeken hebben.

Een demonstratie van de state police, wat er gebeurt met een pop die in de auto zit die over de kop gaat: met en zonder veiligheidsriem om.



Dit is Jack. Hij is 12 weken oud en zijn toekomstig beroep is politiehond. Maar nu moet hij eerst even uitrusten.



Foto voor ma; de mooiste quilts en andere handwerken.


Groentes met een lintje voor de eerste plaats.


Het kippengebouw is favoriet bij de kinderen. Honderden kippen (en kraaiende hanen) in dit gebouw aan een kant, aan de andere kant de konijntjes.




Tie-dye kippen.



"It's Miller time"



Het "butter sculpture", beeldhouwwerk van boter, in het dairy building, waar alles wat met melkprodukten te maken heeft wordt verkocht. Hier hebben we een heerlijk ijsje gegeten.


Foto voor Luuk :0


Foto voor pa.



Binnen was een nagebouwde gevangeniscel, met de laatste mode.



Een levend standbeeld, hij was zo grappig; af en toe veranderde hij snel van positie, en pakte gauw iemand iets af.



De national guard stond er met wat voertuigen en voorlichting. Zo ook het leger en de air force, compleet met F16 (of zoiets), maar daar heb ik geen foto van. Ik hoorde sommige mensen de soldaten bedanken voor hun service, mooi.



De marines hadden wel de meest flitsende auto, compleet met grote speakers achter in. Je kon er allerlei prijzen winnen door pull-ups te doen aan een rek, maar daar hebben we ons maar niet aan gewaagd.



Een nagebouwd 17e eeuws Iroqois "longhouse". In zo'n hutten woonden de indianen hier vroeger. Vlakbij was een indianen dansdemonstratie, en er waren stands met indianenspul te koop.



Een roze kip; ik heb gevraagd hoe ze het doen, een mevrouw vertelde dat ze hem met Koolaid (een aanlenglimonade) gesponst hebben. De kipsoort is een silky, die hebben een verensoort dat net op haar lijkt.



In het 4H gebouw wordt tentoongesteld wat kinderen gemaakt hebben en doen in hun 4H organisaties (een jeugdorganisatie), en je kunt kuikentjes uit hun ei zien kruipen.



De kwarteltjes zijn nog kleiner en liever.



Bij een fair horen ook de ritjes, maar die hebben we links laten liggen.



Lama's; er was een show bezig waar ze een soort obstakel parkoers moesten doen, compleet met bepakking.



Steltlopers bij het paviljoen met oude ambachten.



De paarden zijn bijna klaar voor de show, er moeten er nog 4 bij om het team compleet te maken.

Nou, dat was zo een beetje een greep uit de foto's om een indruk te geven. Er is voor elk wel wat wils.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Grappig om jullie foto's te zien.Vorig jaar zijn wij voor het eerst naar de NC state fair geweest. Inderdaad zo veel te zien en zo leuk ook! Een hele belevenis.
Groetjes Petra

9:15 a.m.  
Blogger kastelke said...

Dingen die ik nou niet direct met NY associeer: lama's, geverfde kippen, én tractors!
Zo'n beeldhouwwerken in ijs, zand of boter, da's toch echt knap gedaan hé!

6:16 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Ja, leuk he, zo'n state fair.
Lama'a worden volgens mij gehouden voor de wol, maar hier in de buurt is er een schapen boerderij waar een lama in de wei bij staat. Ze beschermen de schapen tegen coyote's en wilde honden.
Grappig he, die geverfde kippen :) En tractors genoeg; de agrarische industrie is de grootste industrie in NY.

9:18 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad, voor elk wat wils. Dit zouden onze kinderen ook enorm leuk vinden. Helaas wonen we te ver! Leuke foto's!

Groetjes,

1:24 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?