vrijdag, april 07, 2006

TC3 open huis

Vandaag was er open huis op TC3, waar Bart ook al is aangenomen. We kregen eerst een rondleiding; dit is een community college, er zijn zo'n 3000 leerlingen, en de leslokalen zijn allemaal in 1 gebouw. Het kleinschaligere sprak me wel aan, de klassen zijn kleiner, en er worden geen onderwijs assistenten ingezet om les te geven, maar het zijn bijna allemaal professors.
We kregen ook een kijkje in een van de woongebouwen. Dit zag er goed uit. Het bestaat uit suites, met 4 slaapkamers per suite, en iedere suite heeft een eigen keukentje en badkamer. In Cortland waren er 2 personen per kamer, en de badkamer op de gang.
Na de rondleiding werd er een welkomswoord gehouden en daarna konden we 2 presentaties kiezen. Bart koos voor de presentatie over het honors programma, waar we de enigen bleken te zijn. We kregen een goede uitleg over het programma van een aardige man, maar ik ben er nog niet achter of dit iets wat Bart wil doen. Daarna gingen we naar de presentatie over het Liberal Arts, Math/Science programma. Ook hier waren we de enigen. Ik weet niet hoe dit mogelijk is want het was behoorlijk druk voor het open huis. Er waren wel heel veel presentaties tegelijk aan de gang. Ook over dit programma kregen we goede uitleg. Het is bedoeld om na deze 2 jaar verder te gaan op een 4 jaars school.
Daarna hebben we nog wat gepraat met de mensen bij de verschillende informatie tafels. De man die aan de leiding staat van de woongebouwen is Micky's vroegere baas, en daar heeft hij nog een leuk praatje mee gemaakt.
Na dit alles was het tijd voor lunch, die bij het open huis inbegrepen zat.
Ik vond het verbazend dat mensen van heinde en ver gekomen waren, sommigen 3 uur rijden hier vandaan. Het is wel een school die goed bekend staat. Het heeft eerste plaats gewonnen voor top digitale scholen in het land.
Het is de bedoeling dat Bart komende week de knoop doorhakt en kiest waar hij naar toe gaat.
Beslissingen maken is moeilijk!
Nu heeft hij het er opeens over om er ook te gaan wonen, terwijl hij eerst op en neer wilde rijden. Ik ben benieuwd wat hij zal kiezen.

3 Comments:

Blogger kastelke said...

Annemiek, wat moet ik me voorstellen bij 'Liberal Arts'?
En ik lees wel vaker dat men na high school eerst 2 jaar iets doet, om dan nog 4 jaar naar de universiteit te gaan. Doen de meesten dat? Waarom gaat men niet onmiddellijk naar de universiteit?

Dat gaat dus een beetje 'loslaten' zijn dat je moet gaan doen... niet leuk voor een mama hé?

6:38 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Beste Annemiek,

Wel leuk je eigen toekomst bepalen, ik vond het erg leuk om studies uit te gaan zoeken en kijken wat ik echt leuk vond(bleek dus de marine te zijn). Het is een belangrijke keuze dat wel, ik hoor van veel mensen die zijn gaan studeren dat ze toch liever wat anders willen doen, maar dat t te laat is. Dat hij er ook wilt gaan wonen is inderdaad niet leuk voor jou, zoals in de vorige post staat, maar ik hoor iig van de nederlandse studenten dat als je op "kamers" woont, dat je dan pas echt het studentenleven hebt. Mag je zelf kiezen of je dat em verteld of niet, haha!

Laurens

9:38 a.m.  
Blogger Annemiek said...

Spannend ja!
Elke; Liberal Arts is een algemene opleiding, na 2 jaar heb je dan een Associates Degree. In de eerste 2 jaar van universiteit heb je vooral algemene vakken die iedereen moet hebben, en er zijn verschillende richtingen in Liberal Arts. Bart kiest math/science, maar je kunt ook bv literatuur kiezen. Voor Bart is zitten er dan een paar extra lessen wiskunde, biologie en scheikunde bij.
Met een Associates Degree alleen kun je zo gek veel niet, maar het voordeel is dat je tenminste een degree hebt. Als je besluit te stoppen na 2 jaar op een 4 jaars school heb je niks. Als Bart verder gaat op een 4 jaars school (wat de bedoeling is) komt hij in het 3e jaar van die school terecht. Veel 4 jaars scholen hebben contracten met de community colleges om hun credits automatisch aan te nemen.
De community colleges zijn goedkoper dan een 4 jaars school, en dat is ook een belangrijke reden waarom mensen ervoor kiezen om eerst naar een community college te gaan.

Laurens, het zijn belangrijke keuzes ja! Hier heb je als voordeel dat je als je nog niet zeker weet wat je wilt doen, je het eerste jaar alleen maar algemene vakken kunt doen, en dan pas een richting kiest.
En ja, het studenten leven maak je pas mee als je op kamers zit. Je wordt er ineens een heel stuk volwassener door (weet ik nog van mezelf), maar het is ook weer een smak duurder voor ons!

8:42 a.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?