woensdag, april 05, 2006

Leerlingen

Vanmorgen weer met de leerlingen gewerkt, en het ging best goed. Toch wel leuk om de vooruitgang te zien. Over een maand zijn ze klaar met hun opleiding en kunnen ze hun NCLEX doen, het examen voor verpleging. In de tijd tussen eind van de opleiding en NCLEX kunnen ze als GN (graduate nurse) werken, onder begeleiding van een verpleegkundige. Ze zullen toch nog heel veel moeten leren op hun eerste baan. Als ik zie wat er in zo'n opleiding van 2 jaar gepropt moet worden! Ze krijgen wel heel wat theorie, maar erg weinig praktijk. De GN's die ik ingewerkt heb staan stuk voor stuk met hun oren te wapperen de eerste dag op de afdeling. In het begin is het heel overweldigend voor hun en denken ze hoe ze het is hemelsnaam ooit zullen leren, maar al heel gauw zie je de vooruitgang.
In deze groep leerlingen zit eigenlijk maar 1 meisje waarvan ik hoop dat ze niet op onze afdeling komt werken. Ik heb moeite met haar hele houding, alsof ze alles al weet.

Vanmiddag naar een teleconferentie geweest van hospice, over pijnbestrijding aan het eind van het leven. Het was erg leerzaam, maar na een paar uur zitten en informatie opnemen was ik wel gaar.

Ik kwam deze website tegen, met in de rechtercolom een lijst van blogs van verpleegkundigen, voor wie interresse heeft.
http://www.codeblog.com/archives/about_this_site/faq.html

4 Comments:

Blogger Mariska said...

Heel eng! Verpleegkundigen met zo'n houding, die moet je vaak heel goed in de gaten houden anders gaan er serieuze fouten gemaakt worden!

5:07 a.m.  
Blogger Petra said...

Ga altijd koffie drinken bij een stel Nederlandse vrouwen. Een ervan werkt als vrijwilligster voor het Hospice als begeleidster. Heb bewondering voor haar en het werk dat ze doet. Pijnbestrijding is een belangrijk iets in die fase.
Goed dat er zoveel info over is.
Groetjes Petra

6:30 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Een houding hebben van 'ik weet alles' kan soms ook een 'masker' zijn, hoor!
Ik heb ooit voor een baas gewerkt met zo'n houding, ik moest hem helemaal niet! Tot ik hem na 2 jaar beter leerde kennen en dat 'masker' afviel. Bleek dat hij juist heel onzeker was, maar dit absoluut niet wilde tonen aan zijn medewerkers... Uiteindelijk viel hij best mee...

Je ziet, schijn bedriegt (soms toch!). Niettegenstaande hoop ik toch voor jou dat ze zich anders gaat opstellen, want het is nooit fijn met zo iemand samen te werken...

Groetjes,

5:29 p.m.  
Blogger Annemiek said...

Wendy; hopelijk veranderd haar houding nog, anders zal ze zeker nooit een topper worden.

Mariska; daar ben ik ook bang voor.

Petra; die hospice doet heel belangrijk werk, en de vrijwilligers dragen er veel aan bij. Het kan veel voldoening geven.

Hilde; het kan inderdaad een masker van onzekerheid zijn, maar in dit beroep kan het letterlijk levensgevaarlijk zijn. Als je iets niet weet (en niemand weet alles) moet je vragen, als je dit niet doet en maar wat aanmodderd, kun je fouten maken die fataal kunnen zijn.

6:57 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Who links to my website?