zondag, juli 02, 2006

Twee vliegvelden en wisseling van de wacht

De weken zijn omgevlogen en pa en ma zijn weer weg.
Vrijdagmorgen om half acht vertrokken we naar Newark om ze weg te brengen, extra vroeg omdat we niet wisten of er nog wegen gesloten waren. Onderweg hoorden we op de radio dat de noodtoestand was opgeheven in de counties waar we door kwamen. Rondom Binghamton zagen we langs de rivier nog verschillende huizen onder water staan. Triest hoor.


Overstroomde huizen vlakbij Binghamton.

De reis verliep voorspoedig, en veel te vroeg waren we op het vliegveld. Pa en ma konden hun koffers meteen inchecken, en daarna hebben we na wat zoeken een plekje gevonden om nog een keer samen koffie te drinken. Daarna was het echt afscheid nemen. Soms wil ik de tijd wel eens terug draaien om nog eens opnieuw aan een vakantie te beginnen.


Nog even een foto van pa en ma, en toen was het echt bye bye!

We vertrokken ruim op tijd om om vier uur op het JFK vliegveld te zijn om Rene en familie te halen, en dachten dat we nog wel even tijd zouden hebben om naar een strandje te gaan. We vonden inderdaad een strandje langs een drukke weg, maar het was er te vies om te blijven. Dan maar verder, om zo’n 10 mijl lang in langzaamrijdende file’s staan. Er bleek een kapotte auto op de weg te staan.
Om half vier waren we op JFK, om vier uur zou het vliegtuig landen. Het was een half uur vertraagt, we hebben wat gegeten, en verder de tijd verdaan met mensen kijken. Leuk om de herenigingen te zien tussen mensen.
Het duurde nog een eeuwigheid (nou ja, toch zeker anderhalf uur) eer die van ons er aan kwamen. Het was zo leuk om ze te zien!

We reden volgens de aanwijzingen van mapquest naar ons hotel, wat ons dwars door Manhattan bracht. Opeens zit je dan midden in de drukte, we moesten nog door de Lincoln tunnel, en onze benzine tank was nogal leeg. Dat was niks voor Micky, hij zag ons al zonder benzine staan in de tunnel. Gelukkig zagen we een tankstation net voor de tunnel, waar de benzine $3.72 kostte! Wat een afzetterij, maar toch maar een paar gallons getankt.
Onderweg waren de kinderen al in slaap gevallen, en ook in het hotel sliepen ze weer snel!


Reizen naar Amerika is vermoeiend.

De volgende dag waren ze alweer heel vroeg wakker, en tegen 9 uur zaten we in de auto richting Ithaca. Het was erg druk op de weg met vakantiegangers voor het 4 juli weekend, veel gekke rijders en verschillende ongelukken gezien.
Af en toe was er nogal wat kabaal op de achterbank, weer even wennen aan kleinere kinderen hoor, maar die herinneringen komen zo weer terug hoe het met die van ons ook was.
We wilden ze even laten uitrennen bij een rustplaats, veel zin om te rennen hadden ze echter niet, tot we zeiden dat we slangen gingen zoeken. Een slang wilden ze in Amerika zo graag zien, maar we hadden niet gedacht dat we er werkelijk een zouden zien! Ik stapte bijna op eentje die verschrikt wegglibberde. De kinderen vonden het geweldig dat ze er een gezien hadden!

Thuis gekomen werd het huis en tuin verkend, en het zwembad meteen uitgeprobeerd.

4 Comments:

Blogger Petra said...

Altijd weer even slikken, dat afscheid nemen, maar lang tijd om te treuren hadden jullie niet, zeg! Wat vriendelijk van die slang om zich net op dat moment te tonen, zoveel slangen zie je hier nou ook weer niet. Dat zwembad ziet er heerlijk uit! Veel plezier met het bezoek! Wij krijgen deze zomer drie tieners te logeren, de eerste komt zaterdag voor een paar dagen (ze komen wel allemaal op verschillende tijden ;))

2:51 p.m.  
Blogger Petra said...

Prachtig gezicht drie in oranje gehulde kereltjes in diepe slaap!
Groetjes en veel plezier met zijn allen.
Petra

2:55 p.m.  
Blogger Mariska said...

Wat een schatjes, zeg, op de achterbank.
Maar wel even van een ander formaat dan de foto die jij laatst plaatste van jouw 'mannetjes'!
Ik moest gelijk denken toe ik foto van de kleintjes zag.

Heel heel heel veel plezier!

3:48 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Wendy; lief he? We gaan ook nog een keer met vakantie hoor
Petra: ja afscheid nemen is nooit gemakkelijk.
Aardige slangen hier he?
Ben benieuwd hoe het met jouw tienerbezoek zal gaan.
NC Petra; we hebben veel plezier. Het zijn lieverds.
Mariska; inderdaad, allemaal een paar maatjes groter, met ongeveer hetzelfde aantal jaren ertussen!

2:03 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?